Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da proverimo da li su pečurke otrovne?Nažalost, godinama među iskusnim sakupljčima pečuraka kruže mitovi o tome kako možemo da proverimo da li su pečurke otrovne, i oni su verovatno koštali života bar jednog ili dvojicu sakupljača-početnika....
10. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Da li su orasi alergen?Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi.
Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
07. okt.
Da li su korisne semenke lubenice?Ništa otrovno ne postoji u semenkama lubenice - možete mirno da ih jedete. One sadrže mnogo belančevina, kao i masnoća i u različitim kulturama se nude i pripremaju na drugačiji način....
09. dec.
Da li su zelene banane korisne?Banane su neverovatno ukusne. Veoma su dobri izvori važnih vitamina i minerala.
Jedna zelena banana srednje veličine (oko 118 g) sadrži:
• Vlakna: 3, 1 g
• Kalijum: 12% preporučenog dnevnog unosa
• Vitamin...
23. okt.
Da li su korisne koštice kajsije?Kajsija je veoma korisno voće. Još od davnina se kajsija ceni kao voće, a poznato je da sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezium, natrijum, gvožđe, provitamin A i druge. Preporučuje se kod anemije i nekih vrsta...
09. avgust
Da li su korisne sušene kajsijeSušene kajsije su korisne za osobe koje imaju problema sa srcem. One sadrže kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe i vitamin B5, koji ima tonizirajući efekat i pomaže u brzom sagorevanju masti. Pet sušenih kajsija obezbeđuju...
09. avgust
Da li su pečurke alergeni?I ovde, na žalost svih obožavalaca šnicli u sosu od pečuraka ili ukusnih punjenih pečuraka moramo da kažemo da su pečurke alergen i to iz grupe visoko alergijskih namirnica odmah pored kravljeg mleka, ribe, jaja, čokolade...
14. mart
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeDvojnici ove pečurke nisu otrovni.
Pogledajte još:
- šnicle sa pečurkama;
- špageti sa pečurkama;...
22. jun
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumMali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu.
Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
01. nov.
1
Kako spremiti Šitake pečurke?U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurke koje rastu na drvetu kestena....
20. mart
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaSvako može uraditi test kako bi proverio kvalitet pravog meda uz pomoć joda ili sirćeta....
27. april
Da li su otrovni paskvica i kokošije grožđe?U obliku odvaraka biljka se koristi sa oprezom, jer su svi delovi biljke otrovni.
Kokošije grožđe (Solanum nigrum), crna varijanta, jednogodišnja je otrovna biljka....
08. maj
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenPostavljanje dijagnoze i lečenje glutenske intolerancije
Dogovorite sastanak sa lekarom kako biste proverili da li ste alergični na gluten....
07. feb.
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeLažni i nečisti med je postao uobičajen na tržištu proslednjih godina uprkos tome što ljudi preferiraju 100% prirodni pčelinji med.
Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med...
02. avgust
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
01. feb.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje je jedno od najzdravijih biljnih ulja. Ono je dosta popularno i na našim prostorima. međutim, da li je kvalitetno?
Naša nacija važi za srećnu naciju. Blizu nas se nalaze najveći proizvođači maslina u...
12. jun
Kako da proverimo da li je kačkavalj pravi?Suvišno je da vam ponavljamo da proizvodi sa biljnim masnoćama nisu korisni za vaše zdravlje, vi to znate odlično. Ali kako da se spasete od štetnih biljnih masnoća, kada ih nedobronamerni proizvođači stavljaju u namirnice...
21. mart
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može.
Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
16. feb.
PečurkeNajčešće sretane pečurke su bele boje, ali ima i braon, crnih, ljubičasto-braon, roze, žutih i kremastih.
Prepoznavanje pečuraka
Pečurke su najčešće jestive ili otrovne....
05. sep.
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.