Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeći mozak sa maslacemJagnjeći mozak sa maslacem
03. feb.
Skuvajte jagnjeći mozak u 500 g vode sa isečenom šargarepom, solju i lovorovim listom. Isecite kuvani mozak na zalogaje. Stavite masalc u tiganj, rastopite i skinite sa vatre....
Jagnjeći mozak sa mladim belim lukomJagnjeći mozak sa mladim belim lukom
06. jul
Kada su polu gotovom priprema se i beli luk. Očisti se od spoljašnjih slovjeva, seče se na parčiće i zaprži se u maslacu i ulju. Jagnjeći mozak se vadi i prebacuje u tanjire za serviranje....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Jagnjeći pohovani mozakJagnjeći pohovani mozak
03. okt.
Prethodno skuvani mozak isecite na debele kriške ili manje parčiće, koji se pritiskaju i oforme u izdužene ćuftice. Pohuju se u bršnu, umućenim jajima, prezlama ili se potapaju u testo za prženje....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Mozak u maslacu i povrćuMozak u maslacu i povrću
26. mart
/undefined Stavite mozak u hladnu vodu sa jednom kašikom sirćeta, treba da odstoji tako bar 1 sat. Izvadite i stavite da se kuva na umerenoj vatri sa solju i zrnima bibera, kad se skuva ocedite od vode....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Pogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
Kako da se hranimo da bismo održali mozak u kondiciji?Kako da se hranimo da bismo održali mozak u kondiciji?
16. jul
Od voća na mozak se najbolje održavaju jabuke, borovnice, avokado i jagode. Zeleno povrće sadrži mnogo antioksidanasa i korisno je za mozak. Jedite zelene salate, kupus, spanać, zelje i kiseljak....
Kako se čiste jagnjeće brizle?Kako se čiste jagnjeće brizle?
14. maj
Sledeći korak je blanširanje ovih zalogaja od jagnjeta 2 do 10 minuta u blago posoljenoj i ključaloj vodi....
Kako se čiste jagnjeće iznutrice?Kako se čiste jagnjeće iznutrice?
18. okt.
Jagnjeće iznutrice su veoma ukusan deo jagnjeta, a pripremaju se na najrazličitije načine. Ali pre nego što pristupimo njihovoj termičkoj obradi, obavezno treba da ih veoma dobro očistimo....
Kako se kuva mozak?Kako se kuva mozak?
02. jul
Po želji možete pripremiti toplo predjelo sa mozgom prženjem - prženi mozak natur ili pohovani mozak. Često se pripremaju i kroketi sa mozgom, sufle ili gratin sa mozgom....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pohovani svinjski mozakPohovani svinjski mozak
03. maj
Mozak se opere, očisti i potopi u mlaku vodu najmanje sat vremena. Zatim se stavlja u kipuću vodu da ključa 20 minuta. Izvadite mozak i ohladite ga ledenom vodom....
Prženi mozak - naturPrženi mozak - natur
22. jun
Ovo je jelo koje će vam se dopasti, ako volite paštetu od mozga ili mnogima omiljen pohovani mozak....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...