Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
Ako pečete manji kolač, izaberite višu temperaturu od 200 do 250 stepeni, ali o zavisi od vrste kolača. Da bi kolač nadošao, proces pečenja treba da bude brži....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Beli ili braon, integralni, blanširan, kratkog ili dugog zena... Basmati, sa glutenom, himalajski, desertni... I još, i još - iz Azije, Afrike, Evrope. Pirinač toliko dugo postoji i ima toliko varijanti i razlčitosti, da...
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Kutije u koje ćete čuvati svoje kolače mogu biti od različitih vrsta materijala. Međutim, potrebno je složiti kolače veoma blizu, što će smanjiti količinu kiseonika....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Uskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima. Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Postoji mnogo različitih recepata za milibrot - klasičan, sa orašastim plodovima, sa suvim grožđem, sa ratlukom, sa čokoladom i mnogi drugi....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Za komade različite veličine će biti potrebno različito vreme, ali standardno pravilo je 30 minuta na 450 g....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Različiti mafini za svačiji ukusRazličiti mafini za svačiji ukus
22. nov.
Belo i ljubičasto brašno stavljam od oka dok ne dobijem testo za kolač (dodaću fotografiju ljubičastog). Dodala sam belo brašno u kokos i ljubičasto brašno u orahe....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
/undefined Mariniranje je sasvim običan deo pripreme hrane i prisustvuje u svakoj kuhinju u jednom ili drugom obliku. Kod nas je to plod velikog iskustva, zbog zavidne oblasti u domaćem konzervisanju. Mariniranje...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini....
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuKako izgleda doručak različitih nacija po svetu
20. avgust
Međutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak. Sa platformi za dostavu hrane nam daju korisnu informaciju o prehrambenim preferencijama ljudi u različitim krugovima po svetu....
Različiti rižoto sa cveklom i orasimaRazličiti rižoto sa cveklom i orasima
18. mart
Pirinač ne treba da se raskuva, već da ostane al dente. 3. Dodajte maslac i veći deo kozjeg sira, koje ste izmrvili. Promešajte na kratko, da se sve sjedini i da smesa postane kremasta. 4....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama. Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Danas je fondu sačuvao tradicionalan recept, ali ima različitih vrsta koji se sastoje od različitih sastojaka....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi. Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Možete da pripemite krutone s različitim začinima, da obogatite ukus supe, jela ili salata u koje ćete ih dodati. Krutoni su mnogo ukusni ako su pripremljene sa sasvim malo masnoće i soli....