Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Cvekla u rerniCvekla u rerni
11. april
Cvekla se ljušti najlakše dok je još blago topla, tako je oljuštite odmah nakon što sklonite foliju - da nije vruća ali ni potpuno ohlađena....
Cvekla u teglamaCvekla u teglama
30. januar
Mešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati. Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom....
Cvekla u tegliCvekla u tegli
10. okt.
Cvekla se očisti od listova i opere se veoma dobro pod tekućom vodom. Oljušti se i seče se na parčiće. U velikoj šerpi se preliva vodom i kuva dok ne omekša. Sklanja se i ocedi se dobro i pune se tegle....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Marinirana crvena cvekla u teglamaMarinirana crvena cvekla u teglama
30. jul
Kuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
Marinirana cvekla za zimuMarinirana cvekla za zimu
26. sep.
Ostavite tako dok se potpuno ne ohlade i čuvajte na hladnom mestu! Može se koristiti za salate, garnirung i druga jela! Marinirana cvekla za zimu je spremna....
Cvekla sa mladim lukomCvekla sa mladim lukom
06. januar
Cvekla se opere i skuva. Oljušti se i samelje/narenda. Dodaju se sitno isečen luk, peršun i mirođija, ulje, rastvoreno sirće, šećer i so. Smesa se promeša....
Zapečena cvekla sa pavlakomZapečena cvekla sa pavlakom
03. jun
Pomešajte cveklu sa lukom u odgovarajućoj posudi, prelijte sve smesom pavlake i mleka, posolite i zapecite u rerni. Gotovu zapečenu cveklu sa pavlakom pospite izgnječenim belim lukom....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Pročitajte i o tome za šta su listovi cvekle dobri i šta sadrži crvena cvekla....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Kuvaju se sve vrste krompira, šargarepe, kupusa, graška, boranije, cvekle, špargle i dr. Svo povrće se kuva u slanoj vodi. Izuzetak su zeleni grašak i cvekla. Posle kuvanja se sole....
Zapečena cvekla iz rerne sa siromZapečena cvekla iz rerne sa sirom
08. feb.
Cveklu oprati i staviti sa strane da se osuši. Kad je suva, svaku cveklu posebno zavijte u alu foliju. Uvijene cvekle poredajte na žicu iz rerne ili na pleh. Uključiti rernu na 180 stepeni i peći 60 min....