Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeRazbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
18. feb.
Kako se prave krofne - vodič za početnikeEvo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
04. mart
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeJaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo.
Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
06. mart
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeŠkembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
12. dec.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme....
17. mart
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeIsprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
01. april
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeMekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
02. nov.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeJedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom?
Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
31. okt.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikePrave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.
Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
03. dec.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
24. nov.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaSuvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
01. mart
Pogača za početnike u kuhinjiKratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta.
Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
28. nov.
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot - uputstvo za početnike:
Potrebni sastojci:
Brašno - 1.400 g
Jaja - 7 komada
Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi
Šećer - 450 g
Živi kvasac - 65-70 g
Ulje - 250 ml
So - prstohvat
Vanila...
17. maj
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeZa one koji do sada nisu pravili, predlažemo ovaj recept po kojem možete napraviti svoje prve makarone iz rerne....
26. mart
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj
Kako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd.
Sve zavisi od vaše fantazije...
06. mart
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust