Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Ako volite da eksperimentišete sa različitim vrstama supa ili čorbi, preporučujemo vam da probate sledeće: - čorba sa ćufticama; - supa od pečuraka; - čorba od spanaća; - paradajz čorba; - čorba od zeca...
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko vremena se pasterizuje domaća pašteta?Koliko vremena se pasterizuje domaća pašteta?
25. mart
Toliko vremena kuvajte domaću paštetu. Pasterizovana domaća pašteta čuva se na hladnom i tamnom mestu, rok trajanja je prilično dug kad se zatvori na ovaj način....
Pečurke u maslacuPečurke u maslacu
12. okt.
Pečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro. U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Marinirane pečurke i šargarepeMarinirane pečurke i šargarepe
25. maj
Za sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje. Prijatno!...
Pirinač, pečurke i povrćePirinač, pečurke i povrće
26. feb.
Luk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade. Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti krupno secene šampinjone da porumene....
Aromatične pečurke u maslacuAromatične pečurke u maslacu
25. jun
Pospite je preko gotovih pečurki u maslacu. Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
Pečurke sa skrobomPečurke sa skrobom
05. april
Pečurke sa skrobom se peku na 170 stepebi sa ventilatorom 10 minuta....
Pečurke sa čedromPečurke sa čedrom
22. sep.
Pečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle. Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
Pečurke sa pirinčemPečurke sa pirinčem
23. april
Prelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri. Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
Pečurke sa bulguromPečurke sa bulgurom
29. sep.
Pečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu. Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....
Pečurke na griluPečurke na grilu
30. maj
Uklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite. U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
Pečurke na maslacuPečurke na maslacu
29. maj
Zagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte. Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk....
Pečurke u maslacu na tiganjuPečurke u maslacu na tiganju
21. sep.
Pečurke se operu i usitne. Dinstaju se u masnoći dok se s vremena na vreme mešaju, da se ne zalepe ili ne zagore. Na kraju se začinjavaju aromatičnim začinima....
Punjena jaja pečurke u traviPunjena jaja pečurke u travi
05. maj
1
Ova jaja najlepše izgledaju ako se serviraju "u travi" koja se po sopstvenoj ideji može imitirati raznim povrćem (kao na slici)....
Pečurke u maslacu i pirinčuPečurke u maslacu i pirinču
11. okt.
Operemo i isečemo pečurke. Dinstamo ih u maslacu, dodajemo so i vegetu. Kad se dobro zaprži dodajemo pirinač dugog zrna i 900 ml vode. Kad se skuva dodajemo soja sos....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Svinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Slatke pečurke za rodjendanSlatke pečurke za rodjendan
23. mart
Dok su još tople pospite šećerom u prahu i slatke pečurkice za rođendan su gotove za vašu žurku....
Marinirane pečurke sa ruzmarinomMarinirane pečurke sa ruzmarinom
02. april
Oljuštite i očistite pečurke. Ako su krupnije isecite ih na pola. Stavit eih u odgovarujuću posudu i prelijte vodom. Dodajte sirće, ulje, so i šećer. Ugrejte ih, dok ne provre. Ostavite da vri oko 5-6 minuta....