Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se marinira piletinaPriprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
10. mart
Meso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činijiU vatrostalnu činiju ređamo meso, povrće, so, začine, dodajemo vodu i pečemo ispod poklopca 40-50 minuta na 170 stepeni....
10. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Evo kako se marinira ribaVaša marinirana riba je spremna!
Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
12. dec.
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Kebap od divljači s prazilukomPočinjemo s objašnjavanjem za meso divljači. Dobro je da se marinira bar za jednu noć u crvenom vinu ili rakiji, sa lovorovim listom i začinima - biberom, univerzalnim začinom za meso....
11. maj
Marinada za divljač i šniclePromešajte sve i namažite divljač i šnicle. Nakon oko 1-2 sata su spremni za pečenje....
27. nov.
Suvo meso od divljačiU mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so.
U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
11. jul
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Ćuftice od divljači na roštiljuOstavljamo sve da upije i oblikujemo ćufte, lepo ih spljskamo zato što se mleveno meso skuplja.
Pečemo na roštilju dok ne budu gotove....
22. sep.
Kako se marinira meso?Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
05. nov.
Odgovarajući prilog za meso divljačiMožete ga zapeći, glazirati ili pripremiti sos od njih i servirati uz divljač.
2....
30. dec.
Lazanja od divljači za specijalne prilikePrvo pripremamo mleveno meso od divljači, zečetinu i svinjetinu posebno samljemo, nakon toga pomešamo zajedno sa mašću (prethodno ugrejanom), prezlama, alevom paprikom i solju....
13. maj
Marinada za divljač sa povrćemMarinada se čuva samo u keramičkim imi emajliranim posudama, nikad u bakarnoj, cinkovoj ili aluminijumskoj. Divljač se preliva preceđenom marinadom i ostavlja da odstoji 1 noć pre kuvanja....
26. jun
Pet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate....
13. jul
Kako se marinira jagnjeće meso?Kako je ovo meso suvo, dobro je da se marinira najmanje nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Kada ste marinirali jagnjeće meso, od njega možete da pripremite ukusnu pečetinu jagnjetinu....
20. mart
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
28. feb.
Kako marinirati povrćePogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
23. mart
Marinada za divljač sa vinom i šerijemSve se meša i dobijenim se natrlja divljač (ova količina marinade je pogodna za oko 500 g mesa).
Posuda u kojoj se meso marinira se zatvori folijom ili se poklopi....
30. sep.
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
18. sep.
Kako se marinira meso za domaći giros?Nezavisno od toga koje ste meso odabrali da marinirate, treba da mu date vremena da primi marinadu i da se začini....
11. dec.
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Kako da pravilno pečemo divljačVećina ptica, kao i zec, se peku celi nakon što se napune, a krupnija divljač se seče na komade i onda se natopi.
Kada je divljač odstajala jedan dan i jednu noć, vadi se iz marinade i ocedi se....
08. feb.