Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeće brizle u rerniJagnjeće brizle u rerni
28. sep.
Odozgo rasporedite brizle i lagano promešajte. Dolijte vino i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok jagnjeće brizle potpuno ne omekšaju....
Jagnjeće brizle na roštiljuJagnjeće brizle na roštilju
06. jul
Kuvajte jagnjeće brizle kratko (10 minuta) u lagano posoljenoj vodi. Ocedite i osušite. Ocedite i osušite. Oštrim nožem ili makazama odvojite bele kožice kojih ima na mesu....
Pržene jagnjeće brizlePržene jagnjeće brizle
04. jun
Ako ima potrebe, dodajte još malo ulja, kako bi sprečili da maslac izgori. Pržene brizle poslužite tople, pospite ih biberom i svežim percima mladog luka. Uživanje za čula su ove pržene jagnjeće brizle!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Svinjske brizle sa pirinčemSvinjske brizle sa pirinčem
10. januar
Kad se sastojci izdinstaju dodajemo vodu u kojoj smo kuvali brizle. Na kraju stavljamo i začine. Pečemo u umerenoj rerni dok ne buge gotovo....
Brizle sa paradajz sosomBrizle sa paradajz sosom
20. sep.
Promešajte dodajte još začina po ukusu i dokuvajte dok se brizle potpuno ne skuvaju. Servirajte sa iseckanim peršunom....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Svinjske brizle sa karijem i sočivomSvinjske brizle sa karijem i sočivom
09. mart
U tiganj dodajte i pržene brizle. Samo nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre....
Kako se čiste jagnjeće iznutrice?Kako se čiste jagnjeće iznutrice?
18. okt.
Jagnjeće iznutrice su veoma ukusan deo jagnjeta, a pripremaju se na najrazličitije načine. Ali pre nego što pristupimo njihovoj termičkoj obradi, obavezno treba da ih veoma dobro očistimo....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Pogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
Kako se čisti jagnjeći mozak?Kako se čisti jagnjeći mozak?
04. maj
Jagnjeći mozak neverovatno je ukusan delikatni proizvod koji većina domaćinstava danas retko priprema kod kuće. Većina vas verovatno nije ni probala jagnjeći mozak. Zbog toga možete samo da žalite....
Pržene svinjske brizlePržene svinjske brizle
02. okt.
Spuštajte da se isprže dok ne dobiju prijatnu zlatastu boju sa obe strane. Ocedite svinjske brizle na rešetki....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se marinira jagnjeće meso?Kako se marinira jagnjeće meso?
20. mart
Jagnjeće meso (jagnjetina) je veoma korisno za naše zdravlje. Ovo meso je bogato vitaminom B, koji pomaže kod sagorevanja masnoća. U jagnjećem mesu ima veoma malo zasićenih masnoća....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...