Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo za kiš (Pate brisee)Testo za kiš (Pate brisee)
29. januar
Testo za kiš Pate brisee je testo od maslaca koje igra ulogu kore/osnove za kiš. Osim za kiš, ono se takođe koristi za tart i tartalete....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Tada će testo brzo da nadođe zbog tople masnoće, koju dodajemo takođe zbog soli koju kasnije dodajemo. 6. Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu! Prijatno!...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi. Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Umesiti glatko testo. Ukoliko se ne priprema odmah, staviti ga u kesu i ostaviti u frižideru. Ja sam ga podelila na dva dela. Polovinu sam stavila u frižider za mekike, a drugu polovinu za picu....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidKorisne namirnice, koje se brinu za naš vid
18. nov.
Duboko zelena, sunčano žuta, jarko crvena ili narandžasta - voće i povrće jarkih boja nisu samo užitak za oko, već i zdravstvena korist za vid....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica. U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Tiganj koji koristite za jednu vrstu prženih jela, služi svrsi i kod ostalih. Tajna dobre palačinke se krije u testu....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Koristi se za začinjavanje ribe, omleta, jela od mlevenog mesa i kobasica....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Za koje meso se koristi ruzmarin?Za koje meso se koristi ruzmarin?
27. januar
Ruzmarin je izuzetno aromatičan začin, koja se koristi za poboiljšanje ukusa jelima od davnina. Najviše se koristi u španskoj i italijanskoj kuhinji, ali dobija sve više na popularnosti i kod nas....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Tepsiju dimenzija 23x23 cm obložite papirom za pečenje, sipajte testo i raširite ga rukom. Ponovo pokrijte krpom i ostavite ga da nadođe na 30-40 minuta....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Dodatno mesimo gotovo testo na kuhinjskoj radnoj površini, pre nego što nastavimo sa razvijanjem. Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Umutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna. Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Za posipanje se koriste mrvice od maslaca, šećerne mrvice, susam ili seme maka. Međutim, ovde ćemo se zaustaviti na samom testu za hleb....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Pečurke koje se koriste u medicinske svrhePečurke koje se koriste u medicinske svrhe
23. april
U medicinske svrhe se koristi njen nadzemni deo....
Koje namirnice su korisne za jetru?Koje namirnice su korisne za jetru?
09. mart
Korisne kašice Kaša od heljde, ovsena kaša, proso i kukuruzno brašno takođe pomažu jetri. 7. Korisne masti Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno. 8....