Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji čaj je najbolji posle večere?Koji čaj je najbolji posle večere?
29. sep.
Prema somelierima za čaj, on je najbolja opcija posle jela. Takođe se za njega tvrdi da je čaj za mršavljenje....
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Zapravo je najbolje da čuvate čokoladu na sobnoj temperaturi izmešu petnaest i dvadeset stepeni. Poželjno je da izaberete suvo i tamno mesto. Na taj način čokolada je najmanje izložena temperaturnim oscilacijama....
Koje je najbolje brašno za picu?Koje je najbolje brašno za picu?
15. maj
Najbolje brašno za testo za picu takođe zavisi od rezultata koji želite da postignete....
Koji su najbolji čajevi za muškarceKoji su najbolji čajevi za muškarce
21. dec.
Redovan unos čaja od žutog kantariona stimuliše aktivnost žlezde tako što na taj način povećava sekreciju muških hormona, što ima blagotvoran efekat na potentnost....
Najbolji guakamoleNajbolji guakamole
27. maj
Zamena za čeri paradajz može biti 1/2 običnog paradajza, a umesto limuna je dobro staviti limetu (teže je pronaći i skuplja je uglavnom). Najbolji guakamole služiti uz tortilja čips (običan slan)....
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi
10. jul
Najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Njihove prednosti su svuda po svetu poznate i čovek lako može da ih kupi....
Koji deo svinje je najbolji za roštilj?Koji deo svinje je najbolji za roštilj?
13. okt.
Kada je u pitanju priprema mesa na roštilju, verovatno mislite da su najbolji komadi mesa za pečenje pileća prsa i šnicla od svinjetine....
Najbolji integralni hlebNajbolji integralni hleb
30. januar
Ali nemojte žuriti da sečete hleb dok je topao. Sačekajte da se potpuno ohladi da ne bi postao gnjecav najbolji integralni hleb....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
U tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk. Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
Najbolji gulaš na svetuNajbolji gulaš na svetu
19. feb.
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran....
Najbolji kolač od pudingaNajbolji kolač od pudinga
04. januar
Prijatno uz najbolji kolač od pudinga!...
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ove žvakaće gume su dobar način da se izbegava karijes. Sirup od agave Ovo je sirup slatkog ukusa, proizveden od biljke, slične kaktusu. Liči na sirup od kukuruza koji se koristi kod brojnih napitaka....
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Nemojte misliti da bi to na bilo koji način promenilo ukus omleta. Jedino će vam pomoći da dobijete drage mehuriće zbog kojih omlet izgleda tako prozračno i vazdušasto....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Za jači i pikantniji ukus je najbolje da meso bude u marinadi oko 6-8 sati ili da prenoće. S vremena na vreme možete promepati meso u marinadi, kako bi upilo marinadu sa svih strana....
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Zemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Tako ćete dobiti dva reda trouglova, što je još jedan lak način za sečenje i uvijanje. Šesti način su kiflice na rešetke....
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
Način pripreme: Polovina mleka se blago zagreje. U njega se dodaju kvasac, med i šećer. Dobro se izmešaju, nakon čega se u smesu dodaju svi sastojci. Mesi se meko testo....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...