Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čokoladna torta za dijabetičare i za keto režim ishranePočinje sklapanje keto torte – kora, krem, kora, krem i tako do kraja. Stavite više krema između kora.
Uvek mi ostane mala posuda i od krema napravim sladoled....
07. nov.
Slani mafini za dijetetski režim ishraneSve namirnice promešajte dobro.
Ovu smesu podelite na 12 i napunite 12 kalupa za mafine.
Slane mafine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 20-30 minuta.
Ovaj recept za mafine je potpuno dijetalan....
12. mart
Rezanci - šta treba da znamo?Italija je najveći proizvođač u Evropi i to je sasvim razumljivo s obzirom na ogroman udeo testenina u njihovoj ishrani....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
30. maj
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj
Proteinska dijeta - šta treba da znamoStoga je važno da osoba izgradi održiv način života koji je čini nezavisnijom od pridržavanja različitih režima ishrane.
Kada dijeta postane režim ishrane kojeg se pridržavate, rezultati su dugotrajni....
11. april
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
10. dec.
Sojin protein - šta treba da znamoU svoj režim ishrane možete uključiti sojin protein kako bi vam pomogao da smanjite svoju težinu, da povećate energiju ili da izgradite mišiće....
27. avgust
Skyr (skir) - šta treba da znamoNe možete zaustaviti ovaj prirodni proces, ali možete smanjiti gubitak gustine kostiju ishranom bogatom kalcijumom kao što je skir....
26. avgust
Roze paradajz - šta treba da znamoU isto vreme treba izbegavati prekomernu vlažnost.
Imajte na umu da ako paradajz obilno zalijete nakon dužeg sušnog perioda, plodovi će popucati i izgubiti lep izgled....
25. avgust
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....
25. jul
Kafa Robusta - šta treba da znamoZnamo da kofein ne samo da podstiče energiju, već i stimuliše naš metabolizam – tj. i za našu savršenu viziju. Robusta je takođe mnogo bogatija antioksidantnom kafom od Arabike....
25. jul
Cejlonski cimet - šta treba da znamoS druge strane, ne treba zaboraviti da i cejlonski cimet smanjuje apetit, ostavljajući nam osećaj da smo siti....
29. jun
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoU ovoj varijanti treba veoma pažljivo da se proceni da prisutna fruktoza i laktoza neće upropastiti režim ishrane....
14. april
Instant pirinač - šta treba da znamo?Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd. Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant...
27. dec.
Prejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
20. okt.
Topljeni sir - šta treba da znamoDodaci ishrani su najčešće sretani nalin za pravljenje topljenog sira....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tamo se ova biljka uzgaja kao povrtna kultura i koristi se kako za ishranu, tako i u medicinske svrhe.
Marinirani tušt - odličan začin za jela od mesa, dobro se slaže sa supama i glavnim jelima od povrća....
18. dec.
Čeri paradajz - šta treba da znamoBirajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
21. okt.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.
Biserni pirinač - šta treba da znamoČime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?
Ovo je srednjezrni ili kratkozrni pirinač čija su zrnca relativno obla, bez zaoštrnih krajeva....
12. okt.
Crna čokolada - šta treba da znamoPravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa.
Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci.
Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
16. sep.
Bademovo brašno - šta treba da znamoZdravstvene koristi bademovog brašna
Već smo spomenuli sadržaj proteina i nedostatak masti, što je odlično kod držanja dijete ili zdravog načina ishrane....
04. sep.