Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Koja je razlika između običnog luka i šalota?Koja je razlika između običnog luka i šalota?
05. maj
Ako vam se ne sviđa gorak ukus običnog luka i njegova oštra aroma, onda postoji alternativa - šalot. Slađeg je ukusa i nema tako izražen miris. O svim razlikama između luka i šalota saznaćete u ovom postu....
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Puding od slatke pavlake sa belom čokoladomPuding od slatke pavlake sa belom čokoladom
25. april
Kad se ohladi, preko pudinga od slatke pavlake narendati 40 g bele čokolade preko....
Salata od šargarepe, sira, kisele pavlake i belog lukaSalata od šargarepe, sira, kisele pavlake i belog luka
09. feb.
Umutiti krem sir, pavlaku i majonez. Naribanu šargarepu i beli luk blago posoliti i poprskati limunovim sokom, preliti pavlakom i dobro promešati. Doterati ukus i staviti na hlađenje do upotrebe....
Glazura od kisele pavlakeGlazura od kisele pavlake
13. jun
Glazura od kisele pavlake je gotova. Domaći slatkiši su uvek ukusni, a glazura ih čini i lepim....
Koja je razlika između zove i avdike?Koja je razlika između zove i avdike?
02. avgust
Sigurno se mnogi od vas pitaju koja je razlika između zove i avdike. Hajde zajedno da pogledamo....
Koja je razlika između tortelina i raviola?Koja je razlika između tortelina i raviola?
08. maj
Još jedna zanimljiva razlika između tortelina i raviola je ta što ravioli mogu da se posluže kao desert pored toga što mogu biti i glavno jelo....
Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?
10. feb.
Jedan od glavnih razloga zašto su jagnjad traženija je ukus njihovog mesa. Jagnjetina je veoma sočna i nežna. Iz tog razloga se preferira u odnosu na ovčetinu u većini zemalja sveta....
Koja je razlika između manioke i tapiokeKoja je razlika između manioke i tapioke
06. dec.
Manioka i tapioka – razlike u obradi i ukusu Oba brašna potiču iz iste biljke, ali su njihovi procesi različiti i kao rezultat toga se razlikuje i ukus....
Koja je razlika između bureka i pite?Koja je razlika između bureka i pite?
09. sep.
Druga razlika između ova dva jela je što je fil za pitu veoma raznolik. Bugari, naprimer, koriste i mlečne proizvode i povrće, pirinač i mnoge druge....
Koja je razlika između sarajlije i baklave?Koja je razlika između sarajlije i baklave?
27. maj
Razlike između sarajlije i baklave - Sarajlija je vrsta baklave koja se priprema na sličan način. Glavna razlika između nje i klasične baklave je način na koji je sarajlija oblikovana....
Koja je razlika između govedine i teletine?Koja je razlika između govedine i teletine?
03. januar
U većini slučajeva ljudi kod nas kada čaju za goveđe meso povezuju ga sa nečim "starim" ili "žilavim", a drugi ne prave razliku između teletine i govedine....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera. Najlakši način za pripremu pavlake u domaćim uslovima je da pratite drevni princip. Međutim, trebaće vam punomasno mleko....
Domaći maslac od slatke pavlakeDomaći maslac od slatke pavlake
10. feb.
Naspite slatku pavlaku posudu za miskanje. To je najpraktičnije staviti u mikser sa posudom, jer ima baš dosta da se muti. Mutite lagano dok slatka pavlaka ne psotane kao šlag, pa nastavite mućenje....
Kravlji maslac od slatke pavlakeKravlji maslac od slatke pavlake
14. jul
Kravlji maslac od slatke pavlake je gotov....
Koja je razlika između muškog i ženskog kivija?Koja je razlika između muškog i ženskog kivija?
27. dec.
A evo razlike između dve vrste kivija i kako ih možete prepoznati: Da biste utvrdili koji je pol kivija, morate sačekati da procveta. Razlika između dva pola je u bojama....
Koja je razlika između Pepsija i Koca-Kole?Koja je razlika između Pepsija i Koca-Kole?
09. april
Koja je razlika između Pepsija i Koka-Kole Iako oba brenda proizvode isti proizvod, određene razlike se ipak ističu. Pre svega, razlike u ukusu su jedna od glavnih karakteristika između Pepsija i Koka-Kole....
Koja je razlika između belog i crnog ruma?Koja je razlika između belog i crnog ruma?
26. januar
Koja je razlika između tamnog i belog ruma Glavna razlika između belog i crnog ruma je period odležavanja, ili drugim rečima, sazrevanje alkoholnog pića....
Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?
31. dec.
Razlike između Grana Padano i Parmezana - Prva razlika između ova dva sira je u tome koliko ih se proizvodi. Sir Grana Padano se proizvodi u mnogo većoj količini od one u kojoj se proizvodi parmezan....
Koja je razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce?Koja je razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce?
28. april
Međutim, značajna razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce je u tome što ovca ima rogove, dok jagnje i šilježe nemaju rogove....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Dodaje se mleko, vanila i šećer, a rezultat je ukusna, slatka i bela kombinacija, koja se topi u ustima....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Jedno od najpopularnijih italijanskih jela jeste Pasta e fetučine Alfredo, koja predstavlja fetučini sa sosom od maslaca, pavlake i parmezana....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Razlike između crnih i zelenih maslina Crne masline uglavnom imaju laganiji ukus. U većini njih možete čak otkriti voćnu, pa čak i blago slatku notu. Zelene su u drugoj krajnosti. Gorke, često mnogo teže....