bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Najbolja masnoća za roštilj je životinjska, tako da će vam parče slanine obaviti sjajan posao. Ako ste roštilj namazali slaninom neće vam biti neophodno da ga stalno mažete, jer masnoće od slanine teže gori....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Lagano promešajte i ostavite da pirinač upije svu tečnost. 5. Nakon toga dolivajte istu količinu vode i sačekajte da upije. Nastavite tako, sve dok ne potrošite vodu....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Kako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Vitamin EVitamin E
10. maj
Vitamin E pripada porodici vitamina koji su rastvorljivi u mastima i čija je aktivnost moguća samo u organizmu. Jedna grupa ovih vitamina se nazivaju tokoferoli, a tu spadaju alfa-tokoferol, tokoferol-beta, gama-tokoferol...
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Govedina je tamno crvene boje i ima žućkastu masnoću - loj. Meso od različitih delova životinje pogodno je za različitu kulinarsku obradu....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Аglio e olio ili testenina sa maslinovim uljem i belim lukomАglio e olio ili testenina sa maslinovim uljem i belim lukom
30. maj
Ukus ovog recepta se bazira na malom broju sastojaka, ali kvalitetnim sastojcima i u tome da im dopustimo da zablistaju. To je Аglio e olio....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Kako da se hranimo nakon gripa i prehlade?Kako da se hranimo nakon gripa i prehlade?
21. mart
Meso se preporučuje samo u slučaju da nije masno i da je domaće. Riba je, takođe, dobar izvor, ako je divlja. Jaja su isto odličan izvor proteina, a najviše su korisna kada su domaća....
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom
07. feb.
U ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Ćuftice od rikote sa pečurkama i pavlakom (Polpette di ricotta e funghi)Ćuftice od rikote sa pečurkama i pavlakom (Polpette di ricotta e funghi)
30. januar
Dodaju se pečurke, promešaju se i ostavljaju se da se zaprže pod poklopcem uz periodično mešanje otprilike 10-12 minuta dok ne ostanu na masnoći. Začine se crnim biberom i posole se....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Ravnomerno rasporedite i lagano pritisnite. Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
Aditivi koji sadrže slovo E sa brojem posle slova su oni, koje ispituje Evropska agencija za sigurnost hrane, i dozvoljeno su ili zabranjeni za upotrebu u Evropskoj uniji. Biću slobodna da citiram reči mog pokojnog učitelja...
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuKako da jedemo mango i šta ne znamo o njemu
22. feb.
Mango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomMed i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesom
20. nov.
Koji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaKako da se hranimo zdravo i jeftino tokom leta
25. avgust
Poslenjih godina se sve više pažnje posvećuje zdravoj ishrani. Dijetolozi, fitnes instruktori i naučnici nas pozivaju da pažljivo mislimo na svoj meni, jer to pokazuje efekte ne samo na spoljašnji izgled, već i na naše...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...