Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećniciSemenke suncokreta dobro operite i ocedite vodu.
Stavljamo ih u vatrostalnu posudu, posipamo brašnom i posolimo. Dobro promešamo.
Pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W 10 minuta, povremeno mešajući....
27. dec.
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Semenke SuncokretaVodeći proizvođači semenki suncokreta su Ruka federacija, Peru, Argentina, Španija, Francuska i Kina.
Semenke suncokreta su plod lepih suncokreta, čija je sredina jarke žute ili crne boje semena okružena laticama....
21. maj
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peku različiti kolači?Pečenje sa uključenim gornjim i donjim grejačem
Ova vrsta pečenja je pogodna za mafine, domaće rolnice, kolače od patišpanja....
30. januar
Da ispečemo semenke suncokretaPečenje semenki suncokreta značajno smanjuje njihove zdravstvene koristi, ali sa druge strane čini ih neopisivo ukusnim....
20. jun
Domaće pečene bundevine semenkeIzvadite semenke iz bundeve i dobro ih očistite od dlačica unutar bundeve.
Očišćene semenke sipajte u cediljku i dobro ih operite, pa ih ostavite 15-20 minuta da se ocede....
29. okt.
Korisna svojstva semenki suncokretaPostoji više razloga zašto semenke suncokreta zaslužuju da budu češće na našem meniju. Nutricionista Mihail Ginzburg naglašava korisna svojstva semenki....
03. maj
Pečeni suncokret sa finom himalajskom soljuTemeljno operemo semenke suncokreta u cediljki.
Rasporedimo ih u veliku ravnu posudu za pečenje, sipamo himalajsku so i dobro promešamo drvevnom varjačom....
31. januar
Kako se pravi domaći hrskavi krompirUlje može da bude suncokretovo, kukuruzno, maslinovo, od semenki slačice, šećerne repe i pamuka. Ulje od semenka grožđa ima najvišu tačku zagrevanja....
11. nov.
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromDodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
06. januar
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Kako da pripremimo domaće grisine?A ako želite nešto hrskavije i ukusnije, pogledajte naše predloge za domaće grisine, krekere i domaće grickalice....
13. jul
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Domaći sudžuci se prave majstorskiJedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
17. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Domaće pripremljena kafa je umetnost kojom se širom sveta bave poznavaoci koji se zadovoljavaju jedino savršenom šoljicom kafe....
25. jul