Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako očistiti emajlirano posuđeKako očistiti emajlirano posuđe
16. april
Da biste očistili posudu, treba da sipate u isprljanu posudu toliku količinu sirćeta koja će pokriti celu zagorelu površinu. Ostvite posudu na 3-4 sata, Za to vreme ostaci hrane lako će se odlepiti sa površine....
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Posuđe dobija izgled koji je imalo kao novo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Sipajte leblebije u veliku posudu. Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu. Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Kad se dobro uprži, meso stavite u glinenu posudu sa masnoćom od prženja i nastavite da ga pečete još 40 minuta u rerni. Poslužite isečeno na kriške. Napomena: Špikuje se samo meso, na primer cela noga ili plećka....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta. Tako uskladištena boranija može se koristiti kao glavno jelo; da se doda u đuveč od povrća; za salatu; za prilog; za čorbe i druge ideje....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?
16. jun
Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
On se iscedi u posudu sa vodom. Odseče se stablo artičoke tamo gde se veže sa cvetom koji su ustvari jede. Nakon toga se odseče stablo, artičoka se natrlja sa preostalom polovinom limuna tačno na mestu preseka....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Možete posuti mlevenim orašastim plodovima, da boste dodali neki ukus. Nemojte zaboraviti mrvice testa, koji će upijati vlagu. I naravno dodajte nadev....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo. Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Pomešajte sastojke za nadev u posudi. Nemojte soliti, u siru ima dovolno soli. Stavite posudu u frižider. Nakon što se paprike ohlade, očistite višak vlage od svake paprike uz pomoć salvete....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Škembe se nalazi u mnogim tradicionalnim balkanskim receptima. Ne postoji Bugarin koji nije probao škembe čorbu, koja nije samo lek za mamurluk, nego je jedna predivna čorba koja se priprema u ovoj zemlji. Skoro svi...
Kako se gaji spanać?Kako se gaji spanać?
07. maj
Preporučuje se da se gaji na pseku, glinenom sloju ili glinenoj zemlji. Važno za kvalitet biljke je kiselina - optimalna Ph vrednost je 6.7-7.0....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Jedna od najukusnijih riba je brancin. Sreće se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Riba ima ukusno meso, ali nije masno. Da biste bili sigurni da brancin svež, gledajte oči ribe. One treba da izgeldaju sveže...
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz. Držeći ribu jednom rukom, drugom...
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Lignje su veoma ukusni plodovi mora, ali postoje posebni zahtevi koji se odnose na njihovu kulinarsku obradu. Ako se ne skuvaju pravilno, lignje se savijaju i gube ne samo veličinu, nego i ukus. Ako ste kupili zamrznute...
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....