Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Keksići koji se tope u ustimaU principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
15. maj
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Najpopularniji sirevi na svetuZa njega je karakteristično da spada u grupu mekih sireva, nije slan i pogodan je za salate kao i za pečena jela. Stavljaju ga na pice, na povrće ili uz meso....
15. mart
Najmirišljaviji sirevi na svetuSkoro svi aromatizovani sirevi se prave od nepasterizovanog mleka. Prvi na listi smrdljivih sireva je italijanski Taleggio.
Prvi put je napravljen u desetom veku i jedan je od najstarijih mekih sireva....
27. nov.
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuMešam dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostavljam 20 minuta,
Nakon toga zagrebem jednom kašikom i stavljam u ulje, zagrejano na srednoj vatri.
U mnogo ulja se prže ovi uštipci. Okreću se sami!...
08. nov.
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
18. januar
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaUgrejte rernu na 230 stepeni. Umutite žumance sa 10 ml vode i premažite dobro kroasane.
Stavite ih u rernu na 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite ih još 5 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju....
06. jul
Koji začini se stavljaju na jaja?Ako zaista volite da jedete jaja, ali ne znate tačno kako da ih začinite, da bi bila još ukusnija, onda je ovaj savet za vas.
U zavisnosti od toga kako pripremate jaja – da li kao kajganu, na oko ili omlet, začini...
20. dec.
Koji su to tvrdi sirevi?Sirevi visoke gustine dele se na dve vrste - presovane i kuvano-presovane. Oni se razlikuju po ukusu. Zbog toga je pri izboru sireva u prodavnici dobro biti upoznat sa razlikama i vrstama tvrdih sireva....
24. sep.
Najpopularniji meki sirevi na svetuTokom svog dugog postojanja ona je pretrpela niz promena i kao rezultat imamo sireve različite konzistencije. Ozbiljno mesto među njima zauzimaju meki sirevi....
02. avgust
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromStavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
06. januar
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
24. sep.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Zapečeni sireviZa ove pečene sireve, narezani sirevi se stavljaju u posudu za pečenje.
Dodajte komade pomorandže i dobro promešajte.
Pravi se mešavina meda i konjaka i preliva se preko sira....
12. avgust
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaJedna od najčešćih bolesti na svetu jeste dijabetes. Kod njega je zastupljena nedovoljna proizvodnja insulina u pankreasu. Insulin je odgovoran za snabdevanje ćelija glukozom. To vodi do snižavanja nivoa šećer au...
29. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaStavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane.
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Hrskavi aromatični sireviIsečemo sir na trake, odgovarajuće za pohovanje i posipamo bosiljkom, belim lukom i orasima.
2. Krompir pire (ne rastvaramoga, nego koristimo suvo) i brašno sipamo u posebne posude, a jaja umutimo žicom.
3....
12. feb.
Koji sirevi odgovaraju za pravljenje fondua?On predstavlja posudu u kojoj se tope sirevi i štapiće, na koje se stavljaju komadi prepečenog hleba....
13. maj
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
02. sep.
Koji začin se za šta koristi?Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog.
Anis
Koristi se u kuvanju...
25. nov.
Koji začini se stavljaju u pasulj?Isto važi i za sušeni čubar, koji se u pasulj stavlja tek na samom kraju pripreme pasulja....
28. april