Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrznuto povrće iz rerne sa pavlakomU duboki tiganj stavljamo zamrznuto povrće, zajedno sa maslacem i jednom kockicom bujona od povrća, Ako je potrebno dodajemo malo vode da dobro omkša svo povrće.
Luk sečemo na krugove i malo ga propržimo....
23. maj
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Pogodan je i za ražnjiće i šnicle na žaru;
- Svinjski kotlet se može špikovati i ispeći ceo u rerni....
20. maj
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Koji je deo svinje za šta pogodanTakođe je pogodno za pikovanje, mariniranje itd. Nakon odgovarajuće obrade možete da ga poslužite ili celo ili zajedno sa odgovarajućim garnirunogom (krompir pire, krompir, dinstano povrće, pirinač itd.)...
21. januar
Sosevi pogodni za šnicleTako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta...
09. sep.
Začini pogodni za sočivoKoličina je pitanje ukusa i takođe zavisi od toga koliko sočiva želite da skuvate....
25. jul
Posude, pogodne za mikrotalasnuPlastične posude, napravljene od termo stabilne plastike, pogodne su za korišćenje u mikrotalasnoj rerni. Obične polietilenske kese se ne preporučuju za upotrebu....
20. april
Dinstano povrće za garnirBrokoli iskidajte na ružice. Stablo brokolija oljuštite i secite na kockice.
Šargarepu i papriku kuvajte na pari, kad bude skoro gotovo, dodajte brokoli i kelj. Izvadite u posudu.
Prelijte maslinovim uljem ili stavite...
20. april
Marinada za pečeno povrćeSa tako spremljenom marinadom možete da marinirate povrće pre nego što ih ispečete na roštilju ili u rerni i nakon što je povrće već skuvano....
14. april
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Napunite kesu za zamrzavanje i zapamtite koliko kašika ili lopatica sadrži.
Nemojte prepuniti pakovanje....
13. mart
Jednostavno pripremljeno povrće za čorbeJedna teglica, koja u sebi ima sazrelo jesenje povrće i dovoljna je doza za pripremanje čorbi, kaša i drugih jela.
Tačne količine povrća nisu date, jer će svaka domaćica odrediti željene količine po svom ukusu....
30. sep.
Marinada za povrće na roštiljuU ovu marinadu potopite povrće i ostavite da odstoje na hladnom bar 1 sat.
Posle toga polako iscedite, pre nego sto stavite na roštilj....
11. feb.
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafeNešto više - korišćenjem taloga od kafe na zemljištu može privući crve, koji su odlični za važu baštu. Da biste koristili kafu kao đubrivo, prosto je rasporedite u zemlju oko vaših biljaka.
2....
22. jul
Pogodni prilozi za jagnjeće pečenjeTreba vam i povrće. Predstavljamo vam 5 izuzetno pogodnih garnitura za jagnjeće pečenje. Izuzetno su relevantne za đurđevsku trpezu, a i za ostalo vreme kada vam se jede pečeno jagnje....
29. feb.
Koje vino je pogodno za zečetinu?Za zečetinu su pogodna vina srednje gustine i sa ne previsokim procentom alkohola. To mogu biti i bela i crvena, lagana i sveža vina....
02. dec.
Koliko je korisna crna čokoladaNaravno, antioksidanti se unose putem voća i povrća, a malo crne kvalitetne čokolade nikako ne bi škodilo. Takođe, ona će nam poboljšati raspoloženje i nateraće nas da se osećamo smirenije....
28. jun
Koliko dugo je majonez dobar za upotrebu?Zato je važno znati koliko vremena ima do isteka.
Stručnjaci preporučuju da čuvate majonez u frižideru nakon otvaranja. Otvorena tegla Helmanovog majoneza ostaje u dobrom kvalitetu 2-3 meseca kada se pravilno ohladi....
30. maj
Voće i povrće za dojiljeZeleno lisnato povrće za više gvožđa
Od povrća je najbolje zeleno lisnato povrće kao što je to kopriva ili spanać. Oni su bogati gvožđem, koje je nephodno za zdravlje beba....
28. feb.
Saveti za pečenje povrćaNajbolji način da se sačuvaju hranljive materije u povrću jeste da se ispeče kako treba.
Saveti za pečenje povrća na roštilju
Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća....
02. okt.
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeSama reč „beli luk“ ili na engleskom "garlic" potiče iz staroengleskog jezika i reči „garleac“, što znači „koplje“. Beli luk je poznat već 6000 godina i poreklom je iz Centralne Azije, a već dugo je glavni začin mediteranskog...
04. nov.
Začini pogodni za jela sa bamijomBamija je zanimljivo i prilično kontroverzno povrće iz porodice Slezova....
29. sep.
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Različite vrste brašna imaju različite teksture i sadržaj proteina i glutena. Gluten je supstanca koja daje testu za picu njegovu elastičnu konzistenciju.
Neka brašna stvaraju hrskaviju koru, dok druga čine picu mekšom...
09. nov.
Koja riba je pogodna za pohovanje?Bakalar, som, iverak, grgeč su na spisku kao pogodne vrste. Za prženje (pečenje) preporučuje se upotreba ulja blagog ukusa, kao što je biljno, od kikirikija ili ulje od repice....
18. avgust