Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mekan patišpanj za kolače i torteIspecite mekani patišpanj za kolače i torte oko 35-40 minuta, obavezno držite vrata rerne zatvorena prvih 20 minuta. Kad bude gotov, ostavite na rešetku da se ohladi.
Nakon što se ohladi, isecite patišpanj kore....
02. jun
Karamel toping za kolače i torteMožete ugrejati karamel toping za kolače i torte na sekund u mikrotalasnoj ili na pari, da malo popusti pre korišćenja....
22. jul
Glazura puslice za kolače i medenjakeOdvajamo belanca, procedimo i ostavljamo u frižideru zatvorene na jednu noć.
Izvadite belanca sledećeg dana i stavite u secka. Dodajte šećer u prahu i sok od limuna.
Stavite umerenu temperaturu i mešajte 15 minuta ili...
18. januar
Toping od višanja za kolače i deserteU posudu stavite višnje i dodajte šećer i vodu.
Stavite višnje na umerenu vatru i pustite da se kuvaju, kako bi voće moglo pustiti više sirupa iz višanja, potrebno im je 20-30 minuta.
Za pripremu zgušnjivača uzmite...
20. mart
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteŽelatn prelivamo sa 40 ml vode i ostavljamo da nabubri.
U metalnu posudu stavljamo šećer, vodu, pavlaku i kakao. Stavljamo na vatru da provri i šećer da se rastvori.
Skidamo sa vatri i dodajemo isečenu čokoladu. Smesu...
28. jul
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
Toping od maline za kolače i deserteDodajemo i tiping od maline za kolače i deserte.
Završavamo keksom. Lagani desert sa idealnim dodatkom topinga od maline....
07. maj
Univerzalno testo za kolače i slane kifliceKvasac razmutite u mlakoj vodi sa 1 kašikom šećera i 2 kašike brašna.
Čim naraste, stavite ga u sredinu brašna, dodajte ostale sastojke i zamesite testo koje se ne lepi.
Pokrijte folijom i ostavite ga 30 minuta da...
19. jul
Sirup od smeđeg šećera za kolače i deserteOvaj sirup od smeđeg šećera za kolače i deserte je savršen za prelivanje kora za torte.
Možete dodati malo konjaka ili ruma kako biste pojačali aromu....
25. feb.
Kolagen - šta treba da znateEvo koji kolagen će nam pomoći u problemima koji se pojavljuju.
Kolagen tip I
Ovaj kolagen može da se nađe na mestima kao što je koža, tetive, krvni sudovi i unutrašnji organi....
18. avgust
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaRazlog za to naziva se kolagen.
Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova tela stvara celina tela....
12. dec.
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaOsim toga, lutein, koji se u njima u izobilju nalazi, se brine o sinteziranju kolagena i dobrom izgledu kože,
Sinteza kolagena je jedan od najvažnijih procesa u organizmu, zahvaljujući kome izgledamo mlađe, energičnije...
29. april
Čokoladno testo za kolačeDobro promešajte i napravite kolače uz pomoć šprica sa reckastim nastavkom....
19. januar
Osnovni krem za kolačeŽumanca, koja ste odvojili umutite sa dve vrste šećera. U tankom mlazu sipajte brašno, dok istovremeno energično mešate.
Na isti način dodajte i sveže mleko. Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum. Promešajte...
26. maj
Začini za božićne kolačeNa primer, ne možete da napravite svoj omiljeni božićni medenjak bez meda, ili kolače sa ukusom đumbira bez đumbira....
30. dec.
Beskrajno ukusna torta sa uskršnjim kolačemPočnite prvo sa kremom. U posudi u kojoj ćete kuvati krem stavite hladno sveže mleko, skrob i šećer, dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu.
Stavite posudu na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne, pred kraj dodajte...
11. jun
Čokoladni kolač sa starim Uskršnjim kolačemšolja - 240 ml
Sameljite Uskršnji kolač u blenderu ili izmrvire rukom. Koristila sam domaći kolač.
Pomešajte mrvice kolača, kakao, mleveno orahe i prašak za pecivo.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte...
08. jun
Krokan od kikirikija za kolačeOvaj domaći krokan (grilijaž) se koristi za kolače, pa prema tome kolač može da se nalomi ili samelje u blenderu.
Kikikiriki krokan za kolače se čuva u staklenoj posudi u frižideru....
19. maj
Jednostavno testo za božićne kolačeU posudi se pomešaju pčelinji med i šećer. Dodaju se vanila, cimet i đumbir.
Dodaju se jaja uz neprestano mešanje, nakon toga i ulje. Smesa se meša neprestano dok ne postane glatka. Na kraju se dodaje i soda za hleb....
20. januar
Glazure za kolače i torteČokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače.
Čokoladna glazura za kolače
Lako se pravi: pomešajte pola šolje šećera sa 1 kašikom kakao praha. Dodajte 3 kašike svežeg mleka....
04. dec.
Sočni desert sa Uskršnjim kolačem i rumomIsečemo Uskršnje kolače na kriške debljine oko 2 centimetra.
Stavljamo na tihu ringlu mleko i šolju šećera. Dodajemo esenciju ruma i vanile. Mešamo, dok se šećer ne istopi. Nakon toga ostavljamo da se ohladi....
12. jul