Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se prži krompirPržite krompir u prethodno zagrejanoj masnoći.
Masnoća treba da pokrije pola krompira. Pržite ih na jakoj vatri i često ih okrećite, da bi se ispržili ravnomerno....
28. april
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakSo, takođe, ima sposobnost da skuplja i isušuje, pa to smanjuje verovatnoću da patlidžan upije suvišnu mansoću tokom prženja. So je i odlično sredstvo koje daje povrću, kao što je to patlidžan, bolji i puniji ukus....
03. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako se konzervira patlidžan?Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan:
- kako pržiti patlidžan;
- kako uzgajati patlidžan;
- kako peći patlidžan....
07. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
25. maj
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Prženice koje ne upijaju masnoćuNapomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Kako da nam se ne lepi roštiljNajbolja masnoća za roštilj je životinjska, tako da će vam parče slanine obaviti sjajan posao. Ako ste roštilj namazali slaninom neće vam biti neophodno da ga stalno mažete, jer masnoće od slanine teže gori....
20. maj
Kako da nam se ne lepi pirinačLagano promešajte i ostavite da pirinač upije svu tečnost.
5. Nakon toga dolivajte istu količinu vode i sačekajte da upije. Nastavite tako, sve dok ne potrošite vodu....
18. feb.
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom....
18. maj
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Kako se prži patlidžan?- Poslednji korak je uklanjanje kolutova prženog patlidžana i upijanje masnoće pomoću salvete....
30. jul
Prženi patlidžan sa malo masnoćeDobro je da tiganj ne ostane potpuno suv, kad se to desei, dodajemo po kašiku masnoće.
Garniramo prženi patlidžan sa mlazom sirćeta, narendanim ili gnječenim belim lukom i posipamo sitno isečenim svežim peršunom!...
18. nov.
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiOštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
28. nov.
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Govedina je tamno crvene boje i ima žućkastu masnoću - loj.
Meso od različitih delova životinje pogodno je za različitu kulinarsku obradu....
05. nov.
Kako se pravi masno testoKako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
01. januar
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
10. april