Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Metoda je jeftina i efikasna u pogodnim klimatskim uslovima. Sušenje mogu napraviti direktno ribari i njihove porodice, a dobijeni proizvod se lako transportuje na tržište....
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringa usoljena u domaćim uslovima
06. avgust
Ovako pripremljena domaća usoljena haringa ima rok trajanja od 1 meseca ako se čuva na hladnom mestu....
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaKetering zalogaji u domaćim uslovima
21. okt.
Pomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore. Namažite krugove hleba maslacem. Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Granola bez šećera u domaćim uslovimaGranola bez šećera u domaćim uslovima
02. nov.
Granola bez šećera u kućnim uslovima je spremna....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Samo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima. Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa u domaćim uslovima
02. jul
Dimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme. Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Skoro svi volimo prženi krompir, posebno pomfrit - hrskav spolja i mekan unutra, svež, topao sa kečapom. Postoji nekoliko osnovnih načina za sečenje krompira za prženje. Ali osnovni princim je da date kriškama jednak...
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Testo je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Nakon dva dana vaše domaće pivo može da se pije....
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaNajukusniji grčki Giros u domaćim uslovima
21. maj
Giros se sprema sasvim jednostavno i brzo, tako da već sada naučite kako se to radi u kućnim uslovima....
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaSitni sir (vurda) u domaćim uslovima
31. mart
Samo ko nije probao ne zna da on može da bude napravljen veoma lako i brzo u domaćim uslovima. Nema ništa ukusnije od domaće napravljenog sitnog sira. Zato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami....
PršutaPršuta
17. jul
Pršuta je vrsta šunke, koja se pravi od svinjskog buta, mariniranog i odstojalog u specifičnim uslovima, pokriven solju i aromatičnim začinima....
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaFinese kod sušenja voća u domaćim uslovima
27. mart
Sušenje voća u domaćim uslovima Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu. Potrebno nam je zrelo i zdravo voće....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
SušiSuši
25. jun
/undefined /undefined Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi...
Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?
03. jul
Seme za proizvodnju klica u domaćim uslovima možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane ili u većim trgovinskim lancima....
Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?
13. april
Ali kada kupimo veću količinu, nameće se pitanje kako da je čuvamo u domaćim uslovima. Odgovor zavisi od toga da li je reč o svežim plodovima, bukvalno ubranim sa drveta, ili o obrađenim....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Kao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
PršutaPršuta
06. feb.
Meso namazano začinom okačiti da se suši na provetrenom mestu 24 časa, nakon čega meso treba ponovo presovati između dve daske i tako ostaviti u naredna 24 časa. Zatim meso ponovo okačiti da se suši....
Domaći sudžuci se prave majstorskiDomaći sudžuci se prave majstorski
17. feb.
U domaćim uslovima dimljenje se odvija u rerni uključenoj na 60 stepeni, i dimi se barem 5-6 sati....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Ne možemo da spomenemo sva italijanska „umetnička dela“ od mesa, ali ne možemo a da ne pomenemo pršutu, peperonito, mortadelu, brazeolu i ne manje poznatu pančetu....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....