Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Muskatni oraščićU indijskoj kuhinji, muskatni oraščić se skoro u potpunosti koristi u slatkišima. U evropskoj kuhinji, muskatni oraščić i njegova kora se posebno često koriste u jelima od krompira....
25. januar
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
02. mart
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama.
Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
14. jun
U koja jela treba dodati ruzmarin?Ruzmarin se ne slaže baš najbolje sa lovorovim listom, pa nije dobro kombinovati ova dva začina u različitim jelima i supama.
Sos od ruzmarina se često koristi u evropskoj kuhinji....
20. april
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Među prvim Evropljanima koji su dotakli ovu kulturu bio je Kolumbo, koji je mislio da je to crni biber.
Ljut ukus kajenske paprike je zbog kapsaicina i vitamina A koji sadrži....
10. dec.
Barbadoski oraščićKorenje biljke nikako ne treba zanemariti. Ono učestvuje u pravljenu protivotrova koji se koristi za ujed zmija....
17. januar
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriOvo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
21. jul
U kojim jelima se koristi korijander?Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
20. april
U kojim jelima se koristi šafran?U mediteranskoj kuhinji se koristi za začinjavanje testenina, rižota, paelja, ali može da se dodaje i jelima sa jagnjetinom, piletinom, ribom, pa čak i nekim supama....
17. april
MacisMacis, poznat i kao muskatni cvet, predstavlja aromatični začin, koji se dobija od polodova zimzelenog drveta muskatnog oraščića Myristica fragrans. Od njega se dobija i popularni začin, muskatni oraščić....
19. sep.
Domaći oraščićiKidamo po malo i stavljamo u otvore u presu za pečenje u obliku oraščića.
Pečemo oraščiće u presi na ringli. Ostavljamo da se ohlade....
23. nov.
Slatki oraščićiKoristi se presa sa kalupima za oraščiće, koja se prethodno ugreva. Oraščići se peku sa obe strane, presa se okreće do svetlobraon boje.
Krem se pripremi tako što se ugreva polovina svežeg mleka i krisatal šećera....
02. okt.
U koja jela treba da dodamo čubar?Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo....
11. mart
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraNakon šestog meseca treba da se nastavi s dojenjem do druge godine uz dodatne hranljve materije....
07. april
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaIdeje za dodatke u salate za unikatan ukus
Kako da dodamo dresing: Obično se dresingom preliva salata i smatra se da je time postignut dobar ukus....
09. april
Koji začini su odgovarajući za supuU različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji....
27. januar
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranuTo je kao mali požar, koji telo gori iznutra, kojeg vremenom održavaju drugi iritanti....
09. dec.
Visokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivŽestoka alkoholna pića su sa mnogo više kalorija, a ona koja biste trebali stalno izbegavati su slatki likeri.
Maslinovo ulje
Jedna dodatna kašika u salati daje vam 100 kalorija više....
15. dec.
Tiramisu bombone oraščićiTiramisu bombone oraščići su sjajni za svaki radni dan i praznik!...
25. sep.
Oraščići iz detinjstvaKoristila sam električnu presu za oraščiće koja je prethodno zagrejana.
Oraššići se peku oko 3-4 minuta, dok ne budu svetlo braon boje....
25. maj
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuEvo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu:
1....
10. avgust
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se klonePotražite začine, koji dodaju mirise, ali nisu pikantni;/page
page
7. Kikiriki
Vi ili član vaše porodice imate alergiju na određeni oblik hrane?...
28. feb.
Slatko od zelenih oraščićaStavite oceđene oraščiće u ohlađeni sirup i stavite ih da prokuvaju. Skidajte penu. Skinite sa vatre i ostavite da odstoji preko noći....
22. jun
Liker od zelenih oraščićaU plastičnu plašu od pet litara, koristite praznu flašu od mineralne vode, stavite iseckane oraščiće.
Iskoristite sasvim zelene male orahe i prelijte ih rakijom. Dodajte i zrna karanfilića....
02. jun