Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od majčine dušiceBiljni čaj pijemo u tri jednaka dela tokom dana, preporučuje se pre jela. Aromatični čaj zasladimo medom - pčelinjim ili od šumskih biljaka....
10. jul
Čaj od majčine dušice kod stomačnih tegobaČaj od majčine dušice je izuzetno koristan za ublažavanje stomačnih tegoba kao što su gasovi i dijareja, kod reumatskih bolova....
08. feb.
Čaj od majčine dušice za relaksaciju disajnih putevaČaj od majčine dušice priprema se od 2 kašičice osušene biljke, koji se prokuvaju u jednoj šolji vode.
Smesa treba da odstoji 10 minuta i nakon toga se tečnost ocedi....
09. maj
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Čaj od lipe, majčine dušice i listova brusniceU šerpu sipamo tri vrste biljki - lipu, majčinu dušicu i listove brusnice.
Zagrevamo vodu u električnom bokalu i prelivamo čaj dok je vruća....
26. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?A za dojilju i decu preporučuje se da konzumiraju uveče sitni sir, s obzirom na to da on obezbeđuje protein za rast....
17. dec.
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?A u Vijetnamu se tradicionalni čaj priprema od artičoke, koja je pravi eliksir zdravlja i mladosti. Zato povrće zovu vijetnamski ginseng - toliko je velika njegova lekovita moć....
27. sep.
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceMasline se očiste od koštica i stavljaju u posudu blendera, pa unutra dodaju maslinovo ulje, so, ako masline nisu soljene, peršun, ljuta aleva paprika i majčina dušica i izmiksaju....
19. sep.
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Mleko orašastih plodova je dobar imunostimulans, zato što sadrži neke sastojke majčinog mleka....
30. sep.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se čuva čaj?Pročitajte takođe:
- kada koji čaj da pijemo;
- osnovna pravila za pripremu čaja;...
06. dec.
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se konzumira kavijarNezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama, njegov jedinstveni ukus može za vas biti pravi izazov, posebno to važi kada ga probate prvi put....
01. april
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
25. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Kako se pravilno seče meso?Glavna pravila za sečenej mesa
Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Kako se pravilno kuvaju jaja?Pačija jaja su pravi egzotični specijalitet, koji se ne sreće toliko često na našem geografskom području....
28. mart
Kako se konzumiraju koktel škampiU njemu je autor objasnio elementarna pravila ishrane i ono što ne treba da se radi za stolom (kao na primer pravilo, da kada se jednom sažvaće hrana, one ne treba da se ispljune nazan u tanjir)....
15. avgust