Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
U samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe. Nakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje. 1....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena treba da narasta hleb?Koliko vremena treba da narasta hleb?
24. nov.
Nažalost, teško možemo da damo tačan odgovor na pitanje koliko vremena treba da narasta hleb da bi bio spreman za pečenje....
Na koliko stepeni treba da narasta testo?Na koliko stepeni treba da narasta testo?
06. nov.
Ovaj proces narastanja testa protiče na različitim temperaturama, čak i u frižideru (koliko god vam zvučalo neverovatno)....
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Umesite glatko testo, tako što ga u neko vreme prebacite na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavite da mesite otprilike 10 minuta....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo. Testo premazujemo s malo ulja i ostavljamo ga na sobnoj temperaturi na 15 minuta....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta. Posle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Pre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu. Krugove ostavljamo da nadođu ponovo, dok se ne udvostruče....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Koliko vremena se odmrzava testo?Koliko vremena se odmrzava testo?
14. okt.
1
Testo se izvadi iz pakovanja i stavi u odgovarajući tanjir ili, ako ga imate, stalak za odmrzavanje. Treba ga s vremena na vreme okrenuti. Ne treba dozvoliti da se testo zagreje....
Univerzalno testo u mini pekariUniverzalno testo u mini pekari
26. jul
Uključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta. Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
Super testo u mini pekariSuper testo u mini pekari
22. maj
Uključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta. Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
Desert Nema vremenaDesert Nema vremena
21. sep.
Kolač često pravi jedna koleginica, koja obično nema mnogo vremena na raspolaganju. Izvadite kolač iz frižidera i tankim nožem pređite preko zidova kolača, kako bi se odlepio. Isecite na 4 parčeta....
Testo za ukrašenu pogačuTesto za ukrašenu pogaču
04. januar
Još jedna i brža opcija uključimo rernu na 50 stepeni, kada se zagreje isključimo i stavimo testo za pogašu pokriveno da naraste. Za 15-ak minuta slavska pogača je spremna za oblikovanje....