Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?
01. feb.
Na kraju, ali ne i najmanje važno, svaki vežbač treba da pije dovoljno vode da bi se osećao dobro i da bude zdrav i energičan....
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?
11. feb.
Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. U većini slučajeva pripremamo vrstu supe prema sezoni. Najpopularnije vrste supa i čorba su supe i čorbe sa ćufticama, pileća supa, čorba od pasulja, čorba od sočiva...
Čips bez prženja u mikrotalasnojČips bez prženja u mikrotalasnoj
16. jun
Operite komade, posolite i poređajte na tanjir, ne treba da budu jedan na drugom. Mikrotalasnu uključite i pecite 3-4 minuta sa jedne i sa druge strane. Po želji i po ukusu možete dodati druge ukuse i začine....
Kakvu šerpu da kupim?Kakvu šerpu da kupim?
21. jul
Dobro bi bilo da uzmete u obzir veličinu, jer je ona ovde važan kriterijum prilikom vašeg odabira. Kakvu šerpu da kupim?...
Kakvu hranu treba jesti da bi se izbegao nedostatak vitamina AKakvu hranu treba jesti da bi se izbegao nedostatak vitamina A
02. mart
Koju hranu treba unositi da bi se izbegao nedostatak vitamina A?...
Krilca pržena u multikukeruKrilca pržena u multikukeru
21. okt.
Ostavljamo tako da odstoji oko 2 sata. Nakon što istekne vreme, stavljamo marinirana krilca u multikuker, zajedno sa marinadom i odaberemo program prženje. Nakon toga namestimo vreme na 10 minuta....
Špargla pržena na maslacuŠpargla pržena na maslacu
02. dec.
Dobro zapržite da se dobije zlatkasta boja i izvadite pržene špargle. Špargle pržene na maslacu pospite sa soli i poslužite dok su tople....
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće meso sa alkoholom - pivo ili vino....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Koliki treba da bude procenat šećera u vinu?Koliki treba da bude procenat šećera u vinu?
20. okt.
Pravila za određivanje sadržaja šećera u vinu Evo pravila kojih se treba pridržavati prilikom određivanja sadržaja šećera u vinu: - Za pravljenje domaćeg belog vina, njegov sadržaj šećera treba da bude između 19 i 21%...
Na koliko stepeni treba da bude naš frižider?Na koliko stepeni treba da bude naš frižider?
12. januar
Standardni temperaturni opseg u frižideru kreće se između 0 i 5 stepeni, a svaka domaćica može da izabere tačnu temperaturu koja njoj odgovara....
Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?
06. april
On će proceniti kakvo lečenje vam je potrebno. Prilikom pokvarenog stomaka i povraćanja počinje se sa uzimanjem tečnosti, tako što se pije gutljaj po gutljaj. Tako ćete ponovo stati na noge....
Krompir pržen na štapićimaKrompir pržen na štapićima
07. okt.
Naseckajte krompir na kriške, ali tako da ostane ceo. Uvaljajte u brašno i pržite krompir u velikoj količini ulja dok ne bude gotov....
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Da se ne bi formirala ova opasna supstanca, sve ove namirnice treba da se podlože prženju najduže dok ne dobiju sasvim blagu zlatnu boju. Ovo važi i za prepečene kriške hleba....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
To je veoma važan trik kod prženja patlidžana....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Koju vodu treba da pijemo?Koju vodu treba da pijemo?
29. jun
Čista i bezbedna voda iz česme je jedno od najvećih dostignuća civilizacije. Flaširana voda postaje sve popularnija, ali postoji zabrinutost zbog njenog uticaja na životnu sredinu i nedostatka konkretnih dokaza da ima...
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Za njegovo skladištenje dovoljna je uobičajena i konstanta sobna temperatura. On mora biti zaštićen kako od toplote, tako i od hladnoće....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....