Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se konzumira javorov sirup?Kako se konzumira javorov sirup?
16. dec.
Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu. Šta je javorov sirup...
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
Kavijar sa lukomKavijar sa lukom
21. januar
Smesa treba da je glatka i da se ne oseća hleb i luk. Prijatno! Kavijar mažite na kriške hleba....
Kavijar sa jajimaKavijar sa jajima
28. dec.
Ovako pripremljen kavijar traje 2-3 sedmice....
Kavijar od grizaKavijar od griza
10. januar
Vratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa ostalim sastojcima /bez jaja/. Kad se griz zgusne skinite sa vatre i dodajte smesu od luka....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Ali najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
Tarama kavijar od cipalaTarama kavijar od cipala
18. nov.
Taramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara. Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza
13. jul
Nakon što se ohladi, u kavijar se dodaju ulje, narendan luk, sok od limuna ili limontus, rastvoren u vodi po ukusu. Meša se....
Vegetarijanski kavijar od grizaVegetarijanski kavijar od griza
01. maj
Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
Domaći kavijar od glavočaDomaći kavijar od glavoča
04. feb.
Dobijamo veoma gust kavijar, razredimo ga sa sokom od limuna i sa vrelom vodom - 2-3 supene kašike. Ostavljamo da bude gust po želji, ali nakon što odstoji u frižideru još više se zgusne....
Kari kavijar sa jajimaKari kavijar sa jajima
02. feb.
Serviramo kad se predjelo ohladi i začini dobro....
Kavijar od pečenih patlidžanaKavijar od pečenih patlidžana
01. januar
Nakon toga dodajemo u paradajz i ostavljamo da se krćka 6 minuta na tihoj vatri. Skidamo sa vatre i odmah stavljamo u teglu, nakon toga okrećemo naopako....
Kavijar od kiselog mlekaKavijar od kiselog mleka
23. jun
Kiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku. Dodaje se narendani luk i so po želji....
Kavijar od tikvica i orahaKavijar od tikvica i oraha
05. jun
Nakon što tikvice budu gotove i ohlade se dodajemo u začine. Dodajemo malinovo ulje lagano i sok od limuna po ukusu. Promešamo. Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi....
Kavijar od patlidžana sa paprikamaKavijar od patlidžana sa paprikama
09. april
Servirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo. Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
Kavijar od povrća u tegliKavijar od povrća u tegli
03. avgust
Rasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
Kavijar od patlidžana i tikvicaKavijar od patlidžana i tikvica
12. mart
Ovaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
Kavijar od šargarepe i cvekleKavijar od šargarepe i cvekle
09. feb.
Očistimo šargarepu i oljuštimo cveklu. Isečemo na krupnije komade i stavljamo u multipraktik. Meljemo dok ne dobijemo zrna. Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim...
Kavijar od babure i siraKavijar od babure i sira
22. dec.
Paprike ispečemo i oljuštimo ih. Očistimo beli luk. Stavljamo paprike i beli luk u odgovarajuću posudu za pasiranje. Dodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu...
Kavijar od jaja, sira i krastavacaKavijar od jaja, sira i krastavaca
12. jul
Namažemo kavijar na kriške hleba. Ukrašavamo strukovima sveže mirođije....
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Lan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu. Laneno seme se koristi...