Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u slatko?Potrebne su vam samo kvalitetne namirnice - voće, šećer i malo slobodnog vremena. Jedan faktor je posebno važan u tom procesu, a upravo:
Koliko šećera se stavlja u slatko?...
21. mart
Slatko od krušaka bez šećeraPo želji na kraju u gotovo slatko možete da dodate neki veštački zaslađivač koji je pogodan za slatka....
08. okt.
Slatko od borovnica bez šećeraKuvajte oko 20 minuta ili dok ne dobijete slatko.
Slatko je gotovo kada se ohladi i tek tada je spremno za konzumaciju....
14. avgust
Slatko od bresaka bez šećeraZa slatko od šećera, pošto će biti bez šećera, biramo zrele, čak i prezrele voćke.
Voće pažljivi operemo sunđerom za povrće tekućom vodom da skinemo buđ po koži voća....
16. dec.
Slatko od šljiva bez šećeraStavljamo šljive u pleh i prelivamo vodom.
Stavljamo pleh u rernu, uključenu na 220 stepeni sa ventilatorom.
Pečemo oko sat i po.
Prilikom pečenja, 30 minuta ne otvaramo rernu....
26. jul
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraPrelijte šećerom da puste sok.
Dodajte 2 šolje vode. Uključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva.
Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih....
18. okt.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Slatko od plavih šljiva bez šećera u rerniZa ovo ukusno slatko biće vam potrebne dobro zrele plave šljive, jer se priprema bez šećera.
Operite i prepolovite plave šljive, uklonite koštice.
Ređajte ih u veliki pleh u jednom redu, jednu do druge....
08. sep.
Organski sok i slatko od trešanja bez šećeraNakon što je slatko od trešanja gotovo, ostavite da se ohladi.
Organski sok i slatko od trešanja bez šećera su gotovi....
19. jun
Koliko šećera se stavlja u kompot?Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
26. nov.
Koliko šećera se stavlja u vino?Ovo se lako može popraviti tako što se u vino doda šećer.
Ovde moramo da napomenemo, da se u suštini ne stavlja šećer u vino, već se on dodaje u širu - sveže ispresovano grožđe....
18. januar
Koliko šećera se stavlja u vino?Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....
18. okt.
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Koristi se za konzerviranje želea, slatka, džemova i marmelada.
Preporučljiva je upotreba u razmeri na 1 kilogram šećera - 1 kašičica limuntusa....
17. okt.
Slatko od ljutih i slatkih paprikaBeli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike.
Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte.
Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
11. okt.
Kako se pravi slatko testoJoš bolji efekat će imati ako koristite šećer u prahu, umesto kristal šećera.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Slatka spelta (slatko žito)Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi.
Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke.
Promešajte sve mnogo dobro.
Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
19. januar
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofKada je slatkiš gotov, rezati na parčiće i posuti šećerom u prahu....
16. feb.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Slatko od dženerikaReđati u šerpu red dženerika, pa red šećera dok se materijal ne utroši. Pokriti šerpu pamučnom krpom i ostaviti preko noći da odstoji i šećer se otopi....
22. jul
Slatko od kestenaZatim ih stavite u hladnu vodu da se ohlade.
Zatim ih ponovo stavite u ključalu vodu, u koju morate dodati sok od limuna. Kada kesteni omekšaju, izvadite ih rešetkastom kašikom i ostavite da se ohlade....
06. maj
Slatko od šargarepaNastavljamo da kuvamo slatko još 10 minuta dok se ne zgusne i sklanjamo.
Vruće slatko od šaragrepa sipamo odmah u teglice i čvrsto zatvaramo....
21. jul
Slatko od kupinaOdaberu se krupne i zdrave kupine. Operu se dobro i ostavljaju da se osuše. Da bi se dobilo dobro slatko od kupina da se voće sačuva celo, prvo spremite dobro zgusnut šećerni sirup od vode i šećera....
11. jul