Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature. 2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Evo ko je krivac za vašu mahnitu želju za slatkim!Evo ko je krivac za vašu mahnitu želju za slatkim!
24. feb.
Mahnita želja za slatkim može da prevari! Čokolada i različiti slatkiši su među našim osnovnim slatkim iskušenjima. Ali ova potreba može da se manifestuje kada postoji nizak sadržaj hroma u organizmu. On je sadržan pre...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Bosiljak je jedan od začina koji se najčešće upotrebljava za picu. Neke vrste bosiljka po mirisu liče na karanfilić ili miris muskatnog oraščića. Sitno iseckane listiće svežeg bosiljka koristite za pripremu pica...
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Obično testo za picuObično testo za picu
15. april
Rastvorite kvasac sa toplom vodom zajedno sa šećerom, ostavite 10 minuta da se aktivira na toplom. U posudi prosejte brašno i dodajte so, promešajte da se pomešaju. Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo,...
Originalno testo za picuOriginalno testo za picu
11. januar
Srećno sa ukusnim italijanskim specijalitetima koje ćete napraviti sa ovim originalnim testom za picu....
Keto testo za picuKeto testo za picu
15. feb.
U velikoj posudi za mešenje pomešajte bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite maslinovo ulje, vodu, jaje i jabukovo sirće. Sve sastojke pomešajte i mešajte dok se ne dobije...
Sos salsa za picuSos salsa za picu
08. januar
Sameljite u blenderu 15-20 komada čeri paradajza, jednu malu glavicu crnog luka, 2 čena belog luka, pola ili celu ljutu papriku bez semenki, nekoliko strukova svežeg peršuna i listiće bosiljka. Dodajte kašičicu balsamiko...
Napolitansko testo za picuNapolitansko testo za picu
05. mart
1
Rastvorite kvasac u vodi. Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite udubljenje u sredini. Stavite sve sastojke u zamesite meko testo za picu. Gotovo testo uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom pola...
Tradicionalno testo za picuTradicionalno testo za picu
16. mart
Nakon toga dodati margarin (maslac) i kiselo mleko u koje je rastvorena soda bikarbona. Dobro promešati i početi sa dodavanjem brašna....
Ukusno testo za picuUkusno testo za picu
13. mart
1
Umesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
Italijansko testo za picuItalijansko testo za picu
27. feb.
Kvasac se rastvara u mlakoj vodi, dodajte šećer i so. Ostavite sa strane. Prosejte brašno i dodajte kvasac. Postepeno zamesite glatko testo. Nakraju dodajte maslinovo ulje i nastavite mešnju, dok skroz ne upije mast....
Testo za domaću picuTesto za domaću picu
27. feb.
1
Ostavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu. Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Ukusne ideje za posnu picuUkusne ideje za posnu picu
14. april
Kako pica može da bude posna, da nema sir i kačkavalj ili pak komadiće ukusne šunke? Italijani takvu picu opisuju kao pogaču sa maslinovim uljem, biljkama i povrćem. Tako da je posna pica norma, a ne izuzetak, a sir...
Tajna savršenog testa za picuTajna savršenog testa za picu
20. feb.
Testo za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa. Neophodne su vam 4 šolje brašna, 1 supena kašika...
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiSupa od praziluka koje će vas zagrejati
21. januar
Ostavite na šporetu još 5 minuta i vaša supa od praziluka koja će vas zagrejati je gotova. Poslužite supu od povrća posutu svežim peršunom. Zagrevajuća supa od praziluka je spremna....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Kora za picu od leblebijaKora za picu od leblebija
09. sep.
Oceđene leblebije se sipaju u posudu od secka. Dodajete maslinovo ulje, so i pasirate u pire. Sipate ih u posudu, dodajete umućeno belance, može i celo jaje, ali tako će biti više masnoće i treba da dodate još pirinčanog...
Fokača sa testom za picuFokača sa testom za picu
24. nov.
Zamesimo testo za picu. Pre nego što ga stavimo da se peče, stavljamo masline i čeri paradajz, isečen na polovine. Posipamo fokaču origanom. Fokača sa testom za picu se peče na 220 stepeni 20 minuta....