Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Koje meso se koliko pečeSvinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
26. jul
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Za jagnjeću supu ili čorbu jagnjetina se kuva 1, 5 - 2 sata. Govedina se kuva otprilike 1, 5 sata, zec je gotov nakon 30-40 minuta....
05. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Jagnjetina sa pirinčemJagnjetina se iseče na zalogaje. Stavljamo da se prži na maslacu dok ne pocrveni. Posolimo po ukusu i začinimo biberom.
Sipamo 1.5 šolju tople vode i ostavljamo da se kuva sve dok ne bude gotovo....
30. mart
Jagnjetina sa krompiromPromešajte ih u masnoći koja se slila od pečenja i sipajte bujon. Stavite posudu opet u rernu, pojačajte temperaturu na 180°C i pecite još 30-40 minuta....
24. mart
Jagnjetina sa boranijomJagnjeće meso se iseče na porcije i zaprži se u malo masnoće. Izvadi se iz posude za kuvanje i na njegovo mesto se stavljaju luk isečen na sitno i šargarepe.
Čim omekša dodaje se konzervisana boranija....
02. jul
Pečena jagnjetina u mlekuVratite jagnjetinu da se peče.
Možete poslužiti sa prilogom od graška, boranije ili drugim povrćem....
03. avgust
Jagnjetina u glinenoj đuvečariOstavljamo na uključenom gornjem grejaču da se meso i odozgo zapeče....
29. avgust
Krhka jagnjetina u rerniPoređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode.
Pokrije se folijom i peče u zagrejanoj rerni dva sata. Što se sporije peče postaje krhkije.
Skine se folija i zapeče se još mali za zlatastu koricu....
21. april
Pečena jagnjetina u rerniStavite da se peče sa folijom dok ne porumeni, pa onda sklonite foliju i vratite da se dobro zapeče....
20. mart
Pečena jagnjetina u porcijamaMeso isecite na porcije, operite i osušite. U odgovarajućoj dubokoj posudi naparavite kašu od soli, aleve paprike i bibera, brašna i ulja, mešajući sve te sastojke. Potopite svaku porciju i uvaljajte u smesu.
Poređajte...
02. maj
Pečena jagnjetina u folijiMalo pre nego što izvadite iz rerne, sklonnite foliju i ostavite da se zapeče....
17. jul
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina.
Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac.
Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
21. dec.
Pečena jagnjetina u tepsijiPo želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona.
Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova....
21. okt.
Pečena jagnjetina u đuvečariOdozgo se stavljaju grančice nane.
Jagnjetina u đuvečari se stavlja u ne zagrejanu rerni na 200 stepeni. Nakon što meso počne da se peče rerna se smanjuje na 160 stepeni i tako se ostavlja dva sata....
20. nov.
Ukusna jagnjetina u đuvečariNapravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.
Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.
Dodajte maslac, šolju belog vina i...
28. april
Dinstana jagnjetina u đuvečariOperite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli.
Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....
10. okt.
Kuvana jagnjetina sa zeljemJagnjetinu operite, prelijte vodom i ostavite da proključa. Posle isipajte vodu i sipajte 1, 5 l tople vode i neka se kuva (sačuvajte bujon).
Izvadite ga iz bujona, osušite meso i kratko propržite u malo ulja....
22. april
Jagnjetina sa mladim lukomNeka se sve zajedno malo prokrčka, pa preko posipajte peršun i posolite po želji....
04. april