Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso je najštetnije za naš organizam?To znači da naš organizam neće dobiti nikakve korisne sastojke od takve vrste mesa.
Ove vrste mesa ipak mogu da je jedu, ali nikako svakodnevno....
14. avgust
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Jedna od namirnica koje možete pripremiti na veoma različite načine je pirinač. Začini su sastavni deo svakog recepta i ako zaboravite da ih dodate, onda nemojte očekivati da vam se neko zahvali za jelo i da bude oduševljen...
04. april
Začini pogodni za jela sa bamijomBamija je zanimljivo i prilično kontroverzno povrće iz porodice Slezova. Ova jednogodišnja biljka stigla nam je iz Etiopije i Male Azije, i iako ne vole svi njenu teksturu, uspela je da se afirmiše u kulinarstvu zbog svojih...
29. sep.
Koje vino je pogodno za zečetinu?Za zečetinu su pogodna vina srednje gustine i sa ne previsokim procentom alkohola. To mogu biti i bela i crvena, lagana i sveža vina....
02. dec.
Sos za jela sa povrćemServiramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
04. feb.
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Različite vrste brašna imaju različite teksture i sadržaj proteina i glutena. Gluten je supstanca koja daje testu za picu njegovu elastičnu konzistenciju....
09. nov.
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Ipak je većina jestivog crnog voća ljidima poznata po imenu i vrsti. Evo i nekih od njih i koristi koje nose....
19. maj
Koje meso je najbolje za ražnjiće?Riblje ražnjiće možete da pripremite od lososa, oslića, skuše, šarana i drugih vrsta ribe, a od morskih plodova možete napraviti ražnjiće od lignji, škampa i dr....
08. avgust
Koji je deo svinje za šta pogodanObzirom na to da ovo meso sadrži i masnoće, posebno je pogodno za pripremu na roštilju ili barbakjuu, zato što ga upravo masnoća čini em sočnim, em štiti meso od isušavanja. Pogodno je i za supe, kao i za jela....
21. januar
Sos od koprive za jela od povrćaPasirajte dok ne dobijete glatki sos za povrće.
Ovaj sos odgovara uz pečeni krompir, različite ćuftice od povrća ili šta god volite.
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
30. avgust
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama* Ako je paradajz iz vaše bašte - sameljite ga u blendederu ili u mašinici za mlevenje mesa....
03. okt.
Testo za picu koje brzo nadolaziTada će testo brzo da nadođe zbog tople masnoće, koju dodajemo takođe zbog soli koju kasnije dodajemo.
6. Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!...
27. maj
Koje svinjsko meso je dobro za kuvanje?Kada saznate koje je meso pogodno za kuvanje, preporučujemo vam da isprobate sledeće recepte sa svinjetinom:
- svinjetina sa pirinčem;
- đuveč od svinjetine;
- svinjski kebap;...
01. feb.
Sosevi pogodni za šnicleTako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta...
09. sep.
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
25. jul
Posude, pogodne za mikrotalasnuPapir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode.
Domaćinski ubrus je pogodan pri pečenju masnije hrane, jer prima višak masnoće....
20. april
Otkriveno je: Evo koje meso uništava vašu jetru i srce!Pokazalo se da kuvano ili dobro pečeno crveno meso manje utiče na ove bolesti, ali takođe deluje negativno kao i ostale vrste mesa, samo znatno manje....
18. sep.
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Evo koje je idealno vreme za prvu kafuAko čim ujutru otvorite oči prvo pomislite kako ćete skuvati kafu, vreme je da promenite navike. U suprotnom rizikujete da imate problema sa hroničnim stresom i napetošću.
Ispijanje kafe odmah nakon ustajanja iz...
29. januar
Predlozi za praznična jelaPraznici su jedna od prilika koja nam daje mogućnost da provedemo neko vreme sa porodicom i prijateljima u užurbanoj svakodnevici.
A puna praznična trpeza je mesto koje okuplja mlade i stare oko ukusnih božićnih jela...
11. januar
Začini za mleveno mesoZačinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Ovo se u većini slučajeva završava katastrofalno, s obzirom na to da se ne...
11. dec.
Najpopularniji sosevi za mesoDodajte biber po ukusu i ovako pripremljeni sos je odgovarjaući za svaku vrstu mesa....
11. januar
Začini za pačje mesoJela napravljena od pačjeg mesa nisu baš popularna na našem stolu. Međutim, svako ko želi da diverzifikuje svoj meni i ceni čaroliju pravilno odabranih začina može da krene na kulinarsko putovanje i uporedi recepte iz različitih...
19. mart
Sosevi za pečeno mesoSosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
01. mart