Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Pre nego što stavite pakovanja u zamrzivač, prikladno je boraniju blanširati 2-3 minuta. Ovaj tretman uništava enzime koji menjaju ukus boranije....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu. Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja. Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čuva kuvani kukuruz?Kako se čuva kuvani kukuruz?
16. avgust
Zrna kukuruza se stave u plastičnu kesu, izbaci se vazduh iz kese i stavi se u zamrzivač. Čuvanje kukuruza u zrnima je bolji način. Na ovaj način ne zauzima mnogo mesta i praktičnije je....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zatvorite svaku kesu i stavite je u zamrzivač. Ako želite da zamrznete cele klipove ili polovine, posle blanširanja poređajte ih u kesice, izbacite višak vazduha, zatvorite kese i stavite u zamrzivač....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora. Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
KukuruzKukuruz
06. jun
Vrste kukuruza Ima sedam najrasprostranjenijih vrsta kukuruza. To su: - Kukuruz vrsta dent - poznata još i kao poljski kukuruz....
Pečeni kukuruzPečeni kukuruz
27. mart
Mažite marinadom pomoću četke i vrtite da se zapeku ravnomerno. Servirajte kukuruz dok je još topao, namazan maslacem....
Kuvani kukuruzKuvani kukuruz
24. sep.
Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta, ako je mlečan kukuruz, onda će se skuvati još brže. Izvadite i premažite maslacem i preko posipajte so. Brzo i ukusno!...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Stavite ih u cediljku da se ocede. Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kukuruz u tegliKukuruz u tegli
30. jun
Za ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
Kukuruz na pariKukuruz na pari
26. april
Odozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta. Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Džem od voća iz zamrzivačaDžem od voća iz zamrzivača
08. april
Svo voće osim limuna i pomorandži odmrznuti i ocediti, zatim iseći u čoperu. Limuni i pomorandze treba da budu polusmrznuti i takve iseći na komade i dodatno usitniti u čoperu. Svo voće prebaciti u lonac ili šerpu i...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Nakon pola sata ih ocedite, operite i posušite, stavite u kutije za zamrzivač i zamrznite. Luk, beli luk i bundeva se zamrzavaju sirovi, ali nakon njihovog sečenja dobro bi bilo da se posuše....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...