Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Vaša marinirana riba je spremna! Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
Jagnjeće meso iz rerneJagnjeće meso iz rerne
21. april
Jagnje dobro posoliti. Na gornjoj strani jagnjeta napraviti rupe ili razreze nožem i unutra staviti kolutiće belog luka. Staviti ga u veliki pleh i dobro preliti sokom od limuna i pomorandže....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. mart
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Začini za jagnjeće mesoZačini za jagnjeće meso
14. mart
Kada kupujete jagnjeće meso, trebalo bi da obratite pažnju na boju masnoće po njemu. Ako je sloj masnoće beo, onda to upućuje da je meso od mladog jagnjeta, ali ako je žućkasto, onda znači da je jagnje starije....
Jagnjeće meso sa mladim krompirićimaJagnjeće meso sa mladim krompirićima
02. jul
Kada se meso lako kida gotovo je. U posudu stavljamo brašno i razmutimo sa malo vode, dodajemo ga u šerpu i mešamo da nema grudvice. Ostavljamo jagnjetinu sa krompirom 5 minuta na ringli, nakon čega je gotovo....
Pečeno jagnjeće meso sa krompiromPečeno jagnjeće meso sa krompirom
13. maj
Stavljamo jagnjeće meso u sredinu posude za pečenje, dolivamo 200 g vode, sečemo po želji mladi luk i pokrivamo folijom. Pečemo 2 sata na 200 stepeni ili dok sastojci ne budu gotovi....
Jagnjeće meso sa pečurkama i začinimaJagnjeće meso sa pečurkama i začinima
12. maj
Brašno i začini se pomešaju sa malo vode i u dobijenu smesu se uvaljaju porcije mesa. Poređaju se u posudu za pečenje i posipaju se uljem. Sipaju se dve šolje vode i posuda se pokriva folijom....
Jagnjeće meso u sosu od senfaJagnjeće meso u sosu od senfa
12. feb.
Jagnjeće meso se opere veoma dobro. Stavlja se u posudu sa poklopcem u kojoj će se peći. Preliva se belim vinom i ostavlja se 20 minuta na hladnom....
Jagnjeće meso sa spanaćem i lukomJagnjeće meso sa spanaćem i lukom
03. dec.
Jagnjeće meso sa spanaćem i lukom je gotovo!...
Jagnjeće meso sa tikvicama iz rerneJagnjeće meso sa tikvicama iz rerne
21. mart
Dodajemo vodu i stavljamo u jaku rernu da se peče dok svi sa sastojci ne budu gotovi....
Pečeno jagnjeće meso sa mladim lukomPečeno jagnjeće meso sa mladim lukom
29. jun
Pečeno jagnjeće meso sa mladim lukom je veoma ukusno....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Pečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkamaPečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkama
04. sep.
Nakon još dva sata pečena jagnjeća plećka je jedinstveno ukusna. Servirajte pečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkama sa ljubavlju i uz omiljena pića. Nek vam je slatko....
Jagnjeće meso u đuvečari za Novu godinuJagnjeće meso u đuvečari za Novu godinu
01. feb.
Krompir posipamo čubrom i ostavljamo da se peče dok ne bude gotov. Jagnjeće meso u đuvečari za Novu godinu je veoma ukusno....
Kako se marinira meso?Kako se marinira meso?
05. nov.
Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
Pet marinada za mesoPet marinada za meso
13. jul
Marinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate....
Kako se marinira meso divljači?Kako se marinira meso divljači?
22. dec.
Odgovor je vrlo jednostavan: meso divljači mora biti pravilno marinirano. Pogledajte koje su najbolje marinade za meso divljači....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo. Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Pogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Pogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....