Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva povrće na pariObratite pažnju na povrće koje ćete kuvati na pari. Ako ima slatkog povrća, na primer šargarepe i paprike, prethodno ih potopite balzamičnim sirćetom.
Možete staviti sok od limuna ili kriške....
02. nov.
Povrće u đuvečariDodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
25. maj
Zeleno povrće se bori protiv depresijeNjen najbolji izvor je sirovo zeleno povrće - salate, spanać, grašak, peršun, brokoli. Probajte svakodnevno da konzumirate po 1-2 grama svežeg zelenog lisnatog povrća....
07. jul
Kako da peremo voće i povrće?Korenasto povrće (krompir, šargarepa) potrebno je potopiti u vodi nekoliko minuta, nakon čega se njegova kora trlja četkom.
Zeleno povrće sa korom se potapa u hladnu vodu na nekoliko minuta i zatim se cedi....
27. nov.
Kako karamelizovati povrće?Postoji nekoliko načina na koje možete karamelizovati povrće.
U dubokom tiganju možete zagrejati maslac, u njemu propržiti povrće do zlatno smeđe boje, a zatim dodati šećer....
30. april
Kako marinirati povrćeSada isprobajte naše recepte za pečeno povrće ili pogledajte kako peći povrće na roštilju....
23. mart
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Piletina, povrće i prosoPred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu....
05. april
Raznobojno povrće u rerniPromešajte dobro da se masnoća rasporedi ravnomerno i stavite poklopac uli foliju na posudu za pečenje.
Ne stavljajte vodu, jer će povrće pustiti, a cilj je da ga pečemo, a ne da ga kuvamo....
04. jun
Ređano povrće u rerniSve povrće se opere, očisti i iseče na kolutiće.
Patlidžan se pospe solju i sačeka se da iscuri malo vode iz njega, kako bi izašla gorčina iz njega....
18. mart
Pečeno povrće u kesiPovrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
03. avgust
Dijetalno povrće u rerniOčišćeno i iseckano povrće premestite u sasvim malo podmazan pleh maslinovim uljem dimenzija 35/25 cm. Povrću dodajte 2 kašike maslinovog ulja i ručno dobro izmešajte povrće da se naulji....
22. jun
Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Evo kako treba da se brinete o povrću i voću tokom jeseni:
- Jesen je period kada treba da uberete korenasto povrće....
10. dec.
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiKuvani kupus, pečeni kupus ili kupus sa mesom takođe spada u jela koja se bez problema mogu zamrzavati.
Jela kao što su krompir i meso ili krompir sa povrćem takođe možete zamrzavati....
18. mart
Kako da zamrznete leblebije?Stavite ih u cediljku da se ocede.
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač....
25. avgust
1
Povrće sa karijemSvo povrće iseckajte prodinstajte sa 1 kašikom ulja i 3 kašike vode.
Prvo dinstajte na jakoj vatri, pa kada se malo prodinsta, onda smanjite vatru. Ostavite da se krčka....
11. januar
Povrće na pariUnutra sipajte prethodno očišćeno i sitno seckano povrće.
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja....
27. avgust
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeOne mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
22. avgust
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se zamrzava bamija?Bamija spada u najstarije povrće, koje je gajeno u Etiopiji i u dolini reke Nil, još pre 3 hiljada godina. Najveći proizvođači na svetu, u ovom trenutku su Pakistan, Indija i Nigerija....
04. maj