Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
Crveni pasulj sa kobasicomCrveni pasulj sa kobasicom
30. nov.
Pasulj potopite u vodi tokom noći. Sledećeg dana ga procedite, nalijte novu vodu i kuvajte oko sat i po. Vreme je orijentaciono, jer zavisi od toga koliko je star....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
Crveni pasulj na portorikanski načinCrveni pasulj na portorikanski način
23. april
Dodajte oceđeni pasulj, krompir, paradajz pire i 2 šolje vode. Ostavite da proključa. Kda proključa, dodajte kocku bujona i so po želji. Smanjite vatru i ostavite da se sve krčka, dok krompir ne omekša....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Babin crveni pasulj sa kiselim kupusomBabin crveni pasulj sa kiselim kupusom
25. april
Nek vam je ukusno uz ovaj babin crveni pasulj sa kiselim kupusom....
Posni crveni pasulj za Badnje večePosni crveni pasulj za Badnje veče
20. april
Divno praznično veče uz Posni crveni pasulj!...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Čili crveni pasulj na kanapeu od krompir pireaČili crveni pasulj na kanapeu od krompir pirea
21. jun
Odozgo stavljamo smesu od pečuraka, a preko nje sipamo konzervu crvenog pasulja u čili sosu. Po želji mogu da se stave i kukuruz i isečeni kiseli krastavčići....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Potrebni sastojci: 2 vezice mladog luka, 2 šargarepe, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 2 supene kašike susamovog ulja, 150 ml soja sosa, 250 g sojinih ljuspica, 200 g brokolija....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Crveni pasulj - koristi i šteteCrveni pasulj - koristi i štete
07. mart
Uključite crveni pasulj u recepte svih vrsta, kao što su čorbe od pasulja, janije od pasulja, pa čak i salate od pasulja....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Čorba od crvenog pasulja u 2 ukusne varijante - za vegetarijance i ljude koji jedu meso crveni pasulj - 300 g biljno ulje (maslinovo ulje) - 2 supene kašike šargarepa - 1 komad koren celera - po ukus krompir - 1...
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Kako se kuva crveno sočivo?Kako se kuva crveno sočivo?
05. januar
U tu svrhu isprobajte naše predloge za krem supu od crvenog sočiva ili salate od sočiva. I da li ste znali da čak možete da napravite hleb od crvenog sočiva....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Uključuje se na 200 stepeni, dok ne provir, nakon čega se smanjuje na 170 i kuva se oko tri sata ili dok se pasulj dobro ne skuva. Na kraju se soli....