Facebook
Omiljeno
Pinterest
Sangrija i Bole - kakva je razlika?Jedina razlika između napitaka Bole i Sangrija poreklo i to što se u Boleu koristi hladan šampanjac, a u Sangriji - crveno ili belo vino.
Bole je fantastičan letnji napitak, kao i Sangrija....
Kakva je razlika između prošuta i hamona?Ukratko, razlika između hamona i prošuta je jednostavno razlika izmeđi španske sušene šunke i italijanske sušene šunke.
Da krenemo od prošuta.
Prošuto je ialijanska reč za šunku....
Rizi je biziUkrasite mariniran paradajz u maslinovom ulju. Prelijte sa sosom po želji.
Rizi je bizi se servira toplo!...
Kaberne FranU zoni Bordo, u Francuskoj često se kombinuje sa Kaberne sovinjonom i Merloom, dok količina Kaberne frana obično ne preovlađuje....
Kaberne SovinjonBaz razlike gde se gaji, kako je tretiran i kako je protekao proces zrenja, Kaberne Sovinjon ima jedinstvenu sposobnost da očuva karakteristike sorte, bez obzira na sve faktore....
MerloIstorija Merloa
Do izvesnog stepena poreklo ove vrste je obavijeno misterijama. Postoje različite pretpostavke za negovo poreklo. Smatra se da postoji veza između njega u vrsta Karmener i Kaberne Fran....
E320 - šta je to u stvari?Butil hidroksi anizol je naziv supstance iza skraćenice E320. Šta je to i da li treba da znamo nešto o tome?
E320 pripada aditivima za hranu, koji se koriste u pripremi hrane. Primenjuje se u ulozi antioksidansa, što...
Orada u rerni je tako najukusnijaPre pravog kuvanja potrebno je dobro da očistite ribe koje ćete spremati. Operite orade, nakon što uklonite unutrašnjosti.
ribu zalijte jabukovim sirćetom ili limunovim sokom - iznutra i spolja, nakon čega ih ostavite...
Koliko je u stvari gluten štetanIzbacivanje glutena iz režima ishrane zavisi od toga kakve (ako ima takvih) simptome imate.
Gluten je veoma zanimljiva konzistencija....
Med u Evropi je masovno falsifikatIz tog razloga se u nekim državama održala kampanja "Medeni doručak", koja će se nastaviti i u budućnosti.
Potrebno je otkriti mehanizme koji će podsticati mlade da se bave gajenjem pčela i proizvodnjom meda....
Da li je opasna živa u ribi?Svi smo čuli koliko je korisna konzumacija ribe i obavezno je jesti barem jednom nedeljno. Dobro je poznata činjenica da je riba bogata proteinima, selenom, vitaminima A, D, E i B12, omega 3 masnim kiselinama, kalcijumom...