Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Ovu vrstu pirinča vole mnogi majatori kuvanja i zbog neverovatnog kvaliteta da se ne slepljuje. Zbog toga je idealan za toping i salate. Pirinač Karolina nema potrebe da se potapa, samo je pranje dovoljno....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Možete peći pile u foliji ili u posebnoj kesi za pečenje mesa, dodajući različite vrste povrća i začina....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?
28. jun
Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Za komade različite veličine će biti potrebno različito vreme, ali standardno pravilo je 30 minuta na 450 g....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
Koliko vremena je potrebno da se aktivira kvasac?Koliko vremena je potrebno da se aktivira kvasac?
15. januar
On predstavlja koncetrovanu masu kvasnih gljivica vrste Saccharomyces cerevisiae i masovno se koristi u prehrambenoj industriji....
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Koliko su kalorične različite vrste špageta?
25. okt.
Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada. Takođe je zabluda da...
Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?
08. feb.
Jagnjeći set iznutrica sa dobro opere. Po želji možete ga potopiti u vodu sa malo sirćeta da biste uklonili deo mirisa. Stavi se da provri u oko 1500 ml vode, dodajući 2-3 kašičice soli. Tokom kuvanja se skida pena....
Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?
08. feb.
Vreme za pečenje jagnjetine u furuni je oko 4-5 sati, a većim jagnjadima je potrebno duže vreme pečenja. Prijatno! Pogledajte naše druge recepte za: - celo pečeno jagnje; - ili za jagnjetinu u đuvečari....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koristi različitih vrsta čajevaKoristi različitih vrsta čajeva
19. nov.
U sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva. Zeleni čaj Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?
04. april
Jedna od namirnica koje možete pripremiti na veoma različite načine je pirinač....
Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?
08. sep.
Takođe je dobro jesti više pasulja i graška, tofu, obogaćen kalcijumom, semenke, orašaste plodove i neke vrste riba....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
U kuhinji se koriste razne vrste alkohola, a najčešće su to vino, pivo, rakija, konjak, rum, liker....
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ekleri sa ovom vrstom obrade postaju hrskavi, mekani, i nije ih potrebno seći nakon pečenja. Kolači mogu da se peku u nekoliko plehova u isto vreme na različitim nivoima u rerni. Za ostale pečene proizvode (npr....
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
08. april
Glikemijski indeks različitih vrsta mesa - Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50 - Goveđe meso ima indeks 40 - Pileće meso ima glikemijski indeks 30 - Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
Preliv za različite salatePreliv za različite salate
14. mart
Sve sjediniti i mešati dok se ne dobije glatka smesa. Bosiljak dodati na kraju. Ovaj preliv je jako ukusan i možete ga dodati mnogim salatama. Nadamo se da će vam se dopasti!...
Tiramisu bez alkoholaTiramisu bez alkohola
10. mart
Na ovaj način ređajte piškote i krem, dok ne potrošite sastojke, ali treba da završite kremom. Pospite tiramisu kakaom i ohladite ga najmanje 2 sata. Kunzumirajte sa zadovoljstvom!...