Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Kako se suši riba?Metoda je jeftina i efikasna u pogodnim klimatskim uslovima. Sušenje mogu napraviti direktno ribari i njihove porodice, a dobijeni proizvod se lako transportuje na tržište....
30. sep.
Haringa usoljena u domaćim uslovimaOvako pripremljena domaća usoljena haringa ima rok trajanja od 1 meseca ako se čuva na hladnom mestu....
06. avgust
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaSamo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima.
Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
24. dec.
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme.
Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
02. jul
Kako se pravi domaći hrskavi krompirSkoro svi volimo prženi krompir, posebno pomfrit - hrskav spolja i mekan unutra, svež, topao sa kečapom.
Postoji nekoliko osnovnih načina za sečenje krompira za prženje. Ali osnovni princim je da date kriškama jednak...
11. nov.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaTesto je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
26. maj
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaGiros se sprema sasvim jednostavno i brzo, tako da već sada naučite kako se to radi u kućnim uslovima....
21. maj
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaSamo ko nije probao ne zna da on može da bude napravljen veoma lako i brzo u domaćim uslovima. Nema ništa ukusnije od domaće napravljenog sitnog sira. Zato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami....
31. mart
PršutaPršuta je vrsta šunke, koja se pravi od svinjskog buta, mariniranog i odstojalog u specifičnim uslovima, pokriven solju i aromatičnim začinima....
17. jul
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaSušenje voća u domaćim uslovima
Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
Potrebno nam je zrelo i zdravo voće....
27. mart
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Suši/undefined /undefined Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi...
25. jun
Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?Seme za proizvodnju klica u domaćim uslovima možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane ili u većim trgovinskim lancima....
03. jul
Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?Ali kada kupimo veću količinu, nameće se pitanje kako da je čuvamo u domaćim uslovima.
Odgovor zavisi od toga da li je reč o svežim plodovima, bukvalno ubranim sa drveta, ili o obrađenim....
13. april
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
PršutaMeso namazano začinom okačiti da se suši na provetrenom mestu 24 časa, nakon čega meso treba ponovo presovati između dve daske i tako ostaviti u naredna 24 časa. Zatim meso ponovo okačiti da se suši....
06. feb.
Domaći sudžuci se prave majstorskiU domaćim uslovima dimljenje se odvija u rerni uključenoj na 60 stepeni, i dimi se barem 5-6 sati....
17. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Ne možemo da spomenemo sva italijanska „umetnička dela“ od mesa, ali ne možemo a da ne pomenemo pršutu, peperonito, mortadelu, brazeolu i ne manje poznatu pančetu....
13. dec.
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust