Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
08. januar
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Ostali prirodni konzervansi se stavljaju kao količina u zavisnosti od vrste turšije koja se pravi.
A u ovom članku možete da vidite i klasične vrste turšija koje će dopuniti vašu trpezu tokom zimskih meseci....
09. feb.
Koliko soli se stavlja u pršutu?Začinjena pršuta se stavlja na suvo i provetreno mesto, obešena da se suši....
21. feb.
Koliko soli se stavlja u ljutenicu?Naravno, sve zavisi od ukusa potrošača, zbog čega prilikom dodavanja soli u proizvode nju treba dodavati malo i postepeno uz dobro mešanje ljutenice i zatim je obavezno probajte, pa po ukusu prosudite koliko želite da bude...
12. jul
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Već dugi niz godina se tvrdi da bela rafinisana so je bela smrt. Višegodišnjim ispitivanjima, u kojima je učestvovalo preko nekoliko desetina hiljada ljudi srednjeg godišje dobi, došlo se do zaključka da redovna konzumacija...
18. mart
Koliko soli se stavlja u teglu mesa?Konzerviranje i sterilizacija mesa često olakšava domaćicama posao.
Priprema tegli sa mesom nije težak i dug proces. Meso možete lako sačuvati tako da ga možete koristiti kad god želite i kako god želite.
Međutim...
04. nov.
Šarena turšija u teglamaOkreću se sa poklopčićima na dole.
Kada se ohlade, stavljaju se za zimu u podrum ili ostavu na tamno i hladno.
Šarena turšija u teglama je gotova....
23. jul
Mešana Turšija u TeglamaStavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo bez kuvanja....
26. dec.
Brza turšija u buretuPovrće se sipa. Nemojte ga kuvati ili sterilisati.
Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana.
Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
04. sep.
Jesenja turšija u šerpiOstavljamo da se ohladi.
Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru.
Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana.
Svakog dana turšija je sve ukusnija....
30. okt.
Seoska turšija u buretuSledeći je paradajz i na kraju se stavljaju kornišoni. Dok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola....
16. avgust
1
Slana turšija u buretuPoređajte povrće u bure i dodajte 30-40 g soli na 1 kg povrća.
Dolijte vodu do vrha bureta i zatvorite ga. Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom....
11. avgust
Turšija u plastičnim bocamaDa bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
25. nov.
Obična mešana turšija u buretuIzmerite 10 l vode u posudu, izmerite 400 g soli, dodajte je u vodu i mešajte da se potpuno rastvori. Prelijte povrće gotovom salamurom da pokrije dobro povrće....
13. avgust
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Aspirin produžava rok trajanja domaćih turšija, ako je potrebno i godinama....
12. sep.
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Kamena i morska so uvek su igrale važnu ulogu za ljude. So nije samo začin. So sadrži elemente koji određuju stanje našeg zdravlja.
Veruje se da Kolumbo ne bi stigao u Ameriku da nije imao soli na svom brodu za soljenje...
28. jun
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Turšija u teglama od 3 litraU sredinu stavljam preostala 4 aspirina i ponovo dodam malo začina i dopunite sa kupusom, komadićima jabuke i, po potrebi, sa ostalim povrćem. Završite ređanje sa strukom peršuna i sipajte vodu u teglu....
19. sep.
Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?Takođe pogledajte kada i koliko konzervansa se dodaje u turšiju....
16. nov.
Turšija s karfiolom i šargarepomSipa se sirće do donje crte dodaje se so i šećer i dopunjava se do gornje ivice vodom.
Zatvara se poklopcem i ostavlja da se ukiseli. Brza turšija i lagana za pripremu....
20. sep.
Jednostavna turšija u teglama od tri litraNakon 4-5 kutlača se doliva do vrha i zatvara se poklopcima.
Čuvamo na hladnom, pri čemu 4-5 dana se mešaju drvenom varjačom....
28. sep.
1
Seoska turšija u teglama iz grada KarlovaNakon toga stavite turšiju u tegle, pritisnite da bude dobro zbijena.
Odozgo prelijte marinadom i sterilizujte 15 minuta....
10. januar