Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Petao u rerniDva mini petla stavljamo u vatrostalnu posudu.
Sve začine pomešamo i premazujemo i začinjavamo petlove.
Dodajemo 100 ml vode.
Petlove pečemo u hladnoj rerni 2 sata na 180 °C....
Petao u ekspres loncuUzimamo ekspres lonac, stavljamo svinjsku mast, ostavljamo da se istopi i dodajemo porcije ostavljamo da se zaprže.
Dodajemo naseckani kupus dobro mešajući i dodajemo alevu papriku....
Petao sa krompiromKrompir i petla namažite smesom i ostavite da se peku u rerni dok ne bude gotovo.
Neka vam je ukusno sa ovim petlom sa krompirom....
Petao sa pirinčemKada je petao ispečen sa gornje strane, okrenite ga, da bi dobio koricu i sa druge strane....
Mekan ceo petao u rerniIzvadite pleh i ne otvarajte poklopac, ostavite da se kuva van rerne još 15 minuta.
Dakle - ukupno vreme za pečenog petla u plehu je oko 3 sata. Dobićete neverovatno mekanog petla, od koga se kosti same odvajaju....
Petao sa kiselim kupusomPetao se opere i iseče a krupne parčiće koji se skuvaju u blago posoljenoj vodi. Kupus se iseče i izdinsta u ulju. Dodaju se paprike, aleva paprika i biber....
Petao sa mesnim nadevomDobro očišćen petao se maže iznutra sa malo masnoće. Natrlja se solju i biberom i naprska se sokom od limuna....
Domaći petao sa pirinčemPovrće operite i sitno iseckajte.
Ugrejte ulje u odgovarajućem plehu u rerni i dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša i ne počne da dobije zlatnu boju.
Pirinač dobro operite vodom. Dodajte u dinstano povrće....
Domaći petao sa povrćemStavite na jaku vatru da provro, ali pre nego što provri sklonite penu koja se stvorila, nakon što provri smanjite vatru i ostavite da vri jedan sat....
Petao sa paradajz sosomPetla isecite na porcije. Stavite meso u ekspres lonac. Dodajte so. Kuvajte dok ne bude gotovo.
Oljuštite luk, očistite paprike i šargarepu. Sitno iseckajte povrće. Stavite ih u pleh za pečenje.
Dodajte ulje i povrće...
Petao sa pikantnim sosomNakon toga dodajemo šargarepu i celer iseckane na kockice i ostavljamo da se kuva, sve dok meso ne bude gotovo.
Nakon toga dodajemo narenani ren. Voda za kuvanje treba da pokriva meso....
Petao sa krompirićima u rerniIsecite petla na porcije i natopite ga u posoljenoj vodi bar 3-4 sata, a najbolje tokom cele noći. Sledećeg dana promenite vodu i kuvajte ga u ekspres loncu oko 40 minuta.
U međuvremenu oljuštite krompir i isecie ga na...
Domaći petao sa kiselim kupusomSipajte vodu i ostavite da se krčka na tihoj vatri, ali neka poklopac šerpe bude u potpunosti zatvoren ili makar malo pomeren u stranu, kako voda ne bi isparavala, jer petao ima tvrđe meso i potrebno mu je više vremena da...
Domaći petao sa spanaćem u multikukeruZatvorite poklopac i ostavite jelo da se kuva.
Pet minuta pre kraja dodajte razmućeno brašno sa malo vode, promešajte i dokuvajte.
Začinite suvom nanom....
Domaći petao sa pirinčem i povrćemOdvojimo batake na dva dela i skuvamo dok ne budu gotova, uvaljamo ih u alevu papriku i čubar i prebacujemo u pleh.
Dodajemo malo masti i 50 ml od bujona, pečemo 10 minuta, dodajemo pirinač i nakon 5 minuta dodajemo gotov...
Domaći petao sa povrćem u šerpiStavljamo meso da se kuva 30 minuta, pošto je meso malo žilavo. Meso ne treba da se skuva potpuno.
Za to vreme treba da pripremimo povrće. Šargarepu i krompir sečemo na deblje krugove....
Dinstani petao sa graškom i šargarepomStavite ga u šerpu sa lagano posoljenom vodom da se kuva.
Za vreme kuvanja obrazovaće se pena. Odstranite je rešetkom.
Meso petla je žilavije od pilećeg mesa i zbog toga ga kuvajte bar 2 sata....
Kako se kuva petao?Petao može biti veoma ukusan, samo je bitno da se spremi na pravilan način. Njegovo meso je uglavnom žilavo i iziskuje posebnu obradu, kako bi dobio neodoljiv ukus i aromu....
Kako se čisti petao?Ukoliko je živ, petao prvo treba da se zakolje. Jednostavan način za to je tako što petla stavljamo ispod kante, a iz nje viri samo glava. Stavlja se na drveni balvan kako bi se odsekla glava sekiricom....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....