Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeći mozak sa maslacemSkuvajte jagnjeći mozak u 500 g vode sa isečenom šargarepom, solju i lovorovim listom. Isecite kuvani mozak na zalogaje.
Stavite masalc u tiganj, rastopite i skinite sa vatre....
03. feb.
Jagnjeći mozak sa mladim belim lukomKada su polu gotovom priprema se i beli luk.
Očisti se od spoljašnjih slovjeva, seče se na parčiće i zaprži se u maslacu i ulju.
Jagnjeći mozak se vadi i prebacuje u tanjire za serviranje....
06. jul
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Jagnjeći pohovani mozakPrethodno skuvani mozak isecite na debele kriške ili manje parčiće, koji se pritiskaju i oforme u izdužene ćuftice.
Pohuju se u bršnu, umućenim jajima, prezlama ili se potapaju u testo za prženje....
03. okt.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Mozak u maslacu i povrću/undefined Stavite mozak u hladnu vodu sa jednom kašikom sirćeta, treba da odstoji tako bar 1 sat.
Izvadite i stavite da se kuva na umerenoj vatri sa solju i zrnima bibera, kad se skuva ocedite od vode....
26. mart
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se puni jagnje - korak po korakPogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
03. januar
Kako da se hranimo da bismo održali mozak u kondiciji?Od voća na mozak se najbolje održavaju jabuke, borovnice, avokado i jagode. Zeleno povrće sadrži mnogo antioksidanasa i korisno je za mozak. Jedite zelene salate, kupus, spanać, zelje i kiseljak....
16. jul
Kako se čiste jagnjeće brizle?Sledeći korak je blanširanje ovih zalogaja od jagnjeta 2 do 10 minuta u blago posoljenoj i ključaloj vodi....
14. maj
Kako se čiste jagnjeće iznutrice?Jagnjeće iznutrice su veoma ukusan deo jagnjeta, a pripremaju se na najrazličitije načine. Ali pre nego što pristupimo njihovoj termičkoj obradi, obavezno treba da ih veoma dobro očistimo....
18. okt.
Kako se kuva mozak?Po želji možete pripremiti toplo predjelo sa mozgom prženjem - prženi mozak natur ili pohovani mozak.
Često se pripremaju i kroketi sa mozgom, sufle ili gratin sa mozgom....
02. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
24. avgust
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pohovani svinjski mozakMozak se opere, očisti i potopi u mlaku vodu najmanje sat vremena. Zatim se stavlja u kipuću vodu da ključa 20 minuta.
Izvadite mozak i ohladite ga ledenom vodom....
03. maj
Prženi mozak - naturOvo je jelo koje će vam se dopasti, ako volite paštetu od mozga ili mnogima omiljen pohovani mozak....
22. jun
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar