Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
10. nov.
Na koliko stepeni se peku kolačiAko pečete manji kolač, izaberite višu temperaturu od 200 do 250 stepeni, ali o zavisi od vrste kolača. Da bi kolač nadošao, proces pečenja treba da bude brži....
08. jun
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromStavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
06. januar
Pirinač - različite vrste, različita pripremaBeli ili braon, integralni, blanširan, kratkog ili dugog zena... Basmati, sa glutenom, himalajski, desertni... I još, i još - iz Azije, Afrike, Evrope. Pirinač toliko dugo postoji i ima toliko varijanti i razlčitosti, da...
16. sep.
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeŠećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
31. jul
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
19. sep.
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKutije u koje ćete čuvati svoje kolače mogu biti od različitih vrsta materijala.
Međutim, potrebno je složiti kolače veoma blizu, što će smanjiti količinu kiseonika....
05. januar
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaUskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima.
Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka....
14. mart
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikePostoji mnogo različitih recepata za milibrot - klasičan, sa orašastim plodovima, sa suvim grožđem, sa ratlukom, sa čokoladom i mnogi drugi....
17. maj
Koliko dugo se kuva različito povrćeAko se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
Kako da pečemo različite vrste mesa?Za komade različite veličine će biti potrebno različito vreme, ali standardno pravilo je 30 minuta na 450 g....
25. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Različiti mafini za svačiji ukusBelo i ljubičasto brašno stavljam od oka dok ne dobijem testo za kolač (dodaću fotografiju ljubičastog).
Dodala sam belo brašno u kokos i ljubičasto brašno u orahe....
22. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesa/undefined Mariniranje je sasvim običan deo pripreme hrane i prisustvuje u svakoj kuhinju u jednom ili drugom obliku. Kod nas je to plod velikog iskustva, zbog zavidne oblasti u domaćem konzervisanju.
Mariniranje...
12. okt.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini....
13. januar
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuMeđutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak.
Sa platformi za dostavu hrane nam daju korisnu informaciju o prehrambenim preferencijama ljudi u različitim krugovima po svetu....
20. avgust
Različiti rižoto sa cveklom i orasimaPirinač ne treba da se raskuva, već da ostane al dente.
3. Dodajte maslac i veći deo kozjeg sira, koje ste izmrvili. Promešajte na kratko, da se sve sjedini i da smesa postane kremasta.
4....
18. mart
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1
Kako se pravi fonduDanas je fondu sačuvao tradicionalan recept, ali ima različitih vrsta koji se sastoje od različitih sastojaka....
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj
Kako se prave krutoniMožete da pripemite krutone s različitim začinima, da obogatite ukus supe, jela ili salata u koje ćete ih dodati.
Krutoni su mnogo ukusni ako su pripremljene sa sasvim malo masnoće i soli....
06. maj