Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo za picu koje brzo nadolazi1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature.
2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
27. maj
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
24. sep.
Evo ko je krivac za vašu mahnitu želju za slatkim!Mahnita želja za slatkim može da prevari! Čokolada i različiti slatkiši su među našim osnovnim slatkim iskušenjima. Ali ova potreba može da se manifestuje kada postoji nizak sadržaj hroma u organizmu. On je sadržan pre...
24. feb.
Odgovarajući začini za picuBosiljak je jedan od začina koji se najčešće upotrebljava za picu. Neke vrste bosiljka po mirisu liče na karanfilić ili miris muskatnog oraščića.
Sitno iseckane listiće svežeg bosiljka koristite za pripremu pica...
09. jun
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće.
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Obično testo za picuRastvorite kvasac sa toplom vodom zajedno sa šećerom, ostavite 10 minuta da se aktivira na toplom.
U posudi prosejte brašno i dodajte so, promešajte da se pomešaju. Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo,...
15. april
Originalno testo za picuSrećno sa ukusnim italijanskim specijalitetima koje ćete napraviti sa ovim originalnim testom za picu....
11. januar
Keto testo za picuU velikoj posudi za mešenje pomešajte bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i so.
U posebnoj posudi umutite maslinovo ulje, vodu, jaje i jabukovo sirće.
Sve sastojke pomešajte i mešajte dok se ne dobije...
15. feb.
Sos salsa za picuSameljite u blenderu 15-20 komada čeri paradajza, jednu malu glavicu crnog luka, 2 čena belog luka, pola ili celu ljutu papriku bez semenki, nekoliko strukova svežeg peršuna i listiće bosiljka.
Dodajte kašičicu balsamiko...
08. januar
Napolitansko testo za picuRastvorite kvasac u vodi.
Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite udubljenje u sredini.
Stavite sve sastojke u zamesite meko testo za picu.
Gotovo testo uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom pola...
05. mart
1
Tradicionalno testo za picuNakon toga dodati margarin (maslac) i kiselo mleko u koje je rastvorena soda bikarbona.
Dobro promešati i početi sa dodavanjem brašna....
16. mart
Ukusno testo za picuUmesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
13. mart
1
Italijansko testo za picuKvasac se rastvara u mlakoj vodi, dodajte šećer i so. Ostavite sa strane.
Prosejte brašno i dodajte kvasac. Postepeno zamesite glatko testo. Nakraju dodajte maslinovo ulje i nastavite mešnju, dok skroz ne upije mast....
27. feb.
Testo za domaću picuOstavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu.
Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
27. feb.
1
Pile u koje ćete se zaljubitiPile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka.
Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
23. sep.
Ukusne ideje za posnu picuKako pica može da bude posna, da nema sir i kačkavalj ili pak komadiće ukusne šunke?
Italijani takvu picu opisuju kao pogaču sa maslinovim uljem, biljkama i povrćem. Tako da je posna pica norma, a ne izuzetak, a sir...
14. april
Tajna savršenog testa za picuTesto za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa.
Neophodne su vam 4 šolje brašna, 1 supena kašika...
20. feb.
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiOstavite na šporetu još 5 minuta i vaša supa od praziluka koja će vas zagrejati je gotova.
Poslužite supu od povrća posutu svežim peršunom.
Zagrevajuća supa od praziluka je spremna....
21. januar
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Kora za picu od leblebijaOceđene leblebije se sipaju u posudu od secka. Dodajete maslinovo ulje, so i pasirate u pire.
Sipate ih u posudu, dodajete umućeno belance, može i celo jaje, ali tako će biti više masnoće i treba da dodate još pirinčanog...
09. sep.
Fokača sa testom za picuZamesimo testo za picu.
Pre nego što ga stavimo da se peče, stavljamo masline i čeri paradajz, isečen na polovine.
Posipamo fokaču origanom.
Fokača sa testom za picu se peče na 220 stepeni 20 minuta....
24. nov.