Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
22. januar
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Koja je razlika između merloa i kabernea
Merlo se smatra raznovrsnijim i vinom mekog ukusa od ove dve vrste. Njegov ukus je opisan kao mešavina trešnje i čokolade. Merlo je prijatan i lako se pije....
23. januar
Kakva je razlika između apiratora i apsorbera?Ponekada čak i proizvođači mešaju nazive ova dva uređaja, kupci treba da znaju za razlike, kako bi napravili pravilan izbor....
27. april
Kakva je razlika između prošuta i hamona?Ukratko, razlika između hamona i prošuta je jednostavno razlika izmeđi španske sušene šunke i italijanske sušene šunke.
Da krenemo od prošuta.
Prošuto je ialijanska reč za šunku....
13. april
Marinirani Inćun u teglicamaRecept koji ja nudim može da se napravi i sa drugom sitnom crnomorskom ribom koja nema mnogo kostiju (girice, sitni barbun, sitni zubatac), ali klasika je Inćun. Važno je da riba bude sveža....
04. sep.
Evropski inćun u rerniOčistite ribu pod jakim mlazom hladne vode. Odstranite glave i iznutrice riba i posolite ih.
Poređajte posoljene ribe u prethodno namazanoj posudi za pečenje, pokrijte ih narendanim paradajzom i gnječenim čenovima belog...
25. sep.
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
26. maj
Kakva je razlika između kondenzovanog i pasterizovanog mleka?Između ove dve vrste svežeg mleka ima velikih razlika, koje se ne tiču samo spoljašnjeg izgleda, već i na način njihove kulinarske obrade i načina čuvanja....
12. mart
Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?Maral ili leuzeja je takođe veoma korisna biljka, a osnovna razlika između ove dve biljke je što maral ne raste na našim prostorima....
07. april
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
30. maj
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Slatka pavlaka
Možemo da sudimo kakva je primena slatke pavlake po njenom ukusu....
17. dec.
Kakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog ProšutaIstaći ćemo glavne razlike između Hamona i Prošuta, iako je ova tema zapravo prilično široka....
25. sep.
Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?One isto tako ne znaju kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuzuznog griza.
Da bi razjasnili stvari, odmah ćemo precizirati da u praksi razlika između kukuruznog griza i kukuruznog brašna ne postoji....
01. april
Razlika između bele i crne čokoladeKada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
06. avgust
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
21. feb.
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
05. sep.
Evropski inćun u marinadi od jabukeZa intenzivniji ukus možete da poređate luk i da pospete biber i između svkog sloja riba.
3. Zatvorite posudu hermetički ili uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru od 2 do 6 sati....
07. mart
Marinirani inćuni na mediteranski načinTako inćuni mogu izdržati 2-3 sedmice u frižideru i da imate sveže meze u svako doba.
7. Ribice servirajte prelivene sa malo maslinovog ulja i još svežeg peršuna....
07. dec.
Slani inćun po domaćem receptuZa ovaj recept za slanog inćuna ne postoje tačne mere, zato što zavisi od količine ribe koju želite da marinirate.
Poslužuje se kao meze u mnogo varijanti....
25. feb.
Evropski inćun sa belim vinom u đuvečariPosolimo očišćenu ribu i stavljamo je u glinenu posudu.
Sečemo luk na kolutove i poređamo ga preko ribe.
Začinjavamo sitno isečenim belim lukom, biberom, lovorovim listom, peršunom i solju....
28. okt.
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneZa razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
19. okt.
Marinirani inćuni sa sokom od limunaOčistite inćune. Nakon toga ih operite, ocedite i poređajte na tanjir.
Iscedite 2/3 soka od limuna na ribu i posolite. Pokrijte i ostavite tako da odstoji jedan dan....
29. jun
SardineSardine se pretežno hrane planktonom.
Sardine dostižu dužinu do 26 cm. Sardine, ulovljene u Atlantskom okeanu su oko 25 cm, a bugarski ribari love uglavnom sardine veličine između 17 i 18 cm i težine od 25 do 50 g....
28. jun
Sangrija i Bole - kakva je razlika?Jedina razlika između napitaka Bole i Sangrija poreklo i to što se u Boleu koristi hladan šampanjac, a u Sangriji - crveno ili belo vino.
Bole je fantastičan letnji napitak, kao i Sangrija....
20. feb.