Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiDobro promešajte drvenom kašikom da se pomešaju sastojci. Prekrijte folijom i ostavite dva sata da naraste.
Nakon toga testo prebacite na dobro nabrašnjenu radnu površinu....
28. nov.
Kako se mesi testo?Ali kako da umesimo lepo testo?
U opštim crtama, imamo dve vrste testa - sa i bez kvasca. Ni jedan podizač testa ne može da poveća zapreminu testa kao kvasac. U prodavnicama možete kupiti suvi i sveži kvasac....
06. feb.
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Kako se prave kuvano i pareno testoMešamo energično drvenom kašikom dok smesa ne postane gusta i glatka i počne da se odvaja od posude. Testo vraćamo na vatru na još minut-dva, ne prestajemo da mešamo....
23. sep.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Operite ruke, dobro ih osušite, uklonite prstenje da se testo ne bi zalepilo za njih i da oni ne poremete njegovo glatko mešenje!...
02. jul
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Testo za fokačuUmesite glatko testo, tako što ga u neko vreme prebacite na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavite da mesite otprilike 10 minuta....
11. feb.
Testo za dekoracijuOvaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
06. sep.
Testo sa maslacemBrašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
13. feb.
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
12. maj
Testo iz frižideraSačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
06. okt.
Testo za HaluDodatno mesimo na nabrašnjenoj površini dok ne postane glatko i dok se ne vide jasno izražene glutenske veze....
29. okt.
Testo od lukaLuk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.
Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
27. okt.
Testo za krofneRastvorite kvasac u toploj vodi sa 1 supenom kašikom šećera, ostavite da se aktivira i dodajte ga u prosejano brašno. Dodajte jaja, vanilu i preostali šećer.
Mešajte testo dok ne postane glatko i dodajte maslac....
10. avgust
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Univerzalno testo u mini pekariUključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta.
Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
26. jul
Super testo u mini pekariUključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta.
Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
22. maj
Kako da napravimo kuvano testoObavezno je da dodajete jaja jedno za drugim - kod svakog dodatog jaja mešajte dok se testo ne ujednači i tek nakon toga možete da dodate drugo jaje. testo treba da postane veoma glatko....
12. avgust
Kako da napravite lisnato testo?U testo se dodaje tečnost i zatim se rukom umesi glatko i sjajno testo uz dodavanje brašna ili vode po potrebi.
Sirće povećava kvalitet lisnatog testa....
23. sep.
Testo za ukrašenu pogačuKada je spremno za mešenje, izvadimo ga i mesimo dok se ne dobije veoma meko i glatko testo.
Ostavimo pokriveno krpom ili folijom da se diže na toplom oko 40-50 minuta....
04. januar