Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od majčine dušiceČaj od majčine dušice
10. jul
Biljni čaj pijemo u tri jednaka dela tokom dana, preporučuje se pre jela. Aromatični čaj zasladimo medom - pčelinjim ili od šumskih biljaka....
Čaj od majčine dušice kod stomačnih tegobaČaj od majčine dušice kod stomačnih tegoba
08. feb.
Čaj od majčine dušice je izuzetno koristan za ublažavanje stomačnih tegoba kao što su gasovi i dijareja, kod reumatskih bolova....
Čaj od majčine dušice za relaksaciju disajnih putevaČaj od majčine dušice za relaksaciju disajnih puteva
09. maj
Čaj od majčine dušice priprema se od 2 kašičice osušene biljke, koji se prokuvaju u jednoj šolji vode. Smesa treba da odstoji 10 minuta i nakon toga se tečnost ocedi....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Čaj od lipe, majčine dušice i listova brusniceČaj od lipe, majčine dušice i listova brusnice
26. januar
U šerpu sipamo tri vrste biljki - lipu, majčinu dušicu i listove brusnice. Zagrevamo vodu u električnom bokalu i prelivamo čaj dok je vruća....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
A za dojilju i decu preporučuje se da konzumiraju uveče sitni sir, s obzirom na to da on obezbeđuje protein za rast....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
A u Vijetnamu se tradicionalni čaj priprema od artičoke, koja je pravi eliksir zdravlja i mladosti. Zato povrće zovu vijetnamski ginseng - toliko je velika njegova lekovita moć....
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceBrzi namaz od crnih maslina i majčine dušice
19. sep.
Masline se očiste od koštica i stavljaju u posudu blendera, pa unutra dodaju maslinovo ulje, so, ako masline nisu soljene, peršun, ljuta aleva paprika i majčina dušica i izmiksaju....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Mleko orašastih plodova je dobar imunostimulans, zato što sadrži neke sastojke majčinog mleka....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Pročitajte takođe: - kada koji čaj da pijemo; - osnovna pravila za pripremu čaja;...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama, njegov jedinstveni ukus može za vas biti pravi izazov, posebno to važi kada ga probate prvi put....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Glavna pravila za sečenej mesa Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Pačija jaja su pravi egzotični specijalitet, koji se ne sreće toliko često na našem geografskom području....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
U njemu je autor objasnio elementarna pravila ishrane i ono što ne treba da se radi za stolom (kao na primer pravilo, da kada se jednom sažvaće hrana, one ne treba da se ispljune nazan u tanjir)....