Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
Meso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činijiMeso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činiji
10. feb.
U vatrostalnu činiju ređamo meso, povrće, so, začine, dodajemo vodu i pečemo ispod poklopca 40-50 minuta na 170 stepeni....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Vaša marinirana riba je spremna! Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kebap od divljači s prazilukomKebap od divljači s prazilukom
11. maj
Počinjemo s objašnjavanjem za meso divljači. Dobro je da se marinira bar za jednu noć u crvenom vinu ili rakiji, sa lovorovim listom i začinima - biberom, univerzalnim začinom za meso....
Marinada za divljač i šnicleMarinada za divljač i šnicle
27. nov.
Promešajte sve i namažite divljač i šnicle. Nakon oko 1-2 sata su spremni za pečenje....
Suvo meso od divljačiSuvo meso od divljači
11. jul
U mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so. U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Ćuftice od divljači na roštiljuĆuftice od divljači na roštilju
22. sep.
Ostavljamo sve da upije i oblikujemo ćufte, lepo ih spljskamo zato što se mleveno meso skuplja. Pečemo na roštilju dok ne budu gotove....
Kako se marinira meso?Kako se marinira meso?
05. nov.
Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Možete ga zapeći, glazirati ili pripremiti sos od njih i servirati uz divljač. 2....
Lazanja od divljači za specijalne prilikeLazanja od divljači za specijalne prilike
13. maj
Prvo pripremamo mleveno meso od divljači, zečetinu i svinjetinu posebno samljemo, nakon toga pomešamo zajedno sa mašću (prethodno ugrejanom), prezlama, alevom paprikom i solju....
Marinada za divljač sa povrćemMarinada za divljač sa povrćem
26. jun
Marinada se čuva samo u keramičkim imi emajliranim posudama, nikad u bakarnoj, cinkovoj ili aluminijumskoj. Divljač se preliva preceđenom marinadom i ostavlja da odstoji 1 noć pre kuvanja....
Pet marinada za mesoPet marinada za meso
13. jul
Marinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate....
Kako se marinira jagnjeće meso?Kako se marinira jagnjeće meso?
20. mart
Kako je ovo meso suvo, dobro je da se marinira najmanje nekoliko sati ili najbolje preko noći. Kada ste marinirali jagnjeće meso, od njega možete da pripremite ukusnu pečetinu jagnjetinu....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo. Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Pogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
Marinada za divljač sa vinom i šerijemMarinada za divljač sa vinom i šerijem
30. sep.
Sve se meša i dobijenim se natrlja divljač (ova količina marinade je pogodna za oko 500 g mesa). Posuda u kojoj se meso marinira se zatvori folijom ili se poklopi....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
Kako se marinira meso za domaći giros?Kako se marinira meso za domaći giros?
11. dec.
Nezavisno od toga koje ste meso odabrali da marinirate, treba da mu date vremena da primi marinadu i da se začini....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Većina ptica, kao i zec, se peku celi nakon što se napune, a krupnija divljač se seče na komade i onda se natopi. Kada je divljač odstajala jedan dan i jednu noć, vadi se iz marinade i ocedi se....