Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice;
- pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja, pospite...
07. avgust
Kako se koristi cimet u štapićima?Cimet je bio poznat i korišćen još u vreme drevnog Egipta.
Korisna svojstva cimeta su bila poznata još u dalekoj prošlosti, a tada je on bio na izuzetno visokoj ceni, jer ga nije bilo dovoljno....
04. april
Korisna svojstva cimetaCimet je popularan začin za pite i kolače koji ima prilično jaku aromu. Ispostavilo se da, pored svojih kvaliteta u kuvanju, cimet ima i korisna svojstva za naše telo....
29. nov.
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaCejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma i koristna svojstva prilikom pravilnog doziranje nose samo koristi za naše telo....
15. dec.
Surimi ŠtapićiDa bi se postigla bela boja ovih štapića, koristi se kalcijum karbonat ili, drugim rečima, kreda....
05. maj
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
02. jun
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada mogu da se koriste lanena jaja?
Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
17. mart
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta koristi se kao začin u iranskoj kuhinji i iračkoj kuhinji. Takođe se koristi u Jemenu i Kuvajtu. Upotrebu crne limete možete pronaći i u indijskim receptima....
03. jun
Šišarke od cimeta i pomorandžeOstavljamo da se ohlade i šišarke od cimeta i pomorandže posipamo šećerom u prahu....
16. mart
Kolač od cimeta i urmiStaviti papir za pečenje u kalup za pečenje, izliti smesu i staviti da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kolač od cimeta i urmi je sjajan!...
10. feb.
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti.
Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
19. januar
Kako da sameljemo cimet u štapićima?Oni su dosta tvrdi i ako baš morate da dobijete prah, bolje koristite cimet u prahu, kako se ne bi previše trudili da dobijete prah od štapića cimeta....
22. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiMeđutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
15. mart
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava.
Za šta se koriste morske špargle?...
30. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Rolnice od cimeta sa glazuromIzvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Napravite glazuru za rolnice od cimeta, stavljajući u posudu sve sastojke. Promešajte žicom.
Prelijte rolnice od cimeta sa glazurom i ostavite da dobro upiju....
05. april
Kolači od cimeta sa maslacemNa kraju dodajte šećer u prahu i cimet, pa zamesite testo.
Razvijte testo i pomoću čaše isecite krugove, ako imate kaupe nekog drugog oblika, možete koristiti i njih....
24. april
Kolači od cimeta sa đumbiromIsipajte ovu smesu smesi sa mrvama, zajedno sa đumbirom, cimetom, muskatnim oraščićem, praškom za pecivo i karanfilićem....
22. april
Pužići od cimeta sa medomGotovo testo se razvija u pravougaonu koru, koja se maže mekim maslacem i posipa se smesom od šećera i cimeta.
Uvija se u rolat koji se seče na krugove od 2-3 centimetra. Ređaju se na papir za pečenje....
17. jun
Štrudla od cimeta sa grizomJabuke se oljušte i narendaju na krupno rende. Pomešaju se s orasima, pola šolje šećera, cimetom i vanilom. Ostave se na kratko da jabuke upiju arome....
05. maj
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
13. januar
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar