Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Pržite krompir u prethodno zagrejanoj masnoći. Masnoća treba da pokrije pola krompira. Pržite ih na jakoj vatri i često ih okrećite, da bi se ispržili ravnomerno....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
So, takođe, ima sposobnost da skuplja i isušuje, pa to smanjuje verovatnoću da patlidžan upije suvišnu mansoću tokom prženja. So je i odlično sredstvo koje daje povrću, kao što je to patlidžan, bolji i puniji ukus....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan: - kako pržiti patlidžan; - kako uzgajati patlidžan; - kako peći patlidžan....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Kada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne. Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Najbolja masnoća za roštilj je životinjska, tako da će vam parče slanine obaviti sjajan posao. Ako ste roštilj namazali slaninom neće vam biti neophodno da ga stalno mažete, jer masnoće od slanine teže gori....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Lagano promešajte i ostavite da pirinač upije svu tečnost. 5. Nakon toga dolivajte istu količinu vode i sačekajte da upije. Nastavite tako, sve dok ne potrošite vodu....
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom....
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Kako se prži patlidžan?Kako se prži patlidžan?
30. jul
- Poslednji korak je uklanjanje kolutova prženog patlidžana i upijanje masnoće pomoću salvete....
Prženi patlidžan sa malo masnoćePrženi patlidžan sa malo masnoće
18. nov.
Dobro je da tiganj ne ostane potpuno suv, kad se to desei, dodajemo po kašiku masnoće. Garniramo prženi patlidžan sa mlazom sirćeta, narendanim ili gnječenim belim lukom i posipamo sitno isečenim svežim peršunom!...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Govedina je tamno crvene boje i ima žućkastu masnoću - loj. Meso od različitih delova životinje pogodno je za različitu kulinarsku obradu....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Kako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...