Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Petao u rerniPetao u rerni
17. feb.
Dva mini petla stavljamo u vatrostalnu posudu. Sve začine pomešamo i premazujemo i začinjavamo petlove. Dodajemo 100 ml vode. Petlove pečemo u hladnoj rerni 2 sata na 180 °C....
Petao u ekspres loncuPetao u ekspres loncu
18. feb.
Uzimamo ekspres lonac, stavljamo svinjsku mast, ostavljamo da se istopi i dodajemo porcije ostavljamo da se zaprže. Dodajemo naseckani kupus dobro mešajući i dodajemo alevu papriku....
Petao sa krompiromPetao sa krompirom
19. januar
Krompir i petla namažite smesom i ostavite da se peku u rerni dok ne bude gotovo. Neka vam je ukusno sa ovim petlom sa krompirom....
Petao sa pirinčemPetao sa pirinčem
29. jun
Kada je petao ispečen sa gornje strane, okrenite ga, da bi dobio koricu i sa druge strane....
Mekan ceo petao u rerniMekan ceo petao u rerni
25. jul
Izvadite pleh i ne otvarajte poklopac, ostavite da se kuva van rerne još 15 minuta. Dakle - ukupno vreme za pečenog petla u plehu je oko 3 sata. Dobićete neverovatno mekanog petla, od koga se kosti same odvajaju....
Domaći petao u popovskom paprikašuDomaći petao u popovskom paprikašu
07. okt.
Ostavite poklopljeno 10 minuta pre serviranja da se svi začini ujednače u ovom domaćem paprikašu od petla....
Petao sa kiselim kupusomPetao sa kiselim kupusom
04. jun
Petao se opere i iseče a krupne parčiće koji se skuvaju u blago posoljenoj vodi. Kupus se iseče i izdinsta u ulju. Dodaju se paprike, aleva paprika i biber....
Petao sa mesnim nadevomPetao sa mesnim nadevom
08. dec.
Dobro očišćen petao se maže iznutra sa malo masnoće. Natrlja se solju i biberom i naprska se sokom od limuna....
Domaći petao sa pirinčemDomaći petao sa pirinčem
06. dec.
Povrće operite i sitno iseckajte. Ugrejte ulje u odgovarajućem plehu u rerni i dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša i ne počne da dobije zlatnu boju. Pirinač dobro operite vodom. Dodajte u dinstano povrće....
Domaći petao sa povrćemDomaći petao sa povrćem
26. sep.
Stavite na jaku vatru da provro, ali pre nego što provri sklonite penu koja se stvorila, nakon što provri smanjite vatru i ostavite da vri jedan sat....
Petao sa paradajz sosomPetao sa paradajz sosom
21. jul
Petla isecite na porcije. Stavite meso u ekspres lonac. Dodajte so. Kuvajte dok ne bude gotovo. Oljuštite luk, očistite paprike i šargarepu. Sitno iseckajte povrće. Stavite ih u pleh za pečenje. Dodajte ulje i povrće...
Petao sa pikantnim sosomPetao sa pikantnim sosom
08. maj
Nakon toga dodajemo šargarepu i celer iseckane na kockice i ostavljamo da se kuva, sve dok meso ne bude gotovo. Nakon toga dodajemo narenani ren. Voda za kuvanje treba da pokriva meso....
Petao sa krompirićima u rerniPetao sa krompirićima u rerni
04. okt.
Isecite petla na porcije i natopite ga u posoljenoj vodi bar 3-4 sata, a najbolje tokom cele noći. Sledećeg dana promenite vodu i kuvajte ga u ekspres loncu oko 40 minuta. U međuvremenu oljuštite krompir i isecie ga na...
Kuvani petao na manastirski načinKuvani petao na manastirski način
13. mart
Kad se izdinsta dodajemo 4 šolje tople vode i dodajemo preostalo ulje, biber, rendani paradajz i šargarepu i očišćen luk....
Petao sa krompirom i pivomPetao sa krompirom i pivom
15. feb.
Pečemo dok krompir i petao ne dobiju prijatnu koricu....
Domaći petao sa kiselim kupusomDomaći petao sa kiselim kupusom
11. feb.
Sipajte vodu i ostavite da se krčka na tihoj vatri, ali neka poklopac šerpe bude u potpunosti zatvoren ili makar malo pomeren u stranu, kako voda ne bi isparavala, jer petao ima tvrđe meso i potrebno mu je više vremena da...
Domaći petao sa spanaćem u multikukeruDomaći petao sa spanaćem u multikukeru
03. april
Zatvorite poklopac i ostavite jelo da se kuva. Pet minuta pre kraja dodajte razmućeno brašno sa malo vode, promešajte i dokuvajte. Začinite suvom nanom....
Domaći petao sa pirinčem i povrćemDomaći petao sa pirinčem i povrćem
05. dec.
Odvojimo batake na dva dela i skuvamo dok ne budu gotova, uvaljamo ih u alevu papriku i čubar i prebacujemo u pleh. Dodajemo malo masti i 50 ml od bujona, pečemo 10 minuta, dodajemo pirinač i nakon 5 minuta dodajemo gotov...
Domaći petao sa povrćem u šerpiDomaći petao sa povrćem u šerpi
26. dec.
Stavljamo meso da se kuva 30 minuta, pošto je meso malo žilavo. Meso ne treba da se skuva potpuno. Za to vreme treba da pripremimo povrće. Šargarepu i krompir sečemo na deblje krugove....
Dinstani petao sa graškom i šargarepomDinstani petao sa graškom i šargarepom
02. jul
Stavite ga u šerpu sa lagano posoljenom vodom da se kuva. Za vreme kuvanja obrazovaće se pena. Odstranite je rešetkom. Meso petla je žilavije od pilećeg mesa i zbog toga ga kuvajte bar 2 sata....
Kako se kuva petao?Kako se kuva petao?
26. feb.
Petao može biti veoma ukusan, samo je bitno da se spremi na pravilan način. Njegovo meso je uglavnom žilavo i iziskuje posebnu obradu, kako bi dobio neodoljiv ukus i aromu....
Kako se čisti petao?Kako se čisti petao?
10. jun
Ukoliko je živ, petao prvo treba da se zakolje. Jednostavan način za to je tako što petla stavljamo ispod kante, a iz nje viri samo glava. Stavlja se na drveni balvan kako bi se odsekla glava sekiricom....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....