Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
12. feb.
1
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?U grčkoj i turskoj kuhinji, često se u mleveno meso dodaje i cimet. Tipičan primer za to je grčka musaka sa patlidžanom i turski punjeni patlidžan sa mlevenim mesom.
8....
16. jul
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
26. jun
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuZa sos isjeći crveni i bijeli luk sitno, pa staviti u zagrijanu tavu sa maslinovim uljem, pa kad omekša staviti i isjeckane šampinjone da se dinstaju....
15. okt.
1
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava....
28. sep.
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMožemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.
Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
01. dec.
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
13. okt.
Mleveno meso - bugarska kajmaTajna zaista ukusnog mlevenog mesa je u pravilnim proporcijama između količine mlevenog mesa i kombinacije različitih začina. Začini zavise od vrste jela koju želite da napravite s mlevenim mesom....
27. jun
Začini za mleveno mesoU istoj masnoći se dinsta iseckani praziluk nakon čega se sipa u tepsiju. Na njega se ređaju ćuftice i zalivaju se s malo tople vode. Peče se u rerni dok voda ne ispari....
11. dec.
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomDodajte mleveno meso i začine.
Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta....
10. sep.
Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajimaDodajte šargarepu i mleveno meso, pa kad se sve proprži, dodajte paradajz pire i grašak. Začinite i sklonite sa vatre.
Krompir skuvajte u prethodno posoljenoj vodi. Ogulite i ispasirajte....
19. feb.
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Jaja uvijena u mleveno meso sa tikvicama i senfomIscedimo tikvicu, da se ocedi voda i dodajemo mleveno meso sa jednim jajetom i lukom isečenim na sitno.
Začinjavamo kuminom, biberom, čubrom, solju i senfom. Zamesimo dobro i stavljamo u frižider na 2-3 sata....
15. april