Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Povrće na pariPovrće na pari
27. avgust
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta. Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja. Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Ako dodate povrće pasulju odmah nakon što ste isipali vodu, ono će se pretvoriti u kašu, pre nego što je pasulj gotov, pa će se tako izgubiti i korisni vitamini....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Kada kupujete artičoku, treba da birate povrće srednje veličine, sa neotvorenim cvetovima i gustim listovima bez osušenih i braon ivica po listovima. U centru se nalazi srž ovog ukusnog povrća....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Polovina klipova su dobar prilog za pečenje, a pogodne su i kao dodatak jelima od povrća. Kukuruz možete skuvati i u zrnu. Za tu svrhu skinite zrna sa stabljike i stavite ih u kipuću slanu vodu....
Kako se kuva na pari?Kako se kuva na pari?
06. januar
Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari. Kuvanje na pari je jedan...
Kako se kuva na pari?Kako se kuva na pari?
24. april
Kuvanje na pari je jedan od relativno sporijih načina kulinarske obrade. On se primenjuje kod namirnica, deserata, kremova i td., kod kojih postoji opasnost da zagore, ako su izloženi direktnoj toploti. Postoji nekoliko...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
A za taj cilj ćemo vam predložiti i još ukusnih stvari sa pirinčem; - pilav; - pirinač sa povrćem; - pirinač sa mesom; - mleko sa pirinčem....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Pomoću njega brzo i lako možete da pripremite meso i povrće, različite supe, deserte, čak i domaće kiselo mleko. Ali ipak nemojte biti u zabludi da je kuvanje sa Multikukerom sasvim jednostavno....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Crveni pasulj je jedna od sorti zrnastog povrća. On je savršen proizvod koji je veoma dobar za dijetalnu ishranu i za pripremanje raznovrsnih garnirunga....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Ako striktno pratite vagu, dodaćemo, kupus je povrće koje ima namanje kalorija. Tako da malo masnoće nije ništa strašno! Ako imate potrebu za još ideja gde da iskoristite sveži kupus, pogledajte galeriju gore!...
Kako se kuva pirinač na pari?Kako se kuva pirinač na pari?
03. feb.
Ako pripremate pirinač sa svežim povrćem, nema potrebe da stavljate bilo šta osim soli, jer kada se priprema na pari, povrće značajno pojačava svoj ukus i aromu, a to pravi celo jelo neodoljivo ukusnim....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Bundeva na pariBundeva na pari
05. dec.
Odozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
Riba na pariRiba na pari
30. nov.
Stavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
Oslić na pariOslić na pari
25. januar
Na dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta. Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta. Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
Skuša na pariSkuša na pari
28. jul
Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom. Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu. U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
Kukuruz na pariKukuruz na pari
26. april
Odozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta. Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Mantije na pariMantije na pari
15. mart
Kod posluživanja mantija na pari, stavite ovaj sos odozgo....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe. 5....