Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Bamija sa dimljenim kostimaBamija sa dimljenim kostima
12. nov.
Bamija je jedno predivno povrće....
Bamija sa sosom od paradajzaBamija sa sosom od paradajza
08. okt.
U zapržen luk dodajte alevu papriku i bamiju. Mešajte kratko i sipajte paradajz. Ostavite jelo da se krčka dok se bamija ne skuva i ne dobije se dobar paradajz sos. Na kraju začinite solju i biberom po želji....
Bamija sa krompirićima u rerniBamija sa krompirićima u rerni
06. okt.
Operite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
Bamija sa paradajzom u teglamaBamija sa paradajzom u teglama
30. jun
Izvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako. Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
Bamija sa teletinom i krompiromBamija sa teletinom i krompirom
06. avgust
Bamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomBamija sa pečurkama i sitnim lukom
12. jul
Drške bamije isecite i operite je. Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade. Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
Bamija sa belim lukom i paradajzomBamija sa belim lukom i paradajzom
13. avgust
Ponovite proced dok se sastojci ne potroše. Završite obavezno paradajzom. Prelijte sa malo ulja i pecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
Janija od bamije i paradajzaJanija od bamije i paradajza
12. okt.
Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomPržena bamija sa paradajzom i belim lukom
02. dec.
Dodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne. Janiju od bamije posolite i poslužite....
BamijaBamija
10. maj
Odabir i čuvanje bamije Strukovi bamije rastu u žbunovima i podsećaju na zelene paprike veličine prsta. Bamija se bere kada nije u potpunosti zrela....
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaBamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa
02. april
Pokrijte dno paradajz sokom i počnite da ređate bamiju, ređajući bamiju i sok od paradajza dok se ne napune tegle. Zatvorite poklopcima i sterilišite oko sat nakon što voda provri....
Kako se kuva bamija?Kako se kuva bamija?
27. mart
Otvorite slavinu za hladnu vodu i pažljivo stavite bamiju ispod mlaza da biste isprali prljavštinu i prašinu. Osušite čistom kuhinjskom krpom i oštrim nožem odsecite 1 cm od kraja stabljika....
Kako se blanšira bamija?Kako se blanšira bamija?
15. mart
Bamija je odlično povrće, idealno za pripremu salata, ali i za slana jela. Ono što treba da znate da bamija ne treba da se čuva dugo vremena, bez blanširanja, a sveža bamija postaje neupotrebljiva do 3 dana....
Kako se zamrzava bamija?Kako se zamrzava bamija?
04. maj
Pogledajte i naše prekrasne recepte sa bamijom....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...