Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?
23. januar
Koja je razlika između merloa i kabernea Merlo se smatra raznovrsnijim i vinom mekog ukusa od ove dve vrste. Njegov ukus je opisan kao mešavina trešnje i čokolade. Merlo je prijatan i lako se pije....
Kakva je razlika između apiratora i apsorbera?Kakva je razlika između apiratora i apsorbera?
27. april
Ponekada čak i proizvođači mešaju nazive ova dva uređaja, kupci treba da znaju za razlike, kako bi napravili pravilan izbor....
Kakva je razlika između prošuta i hamona?Kakva je razlika između prošuta i hamona?
13. april
Ukratko, razlika između hamona i prošuta je jednostavno razlika izmeđi španske sušene šunke i italijanske sušene šunke. Da krenemo od prošuta. Prošuto je ialijanska reč za šunku....
Marinirani Inćun u teglicamaMarinirani Inćun u teglicama
04. sep.
Recept koji ja nudim može da se napravi i sa drugom sitnom crnomorskom ribom koja nema mnogo kostiju (girice, sitni barbun, sitni zubatac), ali klasika je Inćun. Važno je da riba bude sveža....
Evropski inćun u rerniEvropski inćun u rerni
25. sep.
Očistite ribu pod jakim mlazom hladne vode. Odstranite glave i iznutrice riba i posolite ih. Poređajte posoljene ribe u prethodno namazanoj posudi za pečenje, pokrijte ih narendanim paradajzom i gnječenim čenovima belog...
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Kakva je razlika između kondenzovanog i pasterizovanog mleka?Kakva je razlika između kondenzovanog i pasterizovanog mleka?
12. mart
Između ove dve vrste svežeg mleka ima velikih razlika, koje se ne tiču samo spoljašnjeg izgleda, već i na način njihove kulinarske obrade i načina čuvanja....
Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?
07. april
Maral ili leuzeja je takođe veoma korisna biljka, a osnovna razlika između ove dve biljke je što maral ne raste na našim prostorima....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Slatka pavlaka Možemo da sudimo kakva je primena slatke pavlake po njenom ukusu....
Kakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog ProšutaKakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog Prošuta
25. sep.
Istaći ćemo glavne razlike između Hamona i Prošuta, iako je ova tema zapravo prilično široka....
Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?
01. april
One isto tako ne znaju kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuzuznog griza. Da bi razjasnili stvari, odmah ćemo precizirati da u praksi razlika između kukuruznog griza i kukuruznog brašna ne postoji....
Salata od evropskog inćuna sa lukomSalata od evropskog inćuna sa lukom
11. maj
Recept je iz Burgasa....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Evropski inćun u marinadi od jabukeEvropski inćun u marinadi od jabuke
07. mart
Za intenzivniji ukus možete da poređate luk i da pospete biber i između svkog sloja riba. 3. Zatvorite posudu hermetički ili uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru od 2 do 6 sati....
Marinirani inćuni na mediteranski načinMarinirani inćuni na mediteranski način
07. dec.
Tako inćuni mogu izdržati 2-3 sedmice u frižideru i da imate sveže meze u svako doba. 7. Ribice servirajte prelivene sa malo maslinovog ulja i još svežeg peršuna....
Slani inćun po domaćem receptuSlani inćun po domaćem receptu
25. feb.
Za ovaj recept za slanog inćuna ne postoje tačne mere, zato što zavisi od količine ribe koju želite da marinirate. Poslužuje se kao meze u mnogo varijanti....
Evropski inćun sa belim vinom u đuvečariEvropski inćun sa belim vinom u đuvečari
28. okt.
Posolimo očišćenu ribu i stavljamo je u glinenu posudu. Sečemo luk na kolutove i poređamo ga preko ribe. Začinjavamo sitno isečenim belim lukom, biberom, lovorovim listom, peršunom i solju....
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
Marinirani inćuni sa sokom od limunaMarinirani inćuni sa sokom od limuna
29. jun
Očistite inćune. Nakon toga ih operite, ocedite i poređajte na tanjir. Iscedite 2/3 soka od limuna na ribu i posolite. Pokrijte i ostavite tako da odstoji jedan dan....
SardineSardine
28. jun
Sardine se pretežno hrane planktonom. Sardine dostižu dužinu do 26 cm. Sardine, ulovljene u Atlantskom okeanu su oko 25 cm, a bugarski ribari love uglavnom sardine veličine između 17 i 18 cm i težine od 25 do 50 g....
Sangrija i Bole - kakva je razlika?Sangrija i Bole - kakva je razlika?
20. feb.
Jedina razlika između napitaka Bole i Sangrija poreklo i to što se u Boleu koristi hladan šampanjac, a u Sangriji - crveno ili belo vino. Bole je fantastičan letnji napitak, kao i Sangrija....