Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Kako pravilno oprati sveže začine Postoji nekoliko osnovnih pravila za čišćenje i obradu zelenih začina: Prvo sortirajte i dobro očistite biljke: uklonite požutele listove i cvasti; ako je potrebno, uklonite korenje;...
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama. Po želji, u salate možete da dodate i kiselo mleko. Ono je izuzetno odgovarajući dresing za zelene namirnice....
Zelena SalataZelena Salata
14. avgust
Dokaz za to potiče još iz doba Rimljana i Egipćana koji su zelenu salatu jeli za večeru i tako bi brže zaspali. Sastav zelene salate Prolećna zelena salata, dobro očišćena i oprana je pravi melem za naše telo....
Kako oživeti uvelu zelenu salatuKako oživeti uvelu zelenu salatu
04. maj
Uprkos tome, zelena salata se smatra nezahtevnim povrćem, koje se može uzgajati uz minimalan napor. Međutim, prilikom uzgoja ovog povrća važno je poštovati određena pravila....
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?
31. avgust
Koliko god korisno bilo zeleno lisnato povrće, mora se dobro očistiti i oprati pre konzumiranja....
Kako se čisti zelena salata?Kako se čisti zelena salata?
07. april
Za taj cilj je potrebno da bude pažljivo očišćena i oprana. Kako se čisti zelena salata?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Glavna pravila za sečenej mesa Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja". To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila; 9....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Ovaj sos je dobar za salate koje sadrže zelenu salatu, parmezan, piletinu....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti. Preterana vlaga će pokvariti ukupni rezultat....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Kres salata ima veoma tanku i osetljivu stabiljku, a aroma joj je veoma jaka. Kres salata se može dodavati raznim supama i salatama, ali zbog jake arome se ne može samostalno koristiti....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Za bi se to izbeglo, da uštedite pare i zajedno sa tim uvek da imate luk pri ruci, nudimo vam da shvatite kako da pravilno čuvamo luk....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?
28. sep.
Na njih se stavlja povrće - (mladi, marinirani ili prženi), paradajz, krastavac, zelena salata. Kod više burgera se stavlja sos....