Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Muskatni oraščićMuskatni oraščić
25. januar
U indijskoj kuhinji, muskatni oraščić se skoro u potpunosti koristi u slatkišima. U evropskoj kuhinji, muskatni oraščić i njegova kora se posebno često koriste u jelima od krompira....
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Kojim jelima se dodaje kurkuma?
02. mart
Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama. Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin se ne slaže baš najbolje sa lovorovim listom, pa nije dobro kombinovati ova dva začina u različitim jelima i supama. Sos od ruzmarina se često koristi u evropskoj kuhinji....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Među prvim Evropljanima koji su dotakli ovu kulturu bio je Kolumbo, koji je mislio da je to crni biber. Ljut ukus kajenske paprike je zbog kapsaicina i vitamina A koji sadrži....
Barbadoski oraščićBarbadoski oraščić
17. januar
Korenje biljke nikako ne treba zanemariti. Ono učestvuje u pravljenu protivotrova koji se koristi za ujed zmija....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
U kojim jelima se koristi korijander?U kojim jelima se koristi korijander?
20. april
Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
U kojim jelima se koristi šafran?U kojim jelima se koristi šafran?
17. april
U mediteranskoj kuhinji se koristi za začinjavanje testenina, rižota, paelja, ali može da se dodaje i jelima sa jagnjetinom, piletinom, ribom, pa čak i nekim supama....
MacisMacis
19. sep.
Macis, poznat i kao muskatni cvet, predstavlja aromatični začin, koji se dobija od polodova zimzelenog drveta muskatnog oraščića Myristica fragrans. Od njega se dobija i popularni začin, muskatni oraščić....
Domaći oraščićiDomaći oraščići
23. nov.
Kidamo po malo i stavljamo u otvore u presu za pečenje u obliku oraščića. Pečemo oraščiće u presi na ringli. Ostavljamo da se ohlade....
Slatki oraščićiSlatki oraščići
02. okt.
Koristi se presa sa kalupima za oraščiće, koja se prethodno ugreva. Oraščići se peku sa obe strane, presa se okreće do svetlobraon boje. Krem se pripremi tako što se ugreva polovina svežeg mleka i krisatal šećera....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Nakon šestog meseca treba da se nastavi s dojenjem do druge godine uz dodatne hranljve materije....
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaDodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnima
09. april
Ideje za dodatke u salate za unikatan ukus Kako da dodamo dresing: Obično se dresingom preliva salata i smatra se da je time postignut dobar ukus....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
U različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji....
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu
09. dec.
To je kao mali požar, koji telo gori iznutra, kojeg vremenom održavaju drugi iritanti....
Visokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivVisokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljiv
15. dec.
Žestoka alkoholna pića su sa mnogo više kalorija, a ona koja biste trebali stalno izbegavati su slatki likeri. Maslinovo ulje Jedna dodatna kašika u salati daje vam 100 kalorija više....
Tiramisu bombone oraščićiTiramisu bombone oraščići
25. sep.
Tiramisu bombone oraščići su sjajni za svaki radni dan i praznik!...
Oraščići iz detinjstvaOraščići iz detinjstva
25. maj
Koristila sam električnu presu za oraščiće koja je prethodno zagrejana. Oraššići se peku oko 3-4 minuta, dok ne budu svetlo braon boje....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneSve namirnice, kojih dojilje treba da se klone
28. feb.
Potražite začine, koji dodaju mirise, ali nisu pikantni;/page page 7. Kikiriki Vi ili član vaše porodice imate alergiju na određeni oblik hrane?...
Slatko od zelenih oraščićaSlatko od zelenih oraščića
22. jun
Stavite oceđene oraščiće u ohlađeni sirup i stavite ih da prokuvaju. Skidajte penu. Skinite sa vatre i ostavite da odstoji preko noći....
Liker od zelenih oraščićaLiker od zelenih oraščića
02. jun
U plastičnu plašu od pet litara, koristite praznu flašu od mineralne vode, stavite iseckane oraščiće. Iskoristite sasvim zelene male orahe i prelijte ih rakijom. Dodajte i zrna karanfilića....