Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrznuto povrće iz rerne sa pavlakomZamrznuto povrće iz rerne sa pavlakom
23. maj
U duboki tiganj stavljamo zamrznuto povrće, zajedno sa maslacem i jednom kockicom bujona od povrća, Ako je potrebno dodajemo malo vode da dobro omkša svo povrće. Luk sečemo na krugove i malo ga propržimo....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Pogodan je i za ražnjiće i šnicle na žaru; - Svinjski kotlet se može špikovati i ispeći ceo u rerni....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Takođe je pogodno za pikovanje, mariniranje itd. Nakon odgovarajuće obrade možete da ga poslužite ili celo ili zajedno sa odgovarajućim garnirunogom (krompir pire, krompir, dinstano povrće, pirinač itd.)...
Sosevi pogodni za šnicleSosevi pogodni za šnicle
09. sep.
Tako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta...
Začini pogodni za sočivoZačini pogodni za sočivo
25. jul
Količina je pitanje ukusa i takođe zavisi od toga koliko sočiva želite da skuvate....
Posude, pogodne za mikrotalasnuPosude, pogodne za mikrotalasnu
20. april
Plastične posude, napravljene od termo stabilne plastike, pogodne su za korišćenje u mikrotalasnoj rerni. Obične polietilenske kese se ne preporučuju za upotrebu....
Dinstano povrće za garnirDinstano povrće za garnir
20. april
Brokoli iskidajte na ružice. Stablo brokolija oljuštite i secite na kockice. Šargarepu i papriku kuvajte na pari, kad bude skoro gotovo, dodajte brokoli i kelj. Izvadite u posudu. Prelijte maslinovim uljem ili stavite...
Marinada za pečeno povrćeMarinada za pečeno povrće
14. april
Sa tako spremljenom marinadom možete da marinirate povrće pre nego što ih ispečete na roštilju ili u rerni i nakon što je povrće već skuvano....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Napunite kesu za zamrzavanje i zapamtite koliko kašika ili lopatica sadrži. Nemojte prepuniti pakovanje....
Povrće sa žumancem za bebePovrće sa žumancem za bebe
07. april
Promešajte dobro sve i poslužite povrće sa žumancem za bebe....
Jednostavno pripremljeno povrće za čorbeJednostavno pripremljeno povrće za čorbe
30. sep.
Jedna teglica, koja u sebi ima sazrelo jesenje povrće i dovoljna je doza za pripremanje čorbi, kaša i drugih jela. Tačne količine povrća nisu date, jer će svaka domaćica odrediti željene količine po svom ukusu....
Marinada za povrće na roštiljuMarinada za povrće na roštilju
11. feb.
U ovu marinadu potopite povrće i ostavite da odstoje na hladnom bar 1 sat. Posle toga polako iscedite, pre nego sto stavite na roštilj....
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafePraktični saveti za korišćenje taloga od kafe
22. jul
Nešto više - korišćenjem taloga od kafe na zemljištu može privući crve, koji su odlični za važu baštu. Da biste koristili kafu kao đubrivo, prosto je rasporedite u zemlju oko vaših biljaka. 2....
Pogodni prilozi za jagnjeće pečenjePogodni prilozi za jagnjeće pečenje
29. feb.
Treba vam i povrće. Predstavljamo vam 5 izuzetno pogodnih garnitura za jagnjeće pečenje. Izuzetno su relevantne za đurđevsku trpezu, a i za ostalo vreme kada vam se jede pečeno jagnje....
Koje vino je pogodno za zečetinu?Koje vino je pogodno za zečetinu?
02. dec.
Za zečetinu su pogodna vina srednje gustine i sa ne previsokim procentom alkohola. To mogu biti i bela i crvena, lagana i sveža vina....
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
Naravno, antioksidanti se unose putem voća i povrća, a malo crne kvalitetne čokolade nikako ne bi škodilo. Takođe, ona će nam poboljšati raspoloženje i nateraće nas da se osećamo smirenije....
Koliko dugo je majonez dobar za upotrebu?Koliko dugo je majonez dobar za upotrebu?
30. maj
Zato je važno znati koliko vremena ima do isteka. Stručnjaci preporučuju da čuvate majonez u frižideru nakon otvaranja. Otvorena tegla Helmanovog majoneza ostaje u dobrom kvalitetu 2-3 meseca kada se pravilno ohladi....
Voće i povrće za dojiljeVoće i povrće za dojilje
28. feb.
Zeleno lisnato povrće za više gvožđa Od povrća je najbolje zeleno lisnato povrće kao što je to kopriva ili spanać. Oni su bogati gvožđem, koje je nephodno za zdravlje beba....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Najbolji način da se sačuvaju hranljive materije u povrću jeste da se ispeče kako treba. Saveti za pečenje povrća na roštilju Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća....
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenje
04. nov.
Sama reč „beli luk“ ili na engleskom "garlic" potiče iz staroengleskog jezika i reči „garleac“, što znači „koplje“. Beli luk je poznat već 6000 godina i poreklom je iz Centralne Azije, a već dugo je glavni začin mediteranskog...
Začini pogodni za jela sa bamijomZačini pogodni za jela sa bamijom
29. sep.
Bamija je zanimljivo i prilično kontroverzno povrće iz porodice Slezova....
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?
09. nov.
Različite vrste brašna imaju različite teksture i sadržaj proteina i glutena. Gluten je supstanca koja daje testu za picu njegovu elastičnu konzistenciju. Neka brašna stvaraju hrskaviju koru, dok druga čine picu mekšom...
Koja riba je pogodna za pohovanje?Koja riba je pogodna za pohovanje?
18. avgust
Bakalar, som, iverak, grgeč su na spisku kao pogodne vrste. Za prženje (pečenje) preporučuje se upotreba ulja blagog ukusa, kao što je biljno, od kikirikija ili ulje od repice....