Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se marinira piletinaPriprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
10. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Evo kako se marinira ribaVaša marinirana riba je spremna!
Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
12. dec.
Jagnjeće meso iz rerneJagnje dobro posoliti. Na gornjoj strani jagnjeta napraviti rupe ili razreze nožem i unutra staviti kolutiće belog luka. Staviti ga u veliki pleh i dobro preliti sokom od limuna i pomorandže....
21. april
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. mart
Začini za jagnjeće mesoKada kupujete jagnjeće meso, trebalo bi da obratite pažnju na boju masnoće po njemu. Ako je sloj masnoće beo, onda to upućuje da je meso od mladog jagnjeta, ali ako je žućkasto, onda znači da je jagnje starije....
14. mart
Jagnjeće meso sa mladim krompirićimaKada se meso lako kida gotovo je.
U posudu stavljamo brašno i razmutimo sa malo vode, dodajemo ga u šerpu i mešamo da nema grudvice.
Ostavljamo jagnjetinu sa krompirom 5 minuta na ringli, nakon čega je gotovo....
02. jul
Pečeno jagnjeće meso sa krompiromStavljamo jagnjeće meso u sredinu posude za pečenje, dolivamo 200 g vode, sečemo po želji mladi luk i pokrivamo folijom.
Pečemo 2 sata na 200 stepeni ili dok sastojci ne budu gotovi....
13. maj
Jagnjeće meso sa pečurkama i začinimaBrašno i začini se pomešaju sa malo vode i u dobijenu smesu se uvaljaju porcije mesa. Poređaju se u posudu za pečenje i posipaju se uljem.
Sipaju se dve šolje vode i posuda se pokriva folijom....
12. maj
Jagnjeće meso u sosu od senfaJagnjeće meso se opere veoma dobro. Stavlja se u posudu sa poklopcem u kojoj će se peći. Preliva se belim vinom i ostavlja se 20 minuta na hladnom....
12. feb.
Jagnjeće meso sa tikvicama iz rerneDodajemo vodu i stavljamo u jaku rernu da se peče dok svi sa sastojci ne budu gotovi....
21. mart
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Pečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkamaNakon još dva sata pečena jagnjeća plećka je jedinstveno ukusna.
Servirajte pečeno jagnjeće meso sa krompirom i biljkama sa ljubavlju i uz omiljena pića.
Nek vam je slatko....
04. sep.
Jagnjeće meso u đuvečari za Novu godinuKrompir posipamo čubrom i ostavljamo da se peče dok ne bude gotov.
Jagnjeće meso u đuvečari za Novu godinu je veoma ukusno....
01. feb.
Kako se marinira meso?Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
05. nov.
Pet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate....
13. jul
Kako se marinira meso divljači?Odgovor je vrlo jednostavan: meso divljači mora biti pravilno marinirano. Pogledajte koje su najbolje marinade za meso divljači....
22. dec.
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
28. feb.
Kako se puni jagnje - korak po korakPogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
03. januar
Kako marinirati povrćePogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
23. mart
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
18. sep.