Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Salata posle treningaSalata posle treninga
10. jun
Dodajte senf i vaša salata sa povrćem je gotova za jelo. Salata nakon treninga je vema korisna....
Ekspresna večera u tiganjuEkspresna večera u tiganju
29. april
Oljuštite krompir. Operite i isecite na tanke kriške. Poređajte ih na dno dogovarajućeg tiganja. Poprskajte krompir sa maslinovim uljem i stavite tiganj na ringlu. Nakon što krompir dobije blago braonkastu preplanulost...
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Koji su najbolji čajevi za muškarceKoji su najbolji čajevi za muškarce
21. dec.
Da li su muškarcima potrebni posebni čajevi? Za svakog muškarca posebno je važan kvalitet njegovog seksualnog života, njegova dragocenost i učestalost - oni su ključ potpunog zdravlja jačeg pola. Potentnost muškarcima...
Najbolji guakamoleNajbolji guakamole
27. maj
Zamena za čeri paradajz može biti 1/2 običnog paradajza, a umesto limuna je dobro staviti limetu (teže je pronaći i skuplja je uglavnom). Najbolji guakamole služiti uz tortilja čips (običan slan)....
Koji čaj da pijemo u jesen?Koji čaj da pijemo u jesen?
15. okt.
1
Ovaj topli jesenji napitak najbolje je kuvati u zagrejanom čajniku ili loncu. Nekoliko kašika cveta lipe prelijte vrelom vodom i ostavite da ključa na tihoj vatri 5-10 minuta....
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi
10. jul
Najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Njihove prednosti su svuda po svetu poznate i čovek lako može da ih kupi....
Koji deo svinje je najbolji za roštilj?Koji deo svinje je najbolji za roštilj?
13. okt.
Kada je u pitanju priprema mesa na roštilju, verovatno mislite da su najbolji komadi mesa za pečenje pileća prsa i šnicla od svinjetine....
Najbolji integralni hlebNajbolji integralni hleb
30. januar
Ali nemojte žuriti da sečete hleb dok je topao. Sačekajte da se potpuno ohladi da ne bi postao gnjecav najbolji integralni hleb....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Najbolji gulaš na svetuNajbolji gulaš na svetu
19. feb.
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
Najbolji kolač od pudingaNajbolji kolač od pudinga
04. januar
Prijatno uz najbolji kolač od pudinga!...
Da li je zdravo piti čaj?Da li je zdravo piti čaj?
14. jul
Čaj, posebno zeleni čaj, izuzetno je dobar za vaše zdravlje. Konzumacija čaja može biti uključena u vašu ukupnu zdravu ishranu sa integralnim žitaricama, ribom, voćem i povrćem i sa manje crvenog i prerađenog mesa. Glavne...
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Od biljke Camellia sinensis se dobijaju tri vrste najkorisnijeg čaja na svetu. To su crni, beli i zeleni. Razlika dolazi od vremena branja i fermentacije kojoj se listovi podvrgavaju. Kod crnog čaja proces fermentacije...
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Ali da li je to pravilno i gde je zapravo najbolje da čuvamo čokoladu? Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama....
Super čaj koji leči više od 50 bolestiSuper čaj koji leči više od 50 bolesti
28. jul
Posle dodajte kurkumu i prstohvat kardamona, dobro promešajte. Ostavite sve sastojke da vru 5-10 minuta. Procedite, ostavite da se ohladi i dodajte 1 kašičicu meda. Uživajte u vašem korisnom napitku!...
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Omlet je zaista divno jelo koje će vas i zasititi i u isto vreme je dijetalno i može se konzumirati za doručak, ručak i večeru. Ponekad ga čak više volimo od izuzetnih gurmanskih jela, čija priprema predugo traje....
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubima. Da li postoji takvo slatko? Da, ovo su neprehrambeni zaslaživači...
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega. Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
Čaj od gloga - za šta je koristan?Čaj od gloga - za šta je koristan?
07. maj
Najbolje je da se konsultujete sa lekarom i tek onda počnete da uzimate veće količine čaja od gloga....
Za šta je koristan čaj od jabuka?Za šta je koristan čaj od jabuka?
30. okt.
Posle hlađenja procedite i zasladite medom. Napitak se može piti i kao topli voćni čaj i kao hladni čaj. A ako više volite sveža pića, probajte smuti od jabuke i freš od jabuke....
Čaj od čubra - za šta je koristanČaj od čubra - za šta je koristan
09. april
1
Pikantni čaj se koristi kao dijaforetik (posle toga brzo treba da legnete i da se uvijete u nešto toplo). Kada ga koristite za kašalj, dobro bi bilo da dodate med u napitak. Možete da napravite i jači čaj....
Čaj od brusnice - za šta je koristan?Čaj od brusnice - za šta je koristan?
12. feb.
Kisela bobica koja raste u šumama i oko močvarnih mesta naziva se brusnica. Sadrži značajnu količinu vitamina, limunske kiseline, kao i glukoze i fruktoze. Brusnice se mogu jesti upravo tako sveže, bogato posute šećerom...