Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Razmotrićemo glavne 3 vrste mesa koje najčešće konzumiramo, a to su pileće, goveđe i svinjsko meso i koji njihov deo je najpogodniji za koje jelo.
Predstavljamo vam detaljan opis koje meso za koju vrstu jela i termičku...
20. maj
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidZdrava ishrana važan je korak ka dobrom zdravlju. Ne razmišljaju svi o tome, ali i očima je potrebna posebna nega koja se obezbeđuje hranom.
Kako saznati koje namirnice su dobre za vid? Sasvim je lako pogoditi - po...
18. nov.
Namirnice koje čiste organizamSastav limuna uključuje vredan sastojak, koji se smatra najvećim "usisivačem" organizma.
Konzumiranje limuna ili drugog južnog, citrusnog voća bogatog limunskom kiselinom pomaže organima da se očiste....
22. nov.
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće je zanimljiv predlog iz prirode. Ono daje specifičnu boju i prijatan ukus, ali ne može uvek da se odredi koja vrsta voća raste među zelenilom drveta ili žbuna i ovo otežava određivanje kvaliteta voća.
Crno voće...
19. maj
Koje meso je najbolje za ražnjiće?Kada vreme počne da bude toplije i kada se proleće razmahne, počinje i sezona izleta u prirodu. A realno, šta je piknik bez roštilja i bez ukusnih ražnjića?
Evo i nekoliko malih tajni kako da odaberete meso od kojeg...
08. avgust
Devet grešaka koje usporavaju naš metabolizam/undefined /h3 Metabolizam predstavlja proces razmene materija u našem organizmu. Što se bolje odvoje nepotrebni sastojci u organizmu, njegov metabolizam je bolji....
26. sep.
Značenje joda za organizamU situacijama kada postoji nedostatak joda u organizmu, vidimo probleme sa delovanjem tiroidnih hormona, što može dovesti do poremećaja regulacije energije u telu, regulacije toplote i normalne moždane aktivnosti, kao...
21. dec.
Naš predlog za ćuftice na Carigradski načinZa ove ćuftice na carigradski način mleveno meso pripremite prethodne večeri. Sameljite 200 g svinjetine i 200 g teletine.
Stavite so, 1 glavicu sitno seckanog crnog luka, biber, kumin, čubar i malo seckanog peršuna....
03. mart
Napitak za povećanje odbrambenih funkcija organizmaMeđutim, u ovaj napitak za jačanje imuniteta sam dodale i peršun zbog veće svežine, vitamina i korisnih materija koje će pokazati dodatno blagotvoran uticaj na organizam....
04. april
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!...
27. maj
Koje svinjsko meso je dobro za kuvanje?Da biste uvek imali ukusna jela sa svinjetinom, morate tačno da znate koje meso da odaberete za svoje jelo. A koje je to meso i kako ga izabrati, saznaćete u sledećim redovima.
Dobra svinjetina treba da bude bledo...
01. feb.
Najštetnije greške nakon obroka, koje svi pravimo!Svako ima navike koje često radi nesvesno nakon ishrane. Ali znate li koliko štetne mogu da budu te navike? Evo najvažnijih i često dopuštenih grešaka nakon što smo dobro jeli:
1. Prvo mesto među dopuštenimm greškama nakon...
01. avgust
Otkriveno je: Evo koje meso uništava vašu jetru i srce!Sa druge strane, meso je izvor veoma korisnih materija, koje su neophodne organizmu. Uprkos tome, sve više preovladava mišljenje da ga treba isključiti iz svakodnevne ishrane....
18. sep.
Proizvodi za čišćenje organizmaCvekla podržava dobro funkcionisanje žuči i jetre, koji su od primarnog značaja za uklanjanje toksina iz organizma....
20. dec.
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Evo koje je idealno vreme za prvu kafuIspijanje kafe odmah nakon ustajanja iz kreveta je veoma stresno za organizam. Rano ustajanje sa kofeinskim napitkom oslobađa velike količine kortizola, koji je poznat i kao hormon stresa....
29. januar
Čorba od koprive po starom receptu (jaka za organizam)Maslac može da bude kakav želite, glavno je da nema jaku aromu. Možete da koristite gi maslac, onda će ukus gotove čorbe imati blagu kremastu noticu....
22. maj
Najpopularniji sosevi za mesoSakupili smo nekoliko recepata sa kojima ćete moći da pripremite neke od najrasprostranjenijih soseva, odgovarajućih za meso.
Sos od pečuraka
Potrebni sastojci: 250 g pečuraka, 4-5 supenih kašika maslaca, 1...
11. januar
Začini za jagnjeće mesoPrema tradiciji, tokom aprila i maja se povećava potražnja za jagnjećim mesom. Kada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven. Perfektno spremljeno jagnjeće meso krije u sebi pojedine trikove...
14. mart
Sosevi za pečeno mesoZa pileće meso, ribu i ćufte je najbolji paradajz sos.
Potrebni sastojci:
1/2 kg paradajza, 2 glavice luka, 3 šargarepe, struk celera, 1/2 šolje maslaca, voda, 1 lovorov list, bosiljak, 2 kašike...
01. mart
Jednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4...
24. jul
Pet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate.
Vidite gore našu galeriju...
13. jul
Začini za pačje mesoJela napravljena od pačjeg mesa nisu baš popularna na našem stolu. Međutim, svako ko želi da diverzifikuje svoj meni i ceni čaroliju pravilno odabranih začina može da krene na kulinarsko putovanje i uporedi recepte iz različitih...
19. mart
Začini za mleveno mesoZačinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Ovo se u većini slučajeva završava katastrofalno, s obzirom na to da se ne...
11. dec.