Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeDomaća pica je jedno od omiljenih jela malima i velikima širom sveta. Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg...
17. mart
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikePripremanje lavaša kod kuće nije komplikovan posao i u mogućnostima je svakog kuvara početnika. Većina recepata je sa kvascem, ali ukoliko će se konzumirati na dan, sredstva za narastanje mogu da se izbegnu....
05. nov.
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeMekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
02. nov.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeJedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom?
Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
31. okt.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnika- Za dodavanje boljeg ukusa i mekoće u mafine za početnike, polovinu količine ulja u vašem receptu, zamenite kiselom pavlakom, a u recept osim praška za pecivo dodajte i sodu za hleb....
01. mart
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeSvako voli tortu - čokoladnu, sa pavlakom, voćnu i mnoge druge. Trgovinski lanci nas preplavljuju najraznovrsnijim, ali ne shvatamo da ovo što se nudi u prodavnicma izgleda ukusno i primamljivo, ali njegovo poreklo nam...
03. dec.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeOsnovni sastojci za krem od vanile žele:
Sveže mleko - 500 ml
Žumanca - 4 komada
Šećer - 125 g
Želatin - 8-10 g (pogledajte uputstva na pakovanju)
Vanila - mahuna
Uputstvo za pripremu:
Zagrejte mleko sa šećerom i...
24. nov.
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot - uputstvo za početnike:
Potrebni sastojci:
Brašno - 1.400 g
Jaja - 7 komada
Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi
Šećer - 450 g
Živi kvasac - 65-70 g
Ulje - 250 ml
So - prstohvat
Vanila...
17. maj
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
06. nov.
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikePotrebni sastojci su:
makarone - 500 g
jaja - 5 komada
sveže mleko - 800
sir - 200 g
šećer - 300 g
vanila - 2 komada
maslac - 50 g
Makarone skuvajte prema uputstvu na pakovanju....
26. mart
Pogača za početnike u kuhinjiKratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta.
Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
28. nov.
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeŠećerni sirup je najčešće korišćeni sastojak u prelivanju ili zaslađivanju ravanije, baklave, kolača, torti ili drugih deserata. Upotreba ovog sirupa je široka zato što ne traži mnogo vremena za pripremu, ne zahteva...
02. april
Načini za farbanje jajaKada se farbaju jaja
Kao što je već bilo reči, jaja se farbaju u četvrtak ili subotu pred Uskrs....
06. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna. Drugi trik su jaja - jedan sat pre upotrebe treba da sačekamo da se ugreju...
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeRecept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....
24. mart
Kako se prave krofne - vodič za početnikeEvo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
04. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeEvo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez:
Sastojci:
Jaje - 1 komad, M veličina
So - 1 prstohvat
Sirće ili limunov sok - 10 g
Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml
Priprema i...
18. feb.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme. Kada uzmemo u obzir i tako svima poznat obilni...
17. mart
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeJaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo.
Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
06. mart
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeŠkembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
12. dec.
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeIsprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
01. april
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja".
To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
28. mart