Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji čaj je najbolji posle večere?Prema somelierima za čaj, on je najbolja opcija posle jela. Takođe se za njega tvrdi da je čaj za mršavljenje....
29. sep.
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
28. mart
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Zapravo je najbolje da čuvate čokoladu na sobnoj temperaturi izmešu petnaest i dvadeset stepeni. Poželjno je da izaberete suvo i tamno mesto. Na taj način čokolada je najmanje izložena temperaturnim oscilacijama....
22. okt.
Koje je najbolje brašno za picu?Najbolje brašno za testo za picu takođe zavisi od rezultata koji želite da postignete....
15. maj
Koji su najbolji čajevi za muškarceRedovan unos čaja od žutog kantariona stimuliše aktivnost žlezde tako što na taj način povećava sekreciju muških hormona, što ima blagotvoran efekat na potentnost....
21. dec.
Najbolji guakamoleZamena za čeri paradajz može biti 1/2 običnog paradajza, a umesto limuna je dobro staviti limetu (teže je pronaći i skuplja je uglavnom).
Najbolji guakamole služiti uz tortilja čips (običan slan)....
27. maj
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
30. jun
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviNajbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Njihove prednosti su svuda po svetu poznate i čovek lako može da ih kupi....
10. jul
Koji deo svinje je najbolji za roštilj?Kada je u pitanju priprema mesa na roštilju, verovatno mislite da su najbolji komadi mesa za pečenje pileća prsa i šnicla od svinjetine....
13. okt.
Najbolji integralni hlebAli nemojte žuriti da sečete hleb dok je topao. Sačekajte da se potpuno ohladi da ne bi postao gnjecav najbolji integralni hleb....
30. januar
Rizi je biziU tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk.
Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
08. jul
Najbolji gulaš na svetuZagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran....
19. feb.
Kada koji čaj da pijemoČaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja.
Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
11. jun
Koji šećer je koristan za zube?Ove žvakaće gume su dobar način da se izbegava karijes.
Sirup od agave
Ovo je sirup slatkog ukusa, proizveden od biljke, slične kaktusu. Liči na sirup od kukuruza koji se koristi kod brojnih napitaka....
30. nov.
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Nemojte misliti da bi to na bilo koji način promenilo ukus omleta. Jedino će vam pomoći da dobijete drage mehuriće zbog kojih omlet izgleda tako prozračno i vazdušasto....
04. mart
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Za jači i pikantniji ukus je najbolje da meso bude u marinadi oko 6-8 sati ili da prenoće.
S vremena na vreme možete promepati meso u marinadi, kako bi upilo marinadu sa svih strana....
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
20. avgust
Nekoliko načina da zavijete kifliceTako ćete dobiti dva reda trouglova, što je još jedan lak način za sečenje i uvijanje.
Šesti način su kiflice na rešetke....
23. mart
Tri načina da napravimo kifliceNačin pripreme: Polovina mleka se blago zagreje. U njega se dodaju kvasac, med i šećer. Dobro se izmešaju, nakon čega se u smesu dodaju svi sastojci. Mesi se meko testo....
25. sep.
Pet načina da skuvate krompirKrompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
04. mart
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
02. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.