Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeOvo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa.
U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
12. dec.
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeRecept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....
24. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeRazbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
18. feb.
Kako se prave krofne - vodič za početnikeEvo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
04. mart
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme....
17. mart
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeIsprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
01. april
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeMekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
02. nov.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeJedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom?
Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
31. okt.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikePrave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.
Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
03. dec.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
24. nov.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaSuvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
01. mart
Čorbast pasuljPravi se zaprška od luka iseckanog na tanke polumesece i brašna, doda se paradajz pire, a nakon toga i aleva paprika.
Zaprška se uprži sa malo bujona od pasulja i zatim se dodaje jelu....
24. nov.
Pogača za početnike u kuhinjiKratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta.
Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
28. nov.
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot - uputstvo za početnike:
Potrebni sastojci:
Brašno - 1.400 g
Jaja - 7 komada
Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi
Šećer - 450 g
Živi kvasac - 65-70 g
Ulje - 250 ml
So - prstohvat
Vanila...
17. maj
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Klasični čorbast pasuljOstavite pasulj da se krčka na laganoj vatri dok ne bude spreman (kada pasulj omekša gotov je).
Na kraju kuvanja dodajte so i začine. Poslužite sa ljutim papričicama.
Recept za čorbast pasulj je gotov, prijatno!...
05. feb.
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeZa one koji do sada nisu pravili, predlažemo ovaj recept po kojem možete napraviti svoje prve makarone iz rerne....
26. mart
Čorbast pasulj sa zaprškomZapršku dodati u pasulj. Ostaviti da se kuva još 5 minuta, nakon čega čorbu skinuti sa vatre i dodati sitno naseckane peršun i nanu....
20. mart
Čorbast pasulj na seoski načinNatopimo pasulj dan unapred u hladnoj vodi i sledećeg dana ga spremamo. Stavimo ga da se kuva.
Nakon toga isečemo paprike, luk i paradajz. Kada je pasulj skoro gotov sipamo povrće u šerpu. Sipamo ulje i posolimo....
29. dec.
Čorbast pasulj sa mediteranskim začinimaPosolite i kuvajte dok pasulj ne bude gotov.
U tiganj sipajte maslinovo ulje. Dodajte mleveni paradajz i pržite oko 10 minuta. Pospite alevom paprikom.
Sipajte paradajz u čorbasti pasulj....
21. jul