Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj treba da se potapa otprilike 12 sati, ali ne više od 15 sati da se ne bi fermentisao. Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?...
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
Koliko dugo se kuva pasulj u ekspres loncu?Koliko dugo se kuva pasulj u ekspres loncu?
23. avgust
Savet za vas po pitanju toga koliko dugo se kuva pasulj u ekspres loncu je ne duže od 20 minuta - inače postoji opasnost da se mnogo prekuva....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Koliko dugo se kuva riba?Koliko dugo se kuva riba?
20. okt.
Ali vreme kuvanja ribe takođe zavisi od toga koliko debele komade isečete ili koliko je velika cela riba; - Da začinite ribu u vodu u kojoj ćete kuvati ribu, morate staviti so, biber u zrnu, luk, peršun, celer, šargarepu...
Koliko dugo se kuva boranija?Koliko dugo se kuva boranija?
24. jul
Evo opšteg vodiča o tome koliko dugo kuvati boraniju koristeći različite tehnike. Koliko dugo se kuva boranija Kuvanje je uobičajena metoda kuvanja boranije....
Koliko dugo se kuva slatko?Koliko dugo se kuva slatko?
24. jun
Odnos voća i šećera je 1:1, ali zavisi i od toga koliko je voćka zrela. Više šećera daje više sirupa. Za slatko od jagoda, malina ili kupina, količina šećera može da se smanji dva puta....
Koliko dugo se kuva petao?Koliko dugo se kuva petao?
23. avgust
To koliko dugo ćete kuvati petla zavisi od toga šta ćete koristiti kako biste skuvali petla i to koliko je on star....
Koliko dugo se kuva kopriva?Koliko dugo se kuva kopriva?
16. avgust
Koliko dugo se kuva kopriva? U ključalu vodu se stavljaju koprive na otprilike 5 minuta kako bi mogli listići da se otpuste....
Koliko dugo se kuva boranija?Koliko dugo se kuva boranija?
11. avgust
Boranija je hrana koja je poznata svakom domaćinstvu na balkanu, koja je takođe mnogo ukusna i voljena. Boranija je veoma bogata kalijumom. Varijanti za njeno spremanje ima mnogo i raznovrsne su - čorbe, janije, učestvuje...
Koliko dugo se kuva žito?Koliko dugo se kuva žito?
10. avgust
Žito je jedna od najstarijih poznatih kultura čovečanstva i veoma je korisno za konzumaciju. Žito ili još pšenica može da bude uključeno u raznovrsne obroke poput doručka, ručka ili večere. Prilikom pripremanja ...
Koliko dugo se kuva spanać?Koliko dugo se kuva spanać?
22. januar
Spanać sigurno spada u kategoriju najkorisnijih prolećnih darova. Ovo lisnato povrće je izuzetno bogato mineralima, sadrži velike količine vitamina C, vitamina A, vitamina iz B grupe, beta karotena i dr. U njemu ima...
Koliko dugo se kuva bundeva?Koliko dugo se kuva bundeva?
02. nov.
Dolaskom jeseni na pijacama se pojavljuju bundeve, što mnoge od nas podseća na deserte sa bundevom, koje smo voleli u detinjstvu. Nije slučajno što bundevu nazivaju Caricom biljaka. Ona je niskokalirična, a u isto vreme...
Koliko dugo se kuva soja?Koliko dugo se kuva soja?
18. april
Soju nazivaju mesom za vegetarijance. U suštini, soja je mahunarka, koja slobodno može da zameni meso i mesne prerađevine u brojnim jelima, kao što su: musaka, punjene paprike, čak i šnicle. Pripremanje soje nije...
Koliko dugo se kuva pirinač?Koliko dugo se kuva pirinač?
18. april
Rekli smo više puta, da je pripremanje pirinča prava umetnost, koja zahteva iskustvo i znanje. Nepravilno kuvanje ili prženje pirinča može da bude razlog da porodici i prijateljima servirate lepljivu bezobličnu masu, koja...
Koliko dugo se kuva kukuruz?Koliko dugo se kuva kukuruz?
06. april
Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu. Po...
Koliko dugo se kuva krompir?Koliko dugo se kuva krompir?
26. mart
Vreme kuvanja krompira zavisi od njegove veličine, vrste i toga da li sadrže više skroba. Obično se stariji krompir srednje veličine sa korom skuva za oko 25-30 minuta. Oguljen stari krompir srednje veličine za 20-25...
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Uključuje se na 200 stepeni, dok ne provir, nakon čega se smanjuje na 170 i kuva se oko tri sata ili dok se pasulj dobro ne skuva. Na kraju se soli....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike. Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....