Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje namirnice sadrže kazein?Čak i da to ne primećujemo, mi svakodnevno konzumiramo namirnice bogate kazeinom....
06. april
Kotidž sir - sastav i primenaKazein u siru stimuliše osećaj sitosti. Kalcijum u njemu je poovezan sa mezabolizmom u organizmu, stimuliše smanjivanje masti i mršavljenje....
04. jun
Kako da odaberemo kačkavaljPrvih 5 dana kačakvalj je tvrd, i ljudski organizam ga ne može usvojiti dobro, zato što je izbor mlečnog belanca kazein. Prilikom zrenja se primećuje lagano razgrađivanje kazeina....
27. dec.
Za šta je korisno ovčije mleko?Ovčje mleko sadrži protein kazein, koji je važan za osobe sa alergijama na kravlji ili kozji kazein....
12. jul
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoKazein koji je osnovni protein u mleku, u veoma malim količinama je prisutan i ovde. Takođe, ima veoma nizak sadržaj laktoze....
30. jul
Najbolja hrana za zdrave zube i desniTakođe, mleko sadrži kazein, koji neutrališe nivoe kiselina u ustima....
02. jun
Najpopularniji sirevi na svetuProizvodnja i nutritivni sastav sira
Sir se dobija koagulacijom mlečnog proteina kazeina, a zatim dodavanjem mlečne kiseline i enzima - sirila....
15. mart
Kozji sirProizvodi od kozjeg mleka sadrže uglavnom A2 kazein, koji je vrsta proteina za koju se pokazalo da je manji alergen od A1 kazeina, što uzrokuje simptome osetljivosti na mleko kod nekih ljudi i upale u crevima.
2....
04. april
Ovsene pahuljice za večeru ili 5 super namirnica - prijatelja snaVurda (sitan sir) - odličan je izvor proteina kazeina, koji se sporo razgrađuje, i aminokiseline triptofan, koja tera telo da oseća potrebu za snom i pomaže miran noćni odmor;
2....
15. jun
Od kakvog mleka se pravi parmezan?Takođe je važna reaktivnost kazeina na preradu mlečnih proizvoda, kao i potpuno odsustvo inhibitora fermentacije (na primer, ostataka antibiotika koji su u stanju da spreče delovanje bakterija)....
12. nov.
Kako da neutralizujemo ljutoJedan od proteina u mlečnim proizvodima, koji se zove kazein, pomaže da se razbiju okovi kapsaicina.
Alkohol
Kapsaicin takođe može biti neutralizovan od strane alkohola, ali jedno hladno pive na primer nije reženje....
22. maj
Skyr (skir) - šta treba da znamoKod osoba koje imaju intoleranciju na kazein i mlečnu surutku, skir može da dovede do alergijske reakcije....
26. avgust
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaTirozin je pronađen u kazeinu. Ovo je protein koji se nalazi u siru i otuda njegovo ime.
Tirozin ima i drugo značenje. Uključen je u sintezu hormona i hemikalija, posebno melanina....
16. januar
Kako sazreva sir?Da bi se dobila tako karakteristična za sir organoleptička i hranljiva svojstva, najveći značaj ima promena u kazeinu. Ona prolazi kroz pet komplikovanih etapa....
17. jun
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Za to vreme, kazein, koga ima u mleku, upiće neprijatni miris, a vama preostaje samo da operete tiganj nakon toga.
Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži....
16. januar
Najukusniji meki sireviKao i drugi meki sirevi, dobija se koagulacijom proteina koji ostaju nakon što je kazein bio iskorišćen za pravljenje sira, tačnije albumina i globulina. Rikota je kremasto bele boje i blago je slatka po ukusu....
04. avgust
Kako se pravi domaći sir?Kazein u ultrapasterizovanom mleku je denaturisan, što sprečava formiranje vurde. Ako možete pronaći sveže mleko, to će vašem siru dati više ukusa, ali ga je malo teže dobiti....
22. nov.
Može li se napraviti sitan sir od presečenog mleka?Sitan sir je koncetrat mlečnih belančevina - kazeina, albumina i globulina. Sadrži oko 20 aminokiselina, a većina od njih je nezamenjiva....
05. april
Adaptirano MlekoEvo kakve:
- Smanjuje se sadržaj proteina i mineralnih materija u kravljem mleku, tako što se razređuje;
- Dodaju se laktoalubimi za korekciju odnosa između kazeina i proteina iz surutke....
05. dec.
SurutkaSurutka se dobija prilikom zgrušavanja kazeina, koji je jedan od proteina sadržanih u mleku. Izgleda kao providna tečnost beličaste boje....
01. april
Sveže MlekoKada mleko drugi put proključa, molekul kazein koji se nalazi u osnovi proteina mleka se razlaže na male delovem tj. još manje proteine. Oni imaju kancerogeno dejstvo i toksičan efekat....
04. sep.
Koje masti su najkorisnije za kuvanje?Dobijeno prečišćeno ulje sastoji se od masnih kiselina sa kratkim hemijskim lancem i veoma se lako apsorbuje u organizmu, a osim toga je lišeno proteina kazeina, koji ima sposobnost da povećava nivo holesterola u krvi...
02. jun
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Osnovna komponenta sitnog sira je kazein, čiji je sadržaj iznad 50%. Prilikom njegove izgradnje aminokiseline sa lako apsorbuju u želucu....
17. dec.
20 namirnica za čistu mišićnu masuCeđeno kiselo mleko
Mlečni proizvodi ne sadrže samo visokokvalitetne proteine, već i mešavinu proteina surutke, koji se brzo vari i sporog za varenje proteina kazeina.
5....
08. sep.
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Zdravstvene koristi GHI maslaca
Kravlji maslac GHI je bez laktoze i kazeina (mlečni protein). Ljudi sa intolerancijom na laktozu mogu da koriste GHI maslac u svojoj hrani bez ikakvog rizika po svoje zdravlje....
03. sep.