Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Kako se konzumira javorov sirup?Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup...
16. dec.
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Kavijar sa lukomSmesa treba da je glatka i da se ne oseća hleb i luk.
Prijatno! Kavijar mažite na kriške hleba....
21. januar
Kavijar od grizaVratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa ostalim sastojcima /bez jaja/. Kad se griz zgusne skinite sa vatre i dodajte smesu od luka....
10. januar
Kako se konzumiraju koktel škampiAli najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
15. avgust
Tarama kavijar od cipalaTaramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara.
Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
18. nov.
Lažni kavijar od grizaNakon što se ohladi, u kavijar se dodaju ulje, narendan luk, sok od limuna ili limontus, rastvoren u vodi po ukusu. Meša se....
13. jul
Domaći kavijar od glavočaDobijamo veoma gust kavijar, razredimo ga sa sokom od limuna i sa vrelom vodom - 2-3 supene kašike. Ostavljamo da bude gust po želji, ali nakon što odstoji u frižideru još više se zgusne....
04. feb.
Kavijar od pečenih patlidžanaNakon toga dodajemo u paradajz i ostavljamo da se krćka 6 minuta na tihoj vatri. Skidamo sa vatre i odmah stavljamo u teglu, nakon toga okrećemo naopako....
01. januar
Kavijar od kiselog mlekaKiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku.
Dodaje se narendani luk i so po želji....
23. jun
Kavijar od tikvica i orahaNakon što tikvice budu gotove i ohlade se dodajemo u začine.
Dodajemo malinovo ulje lagano i sok od limuna po ukusu. Promešamo.
Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi....
05. jun
Kavijar od patlidžana sa paprikamaServirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo.
Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
09. april
Kavijar od povrća u tegliRasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
03. avgust
Kavijar od patlidžana i tikvicaOvaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
12. mart
Kavijar od šargarepe i cvekleOčistimo šargarepu i oljuštimo cveklu.
Isečemo na krupnije komade i stavljamo u multipraktik. Meljemo dok ne dobijemo zrna.
Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim...
09. feb.
Kavijar od babure i siraPaprike ispečemo i oljuštimo ih.
Očistimo beli luk. Stavljamo paprike i beli luk u odgovarajuću posudu za pasiranje.
Dodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu...
22. dec.
Kavijar od jaja, sira i krastavacaNamažemo kavijar na kriške hleba. Ukrašavamo strukovima sveže mirođije....
12. jul
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu.
Laneno seme se koristi...
04. jul