Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje namirnice sadrže kazein?Koje namirnice sadrže kazein?
06. april
Čak i da to ne primećujemo, mi svakodnevno konzumiramo namirnice bogate kazeinom....
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kazein u siru stimuliše osećaj sitosti. Kalcijum u njemu je poovezan sa mezabolizmom u organizmu, stimuliše smanjivanje masti i mršavljenje....
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Prvih 5 dana kačakvalj je tvrd, i ljudski organizam ga ne može usvojiti dobro, zato što je izbor mlečnog belanca kazein. Prilikom zrenja se primećuje lagano razgrađivanje kazeina....
Za šta je korisno ovčije mleko?Za šta je korisno ovčije mleko?
12. jul
Ovčje mleko sadrži protein kazein, koji je važan za osobe sa alergijama na kravlji ili kozji kazein....
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto
30. jul
Kazein koji je osnovni protein u mleku, u veoma malim količinama je prisutan i ovde. Takođe, ima veoma nizak sadržaj laktoze....
Najbolja hrana za zdrave zube i desniNajbolja hrana za zdrave zube i desni
02. jun
Takođe, mleko sadrži kazein, koji neutrališe nivoe kiselina u ustima....
Najpopularniji sirevi na svetuNajpopularniji sirevi na svetu
15. mart
Proizvodnja i nutritivni sastav sira Sir se dobija koagulacijom mlečnog proteina kazeina, a zatim dodavanjem mlečne kiseline i enzima - sirila....
Kozji sirKozji sir
04. april
Proizvodi od kozjeg mleka sadrže uglavnom A2 kazein, koji je vrsta proteina za koju se pokazalo da je manji alergen od A1 kazeina, što uzrokuje simptome osetljivosti na mleko kod nekih ljudi i upale u crevima. 2....
Ovsene pahuljice za večeru ili 5 super namirnica - prijatelja snaOvsene pahuljice za večeru ili 5 super namirnica - prijatelja sna
15. jun
Vurda (sitan sir) - odličan je izvor proteina kazeina, koji se sporo razgrađuje, i aminokiseline triptofan, koja tera telo da oseća potrebu za snom i pomaže miran noćni odmor; 2....
Od kakvog mleka se pravi parmezan?Od kakvog mleka se pravi parmezan?
12. nov.
Takođe je važna reaktivnost kazeina na preradu mlečnih proizvoda, kao i potpuno odsustvo inhibitora fermentacije (na primer, ostataka antibiotika koji su u stanju da spreče delovanje bakterija)....
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Jedan od proteina u mlečnim proizvodima, koji se zove kazein, pomaže da se razbiju okovi kapsaicina. Alkohol Kapsaicin takođe može biti neutralizovan od strane alkohola, ali jedno hladno pive na primer nije reženje....
Skyr (skir) - šta treba da znamoSkyr (skir) - šta treba da znamo
26. avgust
Kod osoba koje imaju intoleranciju na kazein i mlečnu surutku, skir može da dovede do alergijske reakcije....
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaKoju namirnice da jedete da dobijete više tirozina
16. januar
Tirozin je pronađen u kazeinu. Ovo je protein koji se nalazi u siru i otuda njegovo ime. Tirozin ima i drugo značenje. Uključen je u sintezu hormona i hemikalija, posebno melanina....
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
Da bi se dobila tako karakteristična za sir organoleptička i hranljiva svojstva, najveći značaj ima promena u kazeinu. Ona prolazi kroz pet komplikovanih etapa....
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?
16. januar
Za to vreme, kazein, koga ima u mleku, upiće neprijatni miris, a vama preostaje samo da operete tiganj nakon toga. Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži....
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Kao i drugi meki sirevi​, dobija se koagulacijom proteina koji ostaju nakon što je kazein bio iskorišćen za pravljenje sira, tačnije albumina i globulina. Rikota je kremasto bele boje i blago je slatka po ukusu....
Kako se pravi domaći sir?Kako se pravi domaći sir?
22. nov.
Kazein u ultrapasterizovanom mleku je denaturisan, što sprečava formiranje vurde. Ako možete pronaći sveže mleko, to će vašem siru dati više ukusa, ali ga je malo teže dobiti....
Može li se napraviti sitan sir od presečenog mleka?Može li se napraviti sitan sir od presečenog mleka?
05. april
Sitan sir je koncetrat mlečnih belančevina - kazeina, albumina i globulina. Sadrži oko 20 aminokiselina, a većina od njih je nezamenjiva....
Adaptirano MlekoAdaptirano Mleko
05. dec.
Evo kakve: - Smanjuje se sadržaj proteina i mineralnih materija u kravljem mleku, tako što se razređuje; - Dodaju se laktoalubimi za korekciju odnosa između kazeina i proteina iz surutke....
SurutkaSurutka
01. april
Surutka se dobija prilikom zgrušavanja kazeina, koji je jedan od proteina sadržanih u mleku. Izgleda kao providna tečnost beličaste boje....
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Kada mleko drugi put proključa, molekul kazein koji se nalazi u osnovi proteina mleka se razlaže na male delovem tj. još manje proteine. Oni imaju kancerogeno dejstvo i toksičan efekat....
Koje masti su najkorisnije za kuvanje?Koje masti su najkorisnije za kuvanje?
02. jun
Dobijeno prečišćeno ulje sastoji se od masnih kiselina sa kratkim hemijskim lancem i veoma se lako apsorbuje u organizmu, a osim toga je lišeno proteina kazeina, koji ima sposobnost da povećava nivo holesterola u krvi...
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Osnovna komponenta sitnog sira je kazein, čiji je sadržaj iznad 50%. Prilikom njegove izgradnje aminokiseline sa lako apsorbuju u želucu....
20 namirnica za čistu mišićnu masu20 namirnica za čistu mišićnu masu
08. sep.
Ceđeno kiselo mleko Mlečni proizvodi ne sadrže samo visokokvalitetne proteine, već i mešavinu proteina surutke, koji se brzo vari i sporog za varenje proteina kazeina. 5....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
Zdravstvene koristi GHI maslaca Kravlji maslac GHI je bez laktoze i kazeina (mlečni protein). Ljudi sa intolerancijom na laktozu mogu da koriste GHI maslac u svojoj hrani bez ikakvog rizika po svoje zdravlje....