Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Povrće na pariStavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.
Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
27. avgust
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
10. nov.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinAko dodate povrće pasulju odmah nakon što ste isipali vodu, ono će se pretvoriti u kašu, pre nego što je pasulj gotov, pa će se tako izgubiti i korisni vitamini....
26. feb.
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti....
19. dec.
Kako se kuva artičokaKada kupujete artičoku, treba da birate povrće srednje veličine, sa neotvorenim cvetovima i gustim listovima bez osušenih i braon ivica po listovima.
U centru se nalazi srž ovog ukusnog povrća....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se kuva kukuruzPolovina klipova su dobar prilog za pečenje, a pogodne su i kao dodatak jelima od povrća.
Kukuruz možete skuvati i u zrnu. Za tu svrhu skinite zrna sa stabljike i stavite ih u kipuću slanu vodu....
27. april
Kako se kuva na pari?Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari.
Kuvanje na pari je jedan...
06. januar
Kako se kuva na pari?Kuvanje na pari je jedan od relativno sporijih načina kulinarske obrade. On se primenjuje kod namirnica, deserata, kremova i td., kod kojih postoji opasnost da zagore, ako su izloženi direktnoj toploti.
Postoji nekoliko...
24. april
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira....
27. april
Kako se kuva lep pirinačA za taj cilj ćemo vam predložiti i još ukusnih stvari sa pirinčem;
- pilav;
- pirinač sa povrćem;
- pirinač sa mesom;
- mleko sa pirinčem....
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Pomoću njega brzo i lako možete da pripremite meso i povrće, različite supe, deserte, čak i domaće kiselo mleko.
Ali ipak nemojte biti u zabludi da je kuvanje sa Multikukerom sasvim jednostavno....
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Crveni pasulj je jedna od sorti zrnastog povrća. On je savršen proizvod koji je veoma dobar za dijetalnu ishranu i za pripremanje raznovrsnih garnirunga....
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusAko striktno pratite vagu, dodaćemo, kupus je povrće koje ima namanje kalorija. Tako da malo masnoće nije ništa strašno!
Ako imate potrebu za još ideja gde da iskoristite sveži kupus, pogledajte galeriju gore!...
01. avgust
Kako se kuva pirinač na pari?Ako pripremate pirinač sa svežim povrćem, nema potrebe da stavljate bilo šta osim soli, jer kada se priprema na pari, povrće značajno pojačava svoj ukus i aromu, a to pravi celo jelo neodoljivo ukusnim....
03. feb.
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Bundeva na pariOdozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
05. dec.
Riba na pariStavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
30. nov.
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
25. januar
Skuša na pariIsecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom.
Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu.
U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
28. jul
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
26. april
Školjke na pariČim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe.
5....
07. jul