Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Svinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Za jagnjeću supu ili čorbu jagnjetina se kuva 1, 5 - 2 sata. Govedina se kuva otprilike 1, 5 sata, zec je gotov nakon 30-40 minuta....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Jagnjetina sa pirinčemJagnjetina sa pirinčem
30. mart
Jagnjetina se iseče na zalogaje. Stavljamo da se prži na maslacu dok ne pocrveni. Posolimo po ukusu i začinimo biberom. Sipamo 1.5 šolju tople vode i ostavljamo da se kuva sve dok ne bude gotovo....
Jagnjetina sa krompiromJagnjetina sa krompirom
24. mart
Promešajte ih u masnoći koja se slila od pečenja i sipajte bujon. Stavite posudu opet u rernu, pojačajte temperaturu na 180°C i pecite još 30-40 minuta....
Jagnjetina sa boranijomJagnjetina sa boranijom
02. jul
Jagnjeće meso se iseče na porcije i zaprži se u malo masnoće. Izvadi se iz posude za kuvanje i na njegovo mesto se stavljaju luk isečen na sitno i šargarepe. Čim omekša dodaje se konzervisana boranija....
Pečena jagnjetina u mlekuPečena jagnjetina u mleku
03. avgust
Vratite jagnjetinu da se peče. Možete poslužiti sa prilogom od graška, boranije ili drugim povrćem....
Jagnjetina u glinenoj đuvečariJagnjetina u glinenoj đuvečari
29. avgust
Ostavljamo na uključenom gornjem grejaču da se meso i odozgo zapeče....
Krhka jagnjetina u rerniKrhka jagnjetina u rerni
21. april
Poređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode. Pokrije se folijom i peče u zagrejanoj rerni dva sata. Što se sporije peče postaje krhkije. Skine se folija i zapeče se još mali za zlatastu koricu....
Pečena jagnjetina u rerniPečena jagnjetina u rerni
20. mart
Stavite da se peče sa folijom dok ne porumeni, pa onda sklonite foliju i vratite da se dobro zapeče....
Pečena jagnjetina u porcijamaPečena jagnjetina u porcijama
02. maj
Meso isecite na porcije, operite i osušite. U odgovarajućoj dubokoj posudi naparavite kašu od soli, aleve paprike i bibera, brašna i ulja, mešajući sve te sastojke. Potopite svaku porciju i uvaljajte u smesu. Poređajte...
Pečena jagnjetina u folijiPečena jagnjetina u foliji
17. jul
Malo pre nego što izvadite iz rerne, sklonnite foliju i ostavite da se zapeče....
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetina u ekspres loncu
21. dec.
Jagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina. Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac. Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
Pečena jagnjetina u tepsijiPečena jagnjetina u tepsiji
21. okt.
Po želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona. Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova....
Pečena jagnjetina u đuvečariPečena jagnjetina u đuvečari
20. nov.
Odozgo se stavljaju grančice nane. Jagnjetina u đuvečari se stavlja u ne zagrejanu rerni na 200 stepeni. Nakon što meso počne da se peče rerna se smanjuje na 160 stepeni i tako se ostavlja dva sata....
Ukusna jagnjetina u đuvečariUkusna jagnjetina u đuvečari
28. april
Napravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć. Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove. Dodajte maslac, šolju belog vina i...
Dinstana jagnjetina u đuvečariDinstana jagnjetina u đuvečari
10. okt.
Operite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli. Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....
Pečena jagnjetina na povrćuPečena jagnjetina na povrću
30. dec.
Jelo je gotovo kad se meso lako odvaja od kostiju....
Kuvana jagnjetina sa zeljemKuvana jagnjetina sa zeljem
22. april
Jagnjetinu operite, prelijte vodom i ostavite da proključa. Posle isipajte vodu i sipajte 1, 5 l tople vode i neka se kuva (sačuvajte bujon). Izvadite ga iz bujona, osušite meso i kratko propržite u malo ulja....
Jagnjetina sa mladim lukomJagnjetina sa mladim lukom
04. april
Neka se sve zajedno malo prokrčka, pa preko posipajte peršun i posolite po želji....