Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u slatko?Koliko šećera se stavlja u slatko?
21. mart
Potrebne su vam samo kvalitetne namirnice - voće, šećer i malo slobodnog vremena. Jedan faktor je posebno važan u tom procesu, a upravo: Koliko šećera se stavlja u slatko?...
Slatko od krušaka bez šećeraSlatko od krušaka bez šećera
08. okt.
Po želji na kraju u gotovo slatko možete da dodate neki veštački zaslađivač koji je pogodan za slatka....
Slatko od borovnica bez šećeraSlatko od borovnica bez šećera
14. avgust
Kuvajte oko 20 minuta ili dok ne dobijete slatko. Slatko je gotovo kada se ohladi i tek tada je spremno za konzumaciju....
Slatko od bresaka bez šećeraSlatko od bresaka bez šećera
16. dec.
Za slatko od šećera, pošto će biti bez šećera, biramo zrele, čak i prezrele voćke. Voće pažljivi operemo sunđerom za povrće tekućom vodom da skinemo buđ po koži voća....
Slatko od šljiva bez šećeraSlatko od šljiva bez šećera
26. jul
Stavljamo šljive u pleh i prelivamo vodom. Stavljamo pleh u rernu, uključenu na 220 stepeni sa ventilatorom. Pečemo oko sat i po. Prilikom pečenja, 30 minuta ne otvaramo rernu....
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraJednostavno slatko od smokava i žele šećera
18. okt.
Prelijte šećerom da puste sok. Dodajte 2 šolje vode. Uključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva. Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Slatko od plavih šljiva bez šećera u rerniSlatko od plavih šljiva bez šećera u rerni
08. sep.
Za ovo ukusno slatko biće vam potrebne dobro zrele plave šljive, jer se priprema bez šećera. Operite i prepolovite plave šljive, uklonite koštice. Ređajte ih u veliki pleh u jednom redu, jednu do druge....
Organski sok i slatko od trešanja bez šećeraOrganski sok i slatko od trešanja bez šećera
19. jun
Nakon što je slatko od trešanja gotovo, ostavite da se ohladi. Organski sok i slatko od trešanja bez šećera su gotovi....
Koliko šećera se stavlja u kompot?Koliko šećera se stavlja u kompot?
26. nov.
Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
Koliko šećera se stavlja u vino?Koliko šećera se stavlja u vino?
18. januar
Ovo se lako može popraviti tako što se u vino doda šećer. Ovde moramo da napomenemo, da se u suštini ne stavlja šećer u vino, već se on dodaje u širu - sveže ispresovano grožđe....
Koliko šećera se stavlja u vino?Koliko šećera se stavlja u vino?
18. okt.
Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Koliko limuntusa se stavlja u slatko?
17. okt.
Koristi se za konzerviranje želea, slatka, džemova i marmelada. Preporučljiva je upotreba u razmeri na 1 kilogram šećera - 1 kašičica limuntusa....
Slatko od ljutih i slatkih paprikaSlatko od ljutih i slatkih paprika
11. okt.
Beli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike. Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte. Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Još bolji efekat će imati ako koristite šećer u prahu, umesto kristal šećera. Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Slatka spelta (slatko žito)Slatka spelta (slatko žito)
19. januar
Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi. Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke. Promešajte sve mnogo dobro. Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Kada je slatkiš gotov, rezati na parčiće i posuti šećerom u prahu....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Slatko od dženerikaSlatko od dženerika
22. jul
Ređati u šerpu red dženerika, pa red šećera dok se materijal ne utroši. Pokriti šerpu pamučnom krpom i ostaviti preko noći da odstoji i šećer se otopi....
Slatko od kestenaSlatko od kestena
06. maj
Zatim ih stavite u hladnu vodu da se ohlade. Zatim ih ponovo stavite u ključalu vodu, u koju morate dodati sok od limuna. Kada kesteni omekšaju, izvadite ih rešetkastom kašikom i ostavite da se ohlade....
Slatko od šargarepaSlatko od šargarepa
21. jul
Nastavljamo da kuvamo slatko još 10 minuta dok se ne zgusne i sklanjamo. Vruće slatko od šaragrepa sipamo odmah u teglice i čvrsto zatvaramo....
Slatko od kupinaSlatko od kupina
11. jul
Odaberu se krupne i zdrave kupine. Operu se dobro i ostavljaju da se osuše. Da bi se dobilo dobro slatko od kupina da se voće sačuva celo, prvo spremite dobro zgusnut šećerni sirup od vode i šećera....