Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice; - pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja, pospite...
Kako se koristi cimet u štapićima?Kako se koristi cimet u štapićima?
04. april
Cimet je bio poznat i korišćen još u vreme drevnog Egipta. Korisna svojstva cimeta su bila poznata još u dalekoj prošlosti, a tada je on bio na izuzetno visokoj ceni, jer ga nije bilo dovoljno....
Korisna svojstva cimetaKorisna svojstva cimeta
29. nov.
Cimet je popularan začin za pite i kolače koji ima prilično jaku aromu. Ispostavilo se da, pored svojih kvaliteta u kuvanju, cimet ima i korisna svojstva za naše telo....
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaKoristi i upotreba cejlonskog cimeta
15. dec.
Cejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma i koristna svojstva prilikom pravilnog doziranje nose samo koristi za naše telo....
Surimi ŠtapićiSurimi Štapići
05. maj
Da bi se postigla bela boja ovih štapića, koristi se kalcijum karbonat ili, drugim rečima, kreda....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Kada mogu da se koriste lanena jaja? Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Sušena crna limeta koristi se kao začin u iranskoj kuhinji i iračkoj kuhinji. Takođe se koristi u Jemenu i Kuvajtu. Upotrebu crne limete možete pronaći i u indijskim receptima....
Šišarke od cimeta i pomorandžeŠišarke od cimeta i pomorandže
16. mart
Ostavljamo da se ohlade i šišarke od cimeta i pomorandže posipamo šećerom u prahu....
Kolač od cimeta i urmiKolač od cimeta i urmi
10. feb.
Staviti papir za pečenje u kalup za pečenje, izliti smesu i staviti da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta. Kolač od cimeta i urmi je sjajan!...
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?
19. januar
Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti. Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
Kako da sameljemo cimet u štapićima?Kako da sameljemo cimet u štapićima?
22. feb.
Oni su dosta tvrdi i ako baš morate da dobijete prah, bolje koristite cimet u prahu, kako se ne bi previše trudili da dobijete prah od štapića cimeta....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiCejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristi
15. mart
Međutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?
30. nov.
Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava. Za šta se koriste morske špargle?...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Rolnice od cimeta sa glazuromRolnice od cimeta sa glazurom
05. april
Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Napravite glazuru za rolnice od cimeta, stavljajući u posudu sve sastojke. Promešajte žicom. Prelijte rolnice od cimeta sa glazurom i ostavite da dobro upiju....
Kolači od cimeta sa maslacemKolači od cimeta sa maslacem
24. april
Na kraju dodajte šećer u prahu i cimet, pa zamesite testo. Razvijte testo i pomoću čaše isecite krugove, ako imate kaupe nekog drugog oblika, možete koristiti i njih....
Kolači od cimeta sa đumbiromKolači od cimeta sa đumbirom
22. april
Isipajte ovu smesu smesi sa mrvama, zajedno sa đumbirom, cimetom, muskatnim oraščićem, praškom za pecivo i karanfilićem....
Pužići od cimeta sa medomPužići od cimeta sa medom
17. jun
Gotovo testo se razvija u pravougaonu koru, koja se maže mekim maslacem i posipa se smesom od šećera i cimeta. Uvija se u rolat koji se seče na krugove od 2-3 centimetra. Ređaju se na papir za pečenje....
Štrudla od cimeta sa grizomŠtrudla od cimeta sa grizom
05. maj
Jabuke se oljušte i narendaju na krupno rende. Pomešaju se s orasima, pola šolje šećera, cimetom i vanilom. Ostave se na kratko da jabuke upiju arome....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...